hair-crepe
Oblikovanje las | Trak za lase

Modni dodatki za lase

Kdo pravi, da praktične stvari ne bi mogle biti tudi lepe? Medtem ko so bili sponke, trakovi in zaponke v preteklosti zgolj praktični (stilski) pripomočki, so sedaj povsem v soju luči in posledično v središču pozornosti! Katerokoli pričesko lahko spremenijo v čudovito umetniško delo, ki vzbuja pozornost! Za vas bomo odprli skrinjico z dragocenostmi in vam predstavili zanimive modne dodatke, ki bodo polepšali vašo pričesko.

Sponke, zaponke in podobni stilski pripomočki so povsem tihi sopotniki, ki jih največkrat sploh ne opazimo. Odlikujejo se po praktičnem vidiku, največkrat so v isti barvi kot lasje, zato se povsem zlijejo. Vendar svojo nalogo kljub temu opravljajo zelo dobro. Toda prihajajo drugačni časi! Modni dodatki bodo namreč povsem v ospredju. Na voljo je pestra izbira iz visokokakovostnih materialov z zanimivimi dizajni, vse od povsem preprostih linij do stilskega razkošja. Tako bodo majhni in skoraj nevidni pripomočki povsem v ospredju. Seveda bodo ohranili svojo praktično noto, obenem pa bodo tudi prava paša za oči. V galeriji vam predstavljamo izbor zanimivih pričesk z različnimi modnimi dodatki, ki bodo pritegnili vašo pozornost.   

Modni dodatki: Kot češnja na smetani

Nasveti in triki za modne dodatke

– Slab dan za pričesko, vi pa nimate veliko časa za zamudno stilsko oblikovanje? Potem si lahko pomagate z modnim dodatkom, ki bo poskrbel za zanimiv preobrat. Če imate mastno lasišče, si lahko na primer omislite trak za lase, ki bo lepo zakril problematično območje. Majhne bleščice bodo običajno pričesko povzdignile in ji podelile posebno noto.

– Če imate kratko pričesko, ki načeloma ponuja malo možnosti za stilsko oblikovanje, si lahko omislite broške s cvetličnimi motivi ali sponke z bleščicami. Tako si boste v trenutku pričarali glamur, še posebno za svečane priložnosti.

– So vaši lasje fini in tanki? Sponke lahko v tem primeru hitro zdrsnejo. Da se to ne bi zgodilo, vam svetujemo, da lase, ki jih želite speti, predhodno rahlo natupirate. Tako boste ustvarili 'hrapavo' strukturo, ki zagotavlja boljšo oprijemljivost. Za večjo obstojnost lahko sponke, preden jih vstavite, posprejate z lakom za lase. 

– S sponkami in drugimi modnimi dodatki lahko lepo poudarite obliko obraza in na ta način celo zakrijete majhne nepravilnosti. Tako bo na primer figa, ki jo ustvarite visoko na lasišču, v kombinaciji z elegantno broško na zgornjem delu lasišča optično podaljšala obraz, kar je še posebno dobrodošlo pri tistih z okroglo obliko obraza. Če imate nekoliko bolj podolgovat obraz, vam bodo lepo pristajale sponke, ki jih vstavite na levi in desni strani lasišča.   

Odkrijte: Nasveti in triki