hairstyles-for-thin-hair
Oblikovanje las | Tanki lasje

Razkošen volumen – najlepše pričeske za tanke lase

S pravilnim pristopom in z nekaj triki si boste v trenutku pričarali bogato razkošje in čudovit volumen, četudi so vaši lasje tanki. Tako boste tudi brez dolgotrajnega sušenja z okroglo krtačo ustvarili čudovito pričesko, vaši lasje pa bodo polni energije. Z izbiro pravilne tehnike stilskega oblikovanja se bo volumen ohranil najmanj dva dni. Predstavili vam bomo najlepše pričeske za tanke lase in vam zaupali nekaj trikov, ki vam bodo pričarali zanimiv optični učinek bogatega razkošja las.

Veliko žensk se pritožuje zaradi tankih las brez življenja. Tanki lasje imajo v primerjavi z debelejšimi za petino manjši premer, zato pogosto delujejo povešeno in so brez volumna. Debelina las je povezana z gensko zasnovo, vendar pa lahko materi naravi vendarle nekoliko pomagamo ter ustvarimo želeno razkošje, ki vam bo podelilo samozavest in dobro počutje. S pravilno izbiro pričesk in profesionalnih trikov tudi fini tanki lasje pridobijo čudovit volumen in izraznost.

Tanki lasje: Pričeske za večji volumen

Fini tanki lasje zahtevajo ravno ostrižene pričeske, kar pomeni, da konice ne smejo biti postrižene asimetrično oziroma resasto, temveč čim bolj ravno. Če so lasje postriženi na enotno dolžino, imajo večji volumen. Redno striženje lasnih konic je priporočeno, da preprečimo nastanek razcepljenih konic. Zaradi cepljenja se konice še dodatno stanjšajo in postanejo bolj krhke.

Za tanke lase so najbolj primerne kratke do srednje dolge pričeske. Kratke pričeske so za tanke lase zelo primerne, saj imajo tako lasje večjo prožnost, zaradi česar tudi izžarevajo več življenja. Zelo primerna je kratka pričeska v stilu pixie, ki vam bo volumen pričarala že sama po sebi. Če se kljub vsemu ne želite odreči dolgim lasem, vam priporočamo strokovno svetovanje stilistov pri Schwarzkopf Professional, ki vam bodo ustvarili zanimivo stopničasto pričesko in konice z okroglo krtačo osušili navzven. Na ta način bo vaša pričeska delovala razkošno in polno, vi pa boste navdušeni nad čudovito podobo.

Predstavili vam bomo še en trik za hitro pričesko: omislite si stransko prečo in jo vsakodnevno prestavite, tako da je vselej na drugi strani. S tem boste lasišče razbremenili, lasje pa bodo delovali bolj razkošno in polno.

Pričeske za tanke lase: Bogat volumen z izbiro prave barve za lase

Z izbiro prave barve si lahko pričarate čudovite pramene, ki ustvarijo občutek večjega volumna. Barvanje las zaradi nanosa barvne mešanice pripomore k temu, da so lasje nekoliko debelejši, zato delujejo bolj polno. Takšen učinek in optično iluzijo večjega volumna boste najlažje dosegli s kombinacijo rjavih in blond odtenkov.

Pričeske za tanke lase: Večji volumen z izbiro pravih stilskih izdelkov

Za umivanje las uporabite šampon za večji volumen. Sprej za večji volumen, pena za stilsko oblikovanje las, puder za večji volumen in sprej za sušenje zaradi posebne sestave ter visoko učinkovitih formul in učinkovin lahko ustvarijo lep volumen in čudovito razkošje las.

Zelo pomembno je, da šampon in ostanke izdelkov za oblikovanje las vedno temeljito izperete, saj v nasprotnem primeru ostanki najrazličnejših izdelkov še dodatno obtežijo tanke lase. Regenerator po umivanju las nanesite samo na preostalo dolžino las (od višine ušes navzdol), nikakor ne na lasišče, saj bi s tem lase dodatno obremenili, zaradi česar bi bili ob lasišču preveč sploščeni.

Pričeske za tanke lase: Večji volumen z uporabo ustreznih stilskih pripomočkov

Glavnik in krtača nista primerna samo za česanje las, temveč tudi za ustvarjanje večjega volumna pri finih tankih laseh.

Glavnik za tupiranje in krtača lahko ob pravilni uporabi pričarata čudovit volumen in bogato razkošje, ki lepo obdaja obraz in poskrbi za izraznost. Pri sušenju na lasišču uporabite skeletno krtačo. Tako boste poskrbeli za dodatno obstojnost. Z likalnikom za lase, s kodralnikom in navijalkami pa boste ustvarili čudovite kodre, ki bodo zaradi zanimive oblike in elastičnosti delovali zelo razkošno, s čimer boste učinkovito pričarali izrazit volumen. Pri sušenju vedno pazite, da lase sušite v nasprotni smeri rasti, saj jih boste s tem ob lasišču nekoliko povzdignili, lasje pa bodo tudi bolj prožni in polni energije.

V videoposnetku vam bo Schwarzkopfov stilist Armin Morbach predstavil, kako lahko v samo nekaj korakih ustvarite čudovit volumen, ki bo poudaril vašo pričesko.

V galeriji pa vam bomo predstavili izbor najlepših pričesk za fine tanke lase, ki smo jih opazili pri zvezdnicah.

Videoposnetek: Kako ustvariti čudovit volumen

Zvezdniške pričeske za tanke lase