side-parting-2
Oblikovanje las | Stranska preča

Čudovite pričeske s stransko prečo

Stranska preča zagotovo spada med najbolj priljubljene stilske elemente v letu 2015. Odlično pristaja gladko počesani pričeski s povsem zravnanimi lasmi in visokim leskom kot tudi k mehkim, poletnim kodrom v stilu beach waves, ki delujejo, kot bi jih poljubilo sonce, pa tudi k elegantni pričeski v stilu side swept, pri kateri so lasje počesani na eno stran, ali k takšni v stilu blunt cut. V nadaljevanju vam zaupali, kaj je tako posebnega pri stranski preči in kaj ima, česar sredinska preča nima!

Izrazna moč stranske preče je predvsem njegova metamorfna sposobnost, saj jo lahko naredimo na levi ali desni strani lasišča, poleg tega dopušča različne izrazne možnosti. Primerna je domala za vse trendovske pričeske – od lahkotnih, mladostnih, razigranih do vznemirljivih, zapeljivih in zelo elegantnih. Trendovska stranska preča se lahko poljubno kombinira in je ustvarjena za najrazličnejše priložnosti. Medtem ko je sredinska preča vedno na istem mestu, lahko stransko prečo naredite na katerikoli strani in jo občasno zamenjate.

Smo vzbudili vaše zanimanje? V galeriji vam predstavljamo čudovite pričeske s stransko prečo!

Čudovite pričeske s stransko prečo

Stranska preča v kombinaciji z navideznim frufrujem

Stranska preča
© Getty Images und Indigitalimages.com

Navidezni frufru se lahko nosi tako v kombinaciji s pričesko v stilu sleek-look kot tudi z nekoliko bolj skuštrano bohemsko pričesko

Ste si že od nekdaj želeli imeti frufru, vendar si nikoli niste upali postriči svojih dolgih las? Rešitev je stranska preča, ki predstavlja odlično osnovo za navidezni frufru. Tudi v tem primeru lahko preizkusite številne različice – od takšne v mokrem stilu (slika levo) do kombinacije z dolgimi spuščenimi lasmi (slika desno). Navidezni frufru si lahko omislite pri pričeski v stilu sleek-look, do izraza pa bo prišel tudi pri čopu.

Nasveti za stilsko oblikovanje: Navidezni frufru omogoča številne izrazne možnosti, nepogrešljiv element v tem primeru pa so sponke za lase, ki poskrbijo za to, da je vse na svojem mestu. Stransko prečo naredite nekoliko bolj globoko kot običajno in frufru pritrdite s sponkami.