Ženska z obročem za lase, okrašenim z biseri
Oblikovanje las | Trak za lase

Obroči za lase so ponovno v modi

Vas obroči za lase spominjajo na otroštvo? Verjeli ali ne, zdaj se je ta modni dodatek iz devetdesetih vrnil v svet mode. Izjemno stilsko: Žametni obroči za lase, okrašeni z biseri ali okrasnimi kamni. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako v letu 2018 ustvariti stilski videz z modnimi obročki in katerim pričeskam najlepše pristaja.

Frufru, dolgi lasje in valovita pričeska so čudoviti – ampak kaj storiti, ko temperature spomladi in poleti narastejo? Večina žensk si želi zaradi visokih temperatur lase speti. Pri tem je lahko v pomoč stilski in nadvse praktičen modni dodatek: Obroč za lase. Kakšna sreča, da se je pravkar vrnil v svet mode!

Od kod prihaja obroč za lase?

Ženska z obročem za lase s pentljo

Prisrčna stilska podoba: Obroč za lase s pentljo

Devetdeseta leta so mimo in dolgo časa je minilo, odkar je takrat priljubljeni obroč za lase izginil iz repertoarja modnih dodatkov. Morda se je uporabljal v kopalnici (na primer pri ličenju), ob drugih priložnostih pa ga nismo opazili. Zdaj je obroč za lase lahko del vsakdanje stilske podobe – še več, postal je nekaj posebnega in izjemno stilskega. Če želite svojo pričesko popestriti na enostaven način, je razkošno okrašen ali povsem preprost modni obroč idealna izbira, saj boste z njim boste vedno izstopali. Stilski nasvet: Preizkusite eleganten žametni obroč.

Komu pristaja obroč za lase?

Modni obroč pristaja vsem ženskam. Pomembno je, da lasje niso pretanki, zato da se obroček lepo prilega in ostane na svojem mestu. Tako bo pričeska imela čudovit volumen in bo videti razkošna. Ne boste mogli zgrešiti, če boste upoštevali naslednje nasvete:

 

 • Za umivanje las uporabite šampon za dodaten volumen. Tako bodo ti videti razkošni in močnejši. Imeli bodo boljšo oprijemljivost, da obroč ne bo zdrsnil.
 • Priporočamo vam, da pred sušenjem na lase nanesete peno. To vam bo pomagalo pri poznejšem stilskem oblikovanju, saj bo pričeska obstojna dalj časa.
 • Prav tako vam pred sušenjem priporočamo uporabo losjona za obvladovanje neukročenih las, ki bo poskrbel, da bodo ti gladki in sijoči ter bodo lepo padali.
 • Modna zapoved: Priporočamo vam, da nekoliko natupirate lase na zadnjem delu glave. Pri tem lase ločite na več delov in ustvarite volumen s pomočjo glavnika za tupiranje. Tako bo obroč za lase prišel še lepše do izraza!
 • Na koncu pričesko utrdite z lakom za večjo obstojnost – in vse bo na svojem mestu! 

Široki obroči za lase

Ženska z obročem za lase, ki je okrašen s cvetovi

Kako doseči, da bo široki obroč še posebno eleganten? Uporabite različne okraske – recimo s čudovitimi cvetličnimi motivi

Široki obroči za lase ustvarijo eleganten videz. Niso najprimernejši za kombinacijo s kitami ali z napol visoko speto pričesko, zato jih raje nosite s spuščenimi lasmi. Kako pridejo še posebno lepo do izraza? Z dolgimi in valovitimi lasmi. Še bolj pa boste izstopali s satenastim ali z žametnim obročem – bolj ekstravagantno skoraj ne gre.

Zlati začetek 21. stoletja: Obroči za lase v retrovidezu

Ženska z zlatim obročem za lase

Želite imeti nekaj bolj izstopajočega? Seveda! Zlati obroči za lase v stilu gatsby so videti izjemno elegantni

Vsi vemo, da so obroči za lase retro. Ampak ta modni dodatek ni bil nekaj posebnega samo v devetdesetih letih, tudi v začetku tega stoletja je bil izjemno priljubljen. Nobena stilska podoba ni bila popolna brez obroča za lase z okrasnimi kamenčki, s perjem, z mrežico, bleščicami ali majhnimi biseri. Če želite imeti takšen videz v stilu gatsby, pozabite na pravilo ''manj je več''. Pri tem stilu šteje samo glamurozna zapeljivost.

Obroči za lase v kombinaciji z visoko speto pričesko

Ženska z obročem za lase in visoko speto pričesko

Stilsko kompatibilno: Obroč za lase in visoko speta pričeska

Visoko spete pričeske so z obroči za lase videti še bolj privlačne. Tak videz dosežete tako, da natupirate lase na zadnjem delu glave, na preostali dolžini pa jih spnete, medtem ko sprednje lase usmerite nazaj ali pa jih imate spuščene in popravljene za ušesa. Pika na i: Obroč za lase! Priporočamo, da izberete tanek trak v zlati, srebrni ali kakšni drugi živahni barvi.

Obroči za lase z dodatki

Ženska z okrašenim obročem za lase

Obroč za lase ali nakit? Lahko oboje – s pomočjo okrasnih kamnov

Zdaj, ko so obroči za lase ponovno v modi, jih lahko najdemo v vseh mogočih oblikah, barvah in materialih:

 

 1. Spleteni obroči
  Spleteni obroči niso primerni samo za dekleta na prazniku piva in cvetja. Čudovito pri njih je, da so videti, kot da bi zelo natančno in z veliko truda spletli lase in jih nato položili okrog glave. Pomembno: Izberite obroč v barvi, ki je podobna vaši naravni barvi las.

 2. Obroči iz blaga
  Žamet, saten, rebrasti žamet, jeans – pri obročih iz blaga je na voljo nešteto čudovitih možnosti. Odvisno od priložnosti in elegance lahko izbirate med različnimi vrstami blaga. Za nakupovanje izberite obroč v jeansu, za večerno zabavo pa na primer žametnega. Za posebne priložnosti je primeren žametni obroč za lase v temno zeleni, temno modri ali črni barvi, ki deluje stilsko in ekstravagantno.

 3. Okrašeni trakovi
  Nekaj okraskov na obroču za lase je primernih tudi za običajen vsakdan. Predvsem biseri delujejo nadvse elegantno in ženstveno. V kombinaciji z romantično obleko bo takšen obroč stilsko izpopolnil vašo podobo.