Ženska s tankimi lasmi
Oblikovanje las | Tanki lasje

Ali lahko tanke lase naredimo gostejše?

Se vaši lasje vedno tanjši? Vzrok za to niso nujno vaši geni, saj lahko na lase vpliva tudi stilsko oblikovanje. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kateri so razlogi za tanjšanje las in kako jim lahko podelite večji volumen.

Ženska s tankimi, valovitimi lasmi

Imate tanke lase? Z lahkotno valovitimi lasmi lahko ustvarite polnejši videz

So vaši lasje vedno redkejši in tanjši? Se sprašujete, ali je to normalno? Izpadanje las je načeloma povsem običajen pojav, saj jih v povprečju na dan izgubimo od 50 do 100. Če pa vam po krtačenju ostane v dlaneh cel šop, je morda čas, da ugotovite, zakaj se to dogaja. Včasih so razlog za izpadanje različne bolezni, ponavadi pa je dobro premisliti tudi o osebni negi in rutini stilskega oblikovanja pričesk. V nadaljevanju boste izvedeli, katere navade lahko povzročijo izpadanje in kako lahko tanke lase ponovno naredite razkošne in goste.

Morebitni vzroki za izpadanje las

 1. Pri stilskem oblikovanju pričeske uporabljate previsoko toploto
  Če pri stilskem oblikovanju na pripomočkih nastavite previsoko temperaturo, to lahko poškoduje lasne korene. Nasvet: Pri uporabi sušilnika pazite na to, da lase sušite na ustrezni razdalji od lasišča. Večina sušilnikov ima tudi tipko za hladno stopnjo, s katero lahko vključite uporabo hladnega zraka med samim sušenjem. S tem boste lase zaščitili in preprečili, da bi se ti preveč segreli. Tudi likalnike za ravnanje las in kodralnike uporabljajte zmerno. Za maksimalno zaščito pred stilskim oblikovanjem uporabite zaščitni sprej pred toplotnimi učinki.

 2. Vaš čop je zvezan pretesno
  Pretesno zvezan čop lahko poškoduje vaše lasišče in korene. Nasvet: Las ne oblikujte vsak dan v čop ali figo, temveč jih raje pogosteje nosite spuščene. Še nekaj: Čop nekoliko skuštrajte, saj je tak videz trenutno veliko bolj priljubljen kot povsem gladko počesana pričeska. Tak stilski videz ustvarite povsem preprosto. Oblikujte čop, nato pa lase na zgornjem delu lasišča nekoliko zrahljajte s prsti.

 3. Uporabljate preveč izdelkov za stilsko oblikovanje
  Prekomerna uporaba izdelkov za stilsko oblikovanje ali nego las sicer ne povzroča izpadanja, lahko pa so zaradi njih fini lasje videti tanjši in redkejši. Lasje so namreč obteženi, zato so videti štrenasti in brez volumna. Nasvet: Uporabljajte izdelke, ki so primerni za vaš tip las. Pri uporabi izdelkov za stilsko oblikovanje velja: Zadostuje količina v velikosti lešnika. Poleg tega uporabite le malo laka za utrjevanje, saj lahko ta hitro povzroči tog videz.

 4. Prepogosta uporaba šampona za globinsko čiščenje
  Z uporabo šamponov za globinsko čiščenje ni prav nič narobe, saj ti lase temeljito očistijo ter odstranijo ostanke izdelkov za stilsko oblikovanje in odvečno maščobo. Če pa tak šampon uporabljate prepogosto, lahko s tem povzročite neravnovesje, lasje postanejo suhi – in v najslabšem primeru lahko začnejo tudi izpadati.

S pravilno nego do polnejšega videza

Če imate težave z izpadanjem, vam priporočamo uporabo posebnih izdelkov za nego, ki bodo stimulirali lasišče in pospešili njihovo rast. Tudi masaža lasišča ugodno stimulira korene. Kaj lahko še storite, da bodo vaši lasje videti polnejši in gostejši? Poskusite naslednje nasvete:

 

 1. Po umivanju s šamponom lase izperite s hladno vodo
  Na ta način boste temeljito odstranili ostanke šampona, lasje pa ne bodo po nepotrebnem obteženi. Poleg tega bo hladna voda pospešila prekrvavitev lasišča, kar bo spodbudilo rast zdravih.

 2. Uporabljajte suhi šampon
  Suhi šampon ni le čudovita pomoč, ko lasje niso več videti sveži, a jih še ne moremo oziroma nočemo umiti. Poleg tega z njim ustvarimo tudi večji volumen. Suhi šampon popršite neposredno po lasišču in ga vtrite s prsti. Ostanke odstranite s krtačo.

 3. Lase sušite z okroglo krtačo
  Ta trik za stilsko oblikovanje pozna vsak frizer. Z malo vaje pa lahko lase po umivanju osušite z okroglo krtačo tudi sami doma. Namig: Postopek lahko še bolj poenostavite z vrtljivo krtačo.

 4. Uporabite peno za večji volumen
  Izdelki, ki poskrbijo za bogato razkošje – kot na primer pena za večji volumen – so lahko vaš najboljši prijatelj, če imate tanke lase. Po umivanju na lase nanesite majhno količino pene v velikosti lešnika in jih dobro pregnetite s prsti. Na koncu lase osušite s sušilnikom in s pomočjo okrogle krtače ali pa uporabite ustrezni nastavek.

 5. Pobarvajte si lase
  Barvanje naredi vaše slabotne lase močnejše in jim podeli polnejši videz. V primeru resnega izpadanja las se o tem posvetujte z vašim frizerjem. Za tiste, ki si želite postopek opraviti doma: Las ne umijte neposredno pred barvanjem. Tako bo vaše lasišče ohranilo naravno zaščito, s čimer boste preprečili morebitne poškodbe med samim barvanjem. Nasvet: Po končanem postopku uporabite posebne izdelke za nego.
Ženska s pažem in polnimi lasmi

Nova pričeska, kot je na primer paž, lahko tankim lasem podeli polnejši videz

Odkrijte: