parting
Oblikovanje las | Stranska preča

Preča na sredini, ob strani ali v stilu cikcak za vaš popolni videz

Sprememba preče lahko vaš videz dramatično spremeni. Preizkusite! Lase preprosto počešite na drugo stran. To je lahko videti fenomenalno in vas pokaže z vaše najboljše plati, lahko pa tudi poudari vaše lepotne pomanjkljivosti. Zaupali vam bomo, na kaj morate pri preči še posebno paziti.

Artikel_210
© Getty Images

Odgovorna urednica ameriške revije Vogue Anna Wintour ima čudovito pričesko s sredinsko prečo, ki je popolna tako kot vse drugo na njej

Sredinska preča je spet v popolnem razcvetu. Nekoč je veljala kot hipi relikt iz časov obdobja ''flower power'', v zadnjem času pa jo lahko vidimo pri številnih zvezdnicah, med drugim tudi pri Madonni ali Gwyneth Paltrow. Preča je ponovno moderna. Na žalost preča vsem ne pristaja enako dobro, zato morate upoštevati nekatera pravila:

Sredinska preča je primernejša za ozek tip obraza

Pri sredinski preči lasje čudovito obdajajo obraz, vendar poudarijo celotno površino obraza. Če je vaš obraz zelo okrogel, bo sredinska preča to preveč poudarila, tako da bo obraz še bolj okrogel. Prav tako vam sredinska preča ne bo pristajala, če boste želeli prikriti gubice na čelu in okrog oči. Sredinska preča je videti lepo pri valovitih ali kodrastih laseh, manj primerna pa je za povsem ravne in tanke lase. Če so vaši lasje pobarvani, bo narastek izrazitejši kot pri stranski preči.

Očarljiva stranska preča

Stranska preča pravzaprav pristaja večini žensk in je nadvse očarljiva. Zaradi svoje asimetričnosti so obrazne linije veliko bolj harmonične, odlično zakrije majhne lepotne pomanjkljivosti, kot na primer prevelik nos ali štrlečo brado. Poleg tega širok obraz deluje bolj ozko, stranska preča pa prekrije tudi marsikatero gubico. Nasvet: prestavite svojo prečo od časa do časa za nekaj milimetrov na levo ali desno, ali pa jo v celoti prenesite na nasprotno stran. Tako boste ustvarili večji volumen na lasišču.

Zanimiva preča v stilu cikcak

Zelo eksaktne cikcak preče so bile popularne v osemdesetih in v sodobnem času delujejo nekoliko staromodno. Zdaj so moderne stilsko neurejene preče, kjer se lahko vidi tudi rahlo temnejši narastek. Pri oblikovanju takšne preče se, če je le mogoče, izogibajte cikcak glavnikom, ki ustvarijo preveč eksaktno prečo. Namesto tega lase počešite nazaj in jih pridržite z roko. Nato z ročajem glavnika za tupiranje ali z debelejšo pletilko ustvarite cikcak linijo, pri čemer pričnete na sprednjem delu glave. Nato lase počešite na levo in na desno stran. Lasišče utrdite z lakom za lase.

Popolne preče na modnih revijah