Ženska s pričesko, ki jo krasi rutica
Oblikovanje las | Trak za lase

Poletni stil: Najlepše pričeske z ruticami

Rutice in trakovi spremenijo vsako pričesko v poletno doživetje. Najboljše od vsega pa je, da lahko tako ustvarite najrazličnejše stile. Pokazali vam bomo, kako deluje ta trend in lahko se boste prepričali, kako čudovite so take pričeske.

To poletje so modne navdušenke pričeske dopolnile s trendovskim dodatkom, pri čemer imamo v mislih modno rutico. Kvadratna rutica je čudovit in vsestranski pripomoček, ki se lahko uporabi na različne načine, poleg tega pa vam pomaga pri oblikovanju različnih pričesk: Od rokerskega do retrovideza, od nadvse sladkega do izjemno zapeljivega stila. Odvisno od barve, vzorcev in vrste tkanine lahko ustvarite povsem različne stile. Če želite še posebno atraktivno pričesko, lahko posežete po bombažni rutici. Ta je običajno iz trpežnega temno modrega ali rdečega bombaža in potiskana s peisley vzorcem.

Za razkošnejšo različico si omislite svileno rutico. Ker je tak material bolj spolzek, morate lase predhodno ustrezno pripraviti. Nasvet: Uporabite puder za večji volumen ali suhi šampon, da bodo imeli lasje oprijemljivo strukturo. Priporočamo vam tudi, da si lase umijete vsaj kak dan prej. Če želite ustvariti stilsko dovršeno podobo, izberite rutico v barvi, ki se ujema z enim od odtenkov vaših oblačil. S tem boste lepo povezali posamezne segmente v celoto.

Kako je treba zvezati rutico? Predstavljamo vam pet elegantnih načinov, ki bodo poskrbeli, da bodo vaši lasje v središču pozornosti.

Navodila za stilsko oblikovanje: Pet pričesk z rutico

Rutica, ki jo zavežete kot trak:

Ženska s pentljo v laseh

Očarljiva pričeska za očarljiva dekleta

Če želite ustvarite rokersko pričesko v stilu osemdesetih, kakršno je imel na primer pevec skupine Guns N’ Roses, Axl Rose, potrebujete bombažno rutico v rdeči ali temno modri barvi. Ruto prepognite v trikotnik, nato pa jo večkrat preložite po dolžini, dokler ne ustvarite ozkega traku. Tega položite na čelo, tako da je nameščen med linijo lasišča in obrvmi, nato ga ovijte okrog glave in povežite oba konca na zatilju v pentljo. Če želite ustvariti razkošno bohemsko ali power flower različico, izberite svilnato rutico. Lase predhodno navijte na velike navijalke ali oblikujte s kodralnikom. Uporabite malo solnega spreja ali matiran vosek, ki ga morate nanesti na srednjo dolžino las. Tako bodo ti imeli potrebno teksturo in izrazito obliko.

Rutica, ki jo uporabite kot gumico:

Ženska z rutico, ki je zavezana kot pentlja

Za tak videz ustvarite eleganten nizek čop in ga ovijte s svileno ali bombažno rutico. Pustite, da oba konca rutice prosto visita. Stilska različica: Z rutico lahko ovijete tudi figo. Če želite ustvariti eleganten videz, izberite svilnato rutico, za običajen vsakdan pa si lahko omislite tudi bombažno.

Retropričeska z rutico:

Rutico najprej preložite v trikotnik. Na glavo jo položite tako, da daljša stran prekriva sprednjo linijo lasišča, medtem ko mora biti konica trikotnika usmerjena proti zatilju. Nato oba konca rutice na zatilju povežite.

Pričeska s piratsko rutico:

Rutico tudi v tem primeru preložite tako, da ustvarite trikotno obliko. Na glavo jo položite tako, da je na sprednjem delu lasišča daljša stranica, medtem ko je konica trikotnika usmerjena proti zatilju. Oba konca rutice ovijte okrog glave z leve in desne strani, nato pa ju na zatilju povežite tako, da z njima prekrižate konico trikotnika.

Rutica v obliki šala:

Ženska z rutico v obliki šala in barvno usklajeno obleko

Barvno usklajeno: Urejena od glave do pet z barvno usklajeno rutico in obleko

Rutico preložite v trikotnik in ga večkrat prepognite po dolžini, da ustvarite trak za lase. Tega položite okrog glave (od zatilja v smeri proti zgornjemu delu lasišča). Oba konca rutice na vrhu lasišča enkrat ali dvakrat prekrižajte, nato pa konce skrijte pod rutico. To je zelo elegantna različica, ki deluje še bolj prefinjeno s svilnato rutico. Če želite ustvariti sladek videz, izberite bombažno rutico, nato pa konce, namesto da bi jih zavezali in skrili pod lase, zavežite tako, da so vidni. Nasvet: Za večjo obstojnost rutico s sponkami pritrdite za ušesi.

Kako lahko uporabljate rutico?

Rutica lahko poskrbi za zanimivo raznolikost. Predstavljamo vam nekaj idej, kako uporabiti ta modni dodatek, da bo prišel še posebej lepo do izraza:

  1. Slabe dneve za pričesko lahko z rutico povsem enostavno obvladate – poleg tega je takšna pričeska videti zelo stilska.
  2. Rutico lahko nosite kot zapestnico ali na zgornjem delu roke. Lepo pride do izraza tudi v kombinaciji s kavbojsko jakno – takšen stil smo lahko opazili pri številnih influencerkah.
  3. Rutica se lahko nosi tudi zavezana okrog vratu ali okrog gležnja. Hladen nasvet za vroče dni: Če jo zmočite, bo poskrbela za prijetno osvežitev.
  4. Ne pozabite na najljubši kos modnih oblikovalcev: Rutico lahko uporabite tudi kot barvni modni dodatek na ročaju svoje torbe.
Odkrijte: Hair Styling