Oblikovanje las | Stopničaste pričeske

Dolge in kratke stopničasto postrižene pričeske

Vaši lasje so lahko kodrasti ali v stilu sleek-look, dolgi ali kratki, nekoliko bolj tanki ali močnejši, s ponijem ali brez njega … Atraktivne stopničaste pričeske odlično pristajajo k vsem tipom las. Tega se zavedajo tudi številne zvezdnice, kot sta na primer Michelle Williams in Nicole Scherzinger. V galeriji vam bomo predstavili najlepše stopničaste pričeske zvezdnic in vam podali koristne stilske nasvete, ki bodo poskrbeli za vaš zvezdniški trenutek.

Stopničasto postrižena pričeska je odlična rešitev, če si želite več strukture in stila za lep videz svojih las. Pričeska omogoča najrazličnejše variacije; vse od peresno lahko postriženih stopničk do nekoliko bolj grobo postriženih in do kratke pričeske v stilu pixie ali daljše pričeske, ki sega do ušesnih mečic ali do brade, pri čemer imamo v mislih pričesko v stilu shag. Stopničasto postrižene pričeske z dolgimi ali kratkimi lasmi se lahko kombinirajo s ponijem, lahko pa so tudi brez njega. Vsekakor stilska pričeska omogoča neskončno število najrazličnejših možnosti, ki bodo poskrbele za čudovito razgibanost in pestrost. Najbolje od vsega pa je, da takšna pričeska ni videti neurejeno, če je redno ne strižete, tako da se lahko mirno odločite tudi, da boste lase pustili nekoliko zrasti in morda spremenili stil.

V zvezi z nego in stilskim oblikovanjem stopničasto postrižene pričeske obstajajo tri stvari, ki zagotavljajo popoln videz pričeske: to so volumen na lasišču, zdrave lasne konice in izrazito poudarjene stopničke.

Stopničasto postrižene pričeske in volumen

Za čudovit volumen lahko poskrbite že pri umivanju las. Uporabite posebne šampone in regeneratorje za večji volumen, ki vam bodo pričarali čudovito razkošje las. Poleg tega je na voljo pena za večji volumen, ki jo nanesete na lase, ki ste jih predhodno osušili z brisačo. Takšna pena vam bo bistveno olajšala stilsko oblikovanje las.

Če si želite gladko stopničasto pričesko, vam priporočamo, da pri sušenju uporabite okroglo krtačo in jo povlečete od lasišča in vse do konic. Lase pri tem sušite postopoma, pramen za pramenom. Svetujemo vam, da za sušenje uporabite tanek nastavek. Če imate srednje dolge ali daljše lase in če želite, da so lasne konice obrnjene navzven, jih morate pri sušenju s krtačo preprosto obrniti navzven. V ta namen krtačo postavite na lase s sprednje strani.

Pravilna nega za stopničasto postrižene pričeske

Pravilna nega je za stopničasto pričesko še posebno pomembna, saj bo takšna pričeska v polni meri prišla do izraza samo, če bo negovana vse do lasnih konic. Čudovito negovane in zdrave lasne konice v največji meri odlikujejo takšno pričesko, zato jim je treba nameniti dovolj pozornosti. Svetujemo uporabo posebnih šamponov za poškodovane lase pa tudi regenerator ali hranilno masko za lase, lahko pa uporabite tudi fluid za nego lasnih konic ali dragoceno olje za nego las. Če so lasne konice razcepljene, vam svetujemo, da jih postriže profesionalni stilist. Tako bodo lasje zdravi in bodo imeli čudovit volumen.

Stilsko oblikovanje stopničasto postriženih pričesk

Za stopničasto postrižene pričeske so značilne izrazite stopničke in poudarjene lasne konice. V tem primeru je nepogrešljiv vosek za lase. Tako boste lasne konice čudovito poudarili, ne da bi lase preveč obtežili in zlepili, vosek pa bo poskrbel za dodaten lesk. Vosek prav tako poskrbi za večji volumen in je zato idealen za fine tanke lase. Majhno količino preprosto podrgnite med prsti in nato pogladite konice.

Ali še vedno niste našli prave stopničasto postrižene pričeske zase? V galeriji smo pripravili zanimiv izbor zvezdniških pričesk, ki vas bodo zagotovo navdušile.

Stopničasto postrižene pričeske pri zvezdnicah