hair-extensions
Oblikovanje las | Tanki lasje

Sanjske pričeske z lasnimi podaljški

Razlogi za podaljšanje in zgostitev las so tako raznoliki kot same metode. Za vas smo izbrali izbor najpomembnejših postopkov za podaljšanje las. Tako vas bomo seznanili z najboljšimi metodami, ki so trenutno na voljo. Prikazali pa vam bomo tudi zanimivo galerijo zvezdnic, ki so s podaljšanjem las dosegle osupljive učinke.

© Getty Images for IMG

Najrazličnejše tehnike podaljšanja las vam omogočajo spremembo stila in volumna po vaših željah: Ashley Simpson tako ni treba čakati, da bodo lasje zrasli

Velikokrat lahko zvezdnice vidite na kakšni prireditvi, na primer na podelitvi Oskarjev, z lasmi do ramen in že v naslednjem trenutku s pravljično dolgimi lasmi. Toda, kako je to mogoče? Dvajset centimetrov daljši lasje čez noč? Nadvse čarobno, vendar takšen učinek nima kaj dosti opraviti s čarovnijo. Magična beseda se imenuje podaljšanje las. Če želite imeti večji volumen, če ste nezadovoljni s kratkimi lasmi ali pa ste si preprosto zaželeli spremembo, imamo za vas različne metode, ki vam bodo pričarale sanjsko pričesko. Z lasnimi podaljški lahko svoje lase podaljšate, zgostite ali pa si omislite zanimivo rešitev za prehodno fazo. Nikakor vam ni treba čakati, da bodo lasje zrasli, saj to ponavadi traja več let.

Najpomembnejša je pravilna izbira metode. Običajne tehnike lasnih podaljškov se lahko v grobem delijo na tri kategorije: lasni podaljški clip-in, bonding in lepljenje pramenov. Metode se med seboj razlikujejo glede na porabo časa, stroške in čas nošenja. Za lasne podaljške ni posebnih predispozicij, vendar morajo biti lasje dolgi vsaj deset centimetrov. Najpomembnejše vprašanje, ki si ga je treba zastaviti pred podaljšanjem las, pa je: kako dolgo želite imeti takšen videz pričeske? Ali želite fleksibilno vsakodnevno stilsko oblikovanje las ali pa dolgoročno spremembo?

Lasni podaljški clip-in

Ali si želite eksperimentirati s svojimi lasmi in tako vnesti nekaj stilske popestritve v vsakodnevno oblikovanje pričeske? Hkrati pa bi želeli privarčevati čas in denar? Potem so za vas prava izbira lasni podaljški clip-in, ki se lahko s pomočjo sponk pritrdijo neposredno na lase. Pri tem gre za lasem prijazno metodo podaljšanja las, ki pričara večji volumen, ne da bi morali za to žrtvovati veliko časa in seči globoko v denarnico. Navsezadnje si lahko takšne lasne podaljške naredite tudi sami doma. Še zlasti primerna je ta metoda za vse tiste, ki niso povsem prepričani, da si dejansko želijo podaljšanja las. Lasni podaljški clip-in vam bodo omogočali eksperimentiranje brez posledic, saj jih boste lahko, ko se jih boste naveličali, ponovno odstranili.

Metoda lepljenja lasnih podaljškov (bonding)

Če želite trajno spremembo ali pa bi želeli, da vaši lasje zrastejo, je za vas odlična rešitev metoda podaljšanja las, pri kateri se posamezni prameni zalepijo na lastne lase. Postopek zahteva veliko časa in ga je treba – odvisno od kakovosti pramenov, rasti las in nege – ponoviti vsake štiri mesece. Zaradi tega je takšna oblika podaljšanja las precej draga, vendar je po drugi strani zelo obstojna.

Pri tej tehniki razlikujemo lepljenje pramenov s hladnim ali toplim postopkom. Prameni se lahko zlepijo z ultrazvokom, zračnim pritiskom ali laserjem, pri čemer gre za običajne in uveljavljene načine pritrjevanja lasnih podaljškov. Obstaja sorodna metoda, pri kateri se lasni prameni pritrdijo na lase s pomočjo kovinskih cevčic ali cevčic iz umetne mase ter brez toplotne obdelave. V tem primeru se lasni prameni pritrdijo tako, da se stisnejo s posebnimi kleščami. Obstaja še ena metoda s hladnim postopkom. Pri tem gre za prišivanje ali spletanje, ki pa zahteva veliko časa. Pri tej klasični tehniki podaljšanja las se posamezni prameni pa tudi cel snop las prišijejo ali spletejo v prave lase.

Lepljenje lasnih pramenov

Različica podaljšanja in zgostitve las, ki vam bo prihranila veliko časa, je lepljenje debelejših pramenov. Pri tem gre za večje število pramenov, ki so prišiti na trak. Pri tej obliki lahko prihranimo zelo veliko časa, saj v eni potezi pridobimo več centimetrov las. Seveda je nevarnost, da bo šlo kaj narobe, pri tej metodi večja kot pri drugih. Paziti morate, da ostane toliko naravnih las, da se lahko umetni lasni podaljški prekrijejo. Če nenadoma v vaših laseh manjka cel trak las, se seveda to prej opazi, kot če manjkajo posamezni majhni pramenčki.

Lasni prameni se na lase zlepijo s silikonskim lepilom. Postopek je hiter, vendar je treba kasneje ostanke odstraniti s topilom.

Zvezdnice, ki so si nekoliko pomagale z umetnimi podaljški

Podaljšanje las: pravi ali umetni lasje?

Vsekakor vam priporočamo izbiro lasnih podaljškov, ki bodo v največji možni meri ustrezali naravnim lasem. V našem geografskem prostoru so za podaljšanje las najprimernejši indijski ali evropski pravi lasje. Indijski lasje so zelo kakovostni, ker skorajda niso kemično obdelani. Kitajskih las ne priporočamo, saj so debelejši in se pogosto predhodno obdelajo s kislino, da bi odstranili zunanjo plast in jih naredili tanjše. Zaradi tega postopka so bolj občutljivi in hitreje izgubijo lesk, zato tudi niso obstojni. Načeloma lahko prave lase ob dobri negi ponovno uporabimo. Sicer so pravi lasje dražji kot umetni, vendar se lahko tudi barvajo in niso tako zelo občutljivi na vročino.

Umetni lasje imajo to prednost, da so cenovno ugodnejši in primerni za kratkotrajnejšo uporabo. Če želite kakovost, lahko na področju umetnih las dosežete zelo naravne rezultate ter svojim lasem podelite večji volumen in čudovito dolžino las. Umetnih las sicer ne morete barvati, vendar paleta različnih barvnih pramenov v najrazličnejših niansah zagotavlja pestro raznolikost, ki odlično pristaja naravnim lasem.

Odkrijte: Tanki lasje