clipper-cut
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Pristrižene pričeske – Uporabite strižnik!

Škarje niso vse! Frizerski mojstri za oblikovanje pričesk velikokrat uporabijo strižnike, ki omogočajo enakomerno in zelo natančno striženje. V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj vse zmore strižnik in za koga je takšen stil najbolj primeren. 

Si želite moderno, vendar povsem enostavno pričesko, ki zahteva zgolj minimalno nego? Potem vam svetujemo, da se odločite za kratko pričesko, ki je ustvarjena s strižnikom namesto s škarjami. Njena glavna lastnost so povsem enakomerno postriženi lasje, ki imajo enako dolžino po celotnem lasišču in se zato odlično prilegajo obliki glave. Seveda imate možnost, da na zgornjem delu glave pustite nekoliko daljše lase, s čimer boste ustvarili dodaten volumen. Navsezadnje se lahko strižnik nastavi na želeno dolžino (običajno od 0,5 mm do 2 ali največ 3 centimetre). Daljši lasje na zgornjem delu lasišča morajo biti oblikovani tako, da se nevidno zlijejo s kratko postriženimi predeli in da ni opaznega prehoda med različnimi dolžinami. Na koncu morate postriči še lase na zatilju – in moderna pričeska je ustvarjena!

Ker se pričeska prilagodi z izjemno natančnostjo, lahko povsem enostavno najdete različico, ki bo v skladu z vašimi željami. Omogoča veliko izraznih možnosti, poleg tega jo lahko vedno znova skrajšate na želeno dolžino in ostanete zvesti svojemu najljubšemu stilu.

Pristrižena pričeska: Kratka pričeska za vse priložnosti

© Getty Images

Moderen in eleganten videz, obenem povsem enostavna nega – vse to omogoča pristrižena pričeska

Kratko pristrižena pričeska preseneča s svojo prilagodljivostjo pri izbiri pravilne dolžine pa tudi pri strukturi las. Ker so lasje enakomerno postriženi, lepo pride do izraza pri tankih kot tudi pri nekoliko močnejših laseh, prav tako pri popolnoma zravnanih ali rahlo valovitih. Toda največja prednost je zagotovo izjemno enostavna nega. To je idealna izbira za vse tiste, ki imajo radi praktičen vidik. Brez zamudnega sušenja, brez kompleksnega stilskega oblikovanja. Četudi izberete daljšo različico (ca. 2 centimetra), pričesko lahko oblikujete s samo nekaj enostavnimi potezami: Med dlanmi podrgnete majhno količino kreme za stilsko oblikovanje, nato pa z rokami zgladite lase, ki ste jih predhodno osušili z brisačo. Lase preprosto oblikujte in jih počešite na prečo ali nazaj. Še kratka kontrola – in že ste urejeni!