hairstyles-for-older-hair
Oblikovanje las | Tanki lasje

Pričeske za ženske v zrelih letih

Včasih je veljalo pravilo, da je najbolje, če se lasje po petdesetem letu starosti postrižejo na kratko. To v sodobnem času vsekakor ne velja več. Zvezdnici, kot sta Michelle Pfeiffer in Sharon Stone, dokazujeta, da so pričeske z nekoliko daljšimi lasmi zelo zapeljive in privlačne tudi pri ženskah v kasnejšem starostnem obdobju.

Lasje imajo v zrelem obdobju največkrat drugačno strukturo, zaradi česar zahtevajo posebno nego in dodatno razvajanje. Sčasoma izgubijo elastičnost, postanejo tanjši in bolj občutljivi, zato potrebujejo več vlage in skrbne nege. Kratka pričeska vsekakor zahteva manj nege, zato je pri ženskah v kasnejšem starostnem obdobju zelo priljubljena. Toda, tudi po petdesetem letu starosti se lahko odločite za daljše lase, ne da bi se to kakorkoli odražalo pri atraktivnem videzu. To vam bo uspelo predvsem z intenzivno nego in pravilno izbiro najbolj primerne pričeske, ki bo najlepše pristajala vašemu obrazu in osebnosti. Sivolase gospe s trajno lahko opazimo samo še pri starejših generacijah. Ženske, ki so danes stare petdeset let in več, se namreč pogosto odločajo za razigrane in lahkotne pričeske, ki jih lahko sicer opazimo pri mlajših ženskah. Vsekakor so lahko lasje v tem primeru tudi nekoliko daljši.

Zelo zapeljivo: Pričeske za zrele ženske

Pričeske za ženske v zrelih letih
© Getty Images

Sharon Stone s pričesko v stilu two-tone in čudovitim volumnom na lasišču

Za primer bomo vzeli uspešno in zelo atraktivno ameriško igralko Sharon Stone, ki je bila rojena 1958. Njeni lasje so nekoliko daljši in segajo preko ramen. Pričeska deluje razigrano in zelo mladostno, za kar še dodatno poskrbi večji volumen na lasišču. Mladosten videz pričara tudi izbira mehkih barvnih nians, ki se odlično skladajo z njeno poltjo. To je stilska pričeska, ki združuje sodobne trende barvnih kombinacij dveh različnih nians. Sharon Stone ima zanimivo pričesko v stilu two-tone z različno barvo na lasišču in konicah. Takšen trend načeloma opažamo pri mlajših zvezdnicah, na primer pri Jessici Biel in Drew Barrymore. Zaradi temnejšega narastka pričeska deluje zelo 'casual' in nadvse sproščeno.

Sharon Stone in različne stilske pričeske: Uspešna igralka si pogosto omisli pričesko z navznoter zavitimi konicami. Velikokrat se odloči za pričesko v stilu beach waves ali pa lase oblikuje v lahkotno figo. Zanimiva je tudi njena preča, ki je včasih narejena na sredini, spet drugič dosledno oblikovana na eni strani. Vselej zelo elegantno in zapeljivo!

Pričeske za ženske v zrelih letih
© Getty Images

Meryl Streep z napol visoko speto pričesko in izrazitim rdečilom na ustnicah. Povsem naraven videz z veliko mero elegance

Tudi Meryl Streep (1949) zna narediti iz svojih las največ, kar je mogoče. Opazili smo, da pozna vse trike za ustvarjanje mladostne stilske podobe. Ima srednje dolge lase, ki jih velikokrat poveže v napol visoko speto pričesko ali pa jih oblikuje v stilu undone. Volumen na lasišču posreduje občutek odločnosti in življenjske energije. Poleg tega je izbrala barvo las v odtenku karamele, ki se lepo sklada z njeno svetlejšo poltjo.

Meryl Streep in različne stilske pričeske: Lahkotne visoko spete pričeske, razigran čop, spuščeni in nežno nazaj počesani lasje – podobno kot pri Sharon Stone. Filmsko ikono lahko pogosto opazimo z zanimivimi pričeskami, ki ustvarijo naraven videz in delujejo zelo elegantno.

Pričeske za ženske v zrelih letih
© Getty Images

Annabelle Gurwitch z mehkimi kodri

Ameriška igralka Annabelle Gurwitch (1961) ima podobno kot njeni stanovski kolegici, Sharon Stone in Meryl Streep, mehko pričesko z nežnimi kodri. Njeni lasje segajo preko ramen, v višini oči pa so oblikovani v mehke kodre, ki delujejo zelo ubrano in obenem živahno. Poleg tega ima pričeska čudovit volumen. Njeni lasje delujejo zdravo, negovano in imajo visok sijaj. Izbrala je nekoliko temnejšo barvo v odtenku nugata, ki ji odlično pristaja. Naša ocena: Popolna izbira v vseh pogledih!

Annabelle Gurwitch in različne stilske pričeske: Zvezdnica prav tako obožuje napol visoko spete pričeske, elegantne visoko spete pričeske za slavnostne priložnosti ali pa pričesko z razigranim frufrujem.