Ženska z nevidnimi stopničkami in s sončnimi očali
Oblikovanje las | Tanki lasje

Tanki lasje? Preizkusite novo trendovsko pričesko: Nevidne stopničke!

Iščete pričesko, ki bo vašim tankim in redkim lasem podelila večji volumen? Potem je pričeska v stilu nevidnih stopničk prava izbira za vas. Pri tej tehniki so stopničke postrižene tako, da lasje niso videti tanjši ali krajši.

Ženska s srednje dolgimi lasmi in z nevidnimi stopničkami

Nevidne stopničke tankim lasem podelijo večji volumen

Velja pravilo: Če želite lasem podeliti večji volumen in dinamično razgibanost, izberite pričesko s stopničkami. Drži! Vendar to velja samo za lase, ki imajo že v osnovi polnejši videz. Tanjši lasje delujejo s stopničkami namreč še bolj fini. A na srečo je tu nov trendovski stil: Nevidne stopničke. Pri tem stilskem videzu gre za tehniko, ki jo je prvi uporabil frizerski mojster z Beverly Hillsa, opazimo pa jo lahko na Instagramu in ostalih družbenih omrežjih. Pričeska z nevidnimi stopničkami vključuje celotno dolžino las. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je značilno za trend navideznih stopničk (an. ghost layers) – vsekakor nič zastrašujočega.

Zakaj so nevidne stopničke popolna rešitev za tanke lase?

Ženska s kodri in z nevidnimi stopničkami

Nevidne stopničke so popolna izbira tudi za fine kodraste ali valovite lase

Posebnost pri pričeski z nevidnimi stopničkami: Lasje v zgornjih plasteh niso krajše postriženi, saj so stopničke tako rekoč skrite. Natančneje: Stopničke ustvarimo samo na spodnjem delu, medtem ko so zgornji lasje postriženi samo na konicah. Ko se vse posamezne plasti združijo, so lasje videti polnejši, kar ustvari večji volumen. Zakaj? Stopničke, ki so skrite pod zgornjimi lasmi, poskrbijo za živahno razgibanost. Da bo pričeska res popolna, morajo lasje segati vsaj do ramen.

Še več volumna za tanke lase

Poleg ustrezne pričeske poznamo še več nasvetov in trikov, ki bodo poskrbeli za večji volumen vaših tankih las. Pri umivanju je pomembno, da ne uporabljate izdelkov, ki bi jih po nepotrebnem obtežili. Priporočamo, da uporabite linijo izdelkov, ki je ustvarjena posebej za nego tankih las. Nasvet: Šampon in regenerator uporabite v obratnem vrstnem redu. Na ta način lasje ostanejo lahkotni. Pred uporabo sušilnika na lase nanesite peno za poudarjeno teksturo, okrogla krtača pa bo med sušenjem poskrbela za še večji volumen. To še posebno velja, če jo boste uporabili pri korenih.
Ali so vaši lasje tekom dne vedno bolj sploščeni? Rešitev predstavlja suhi šampon. Majhno količino enostavno nanesete na lasišče in jo vtrete, ostanke pa odstranite s krtačo. Vaši lasje bodo v trenutku videti osveženi – in polnejši.

Tudi ustrezna barva za lase lahko poskrbi za polnejši videz: Popolna izbira so prameni, ki lasem podelijo živahnejši videz. Z različnimi tehnikami barvanja, kot sta balayage ali barvanje z dlanmi (palm painting), boste ustvarili čudovit naraven in trendovski videz. Najboljše pri tem pa je, da las ni treba barvati tako pogosto, saj je pričeska čez čas videti, kot bi jo poljubilo sonce. Bolj preprosto ne gre!