layered-haircut
Oblikovanje las | Stopničaste pričeske

Pet najbolj prepričljivih razlogov za stopničasto pričesko

Stopničasto postrižene pričeske odlično pristajajo vsem tipom las, poleg tega pa zagotavljajo moderen videz, ki je primeren za najrazličnejše priložnosti. Takšna pričeska je odlična rešitev, če želite ustvariti izrazito strukturo in prepoznaven stil. V nadaljevanju vam bomo zaupali pet razlogov, ki vas bodo prepričali, da je stopničasta pričeska popolna izbira tudi za vas.

Ne glede na to ali so vaši lasje gosti, tanki, kodrasti, ravni, dolgi ali kratki – s stopničasto pričesko boste zagotovo izstopali. Omislite si razigrane stopničke in poudarite vaš edinstven stil in osebnost, ali pa izkoristite prednosti nezahtevne pričeske, ki vam bo prihranila zamudno jutranje urejanje pričeske.

Predstavljamo vam pet najbolj prepričljivih razlogov za stopničasto pričesko:

1. Stopničaste pričeske so odlična osnova za zahtevnejše pričeske, poleg tega pa zagotavljajo tudi izjemno lahkotnost.

Stopničasto striženje priporočamo tako za goste kot tanke lase, saj prvim zmanjša pretiran volumen, slednjim pa daje videz izrazite strukture in čudovitega razkošja. 

Tanki lasje pogosto delujejo sploščeno in brez energije. Stopničasta pričeska jim bo ponovno vdihnila življenjsko energijo in podelila razgibano noto.

2. Ženske s stopničastimi pričeskami delujejo mlajše

Stopničaste pričeske so priljubljene že vrsto let, saj ustvarijo idealno osnovo za mladostne, preproste pričeske, ki lepo poudarijo obrazne linije. Stopničke zagotavljajo svež in samozavesten videz.

3. S stopničastim striženjem lahko nadzorujemo volumen las

Stopničasto striženje je priporočljivo predvsem za puste in krhke lase, saj jim takšna pričeska zagotavlja videz bolj polnih las. Na lasišče enostavno nanesite sprej za večji volumen, nato pa lase med sušenjem skrtačite s srednje veliko krtačo.

4. Stopničaste pričeske odlično pristajajo tako dolgim kot kratkim lasem

Stopničasto striženje dolgim lasem zagotavlja modernejši videz, kratkim lasem pa nudi več strukture. Slednjim omogoča tudi odlično podlago za oblikovanje zahtevnejših kreacij. Stopničasto pričesko lahko po želji popestrite z dodatnimi stilskimi elementi, na primer z resicami, frufrujem ali barvnimi prameni.

5. Stopničasto postrižene lase je lažje oblikovati in negovati

Oblikovanje je v tem primeru izjemno enostavno. Na dlani nanesite nekaj voska in s prsti po želji oblikujte vsak pramen posebej. Tako postriženi kratki lasje bodo delovali še posebej zapeljivo, če jih počešete nazaj in zgladite z gelom.

Stopničasto postriženi dolgi lasje omogočajo najrazličnejše možnosti za stilsko oblikovanje. Podarite bujne kodre, kot ste jih vedno želeli imeti, ali pa pustite, da prosto padajo na ramena. 

Če povzamemo: stopničasto striženje je najbolj praktična rešitev, če želite imeti razgibano pričesko, ki hkrati zagotavlja tudi več strukture in čudovit videz.