Oblikovanje las | Srednje dolgi lasje

Pričeska v stilu navideznega boba

Pričeska v stilu navideznega boba omogoča popolno stilsko preobrazbo in povsem drugačen videz, ne da bi za to bilo treba uporabiti škarje. To je popolna pričeska za vse, ki imajo dolžino las do ramen in si želijo majhne spremembe brez radikalnih posegov. Lahko bi rekli, popolna ''stilska kamuflaža'', ki jo odlično obvladajo tudi številne zvezdnice, kot sta na primer Ashley Greene in Kate Beckinsale.

Možnosti za stilsko oblikovanje pričeske v stilu navideznega boba so zelo raznolike in pestre. To je lahko pričeska s sredinsko ali stransko prečo ali pa tudi brez nje. Lasje so lahko kodrasti ali rahlo valoviti. Bodisi z velikim volumnom ali povsem naravni, v kombinaciji z zanimivimi resicami ali razkošnim frufrujem. Vse je odvisno od tega, koliko časa želite porabiti za stilsko oblikovanje (na primer: če so vaši lasje povsem gladki, vi pa si želite kodrastih, za kar morate uporabiti kodralnik). Pomembna je tudi struktura las (če so vaši lasje tanki, jih boste morda želeli natupirati), potem pa še čisto osebna nota (s prameni ali brez, oblika kodrov) itd.

Pričeska v stilu navideznega boba: Komu najbolje pristaja?

Če imate nekoliko bolj podolgovat obraz ali visoko čelo, vam bo odlično pristajal poševno postriženi frufru, kot to lahko vidimo pri Ashley Greene (glej sliko zgoraj).

Različico z velikim volumnom v stilu Hilary Duff (slika zgoraj) priporočamo vsem tistim, ki imate fine tanke lase.

Asimetrična pričeska z daljšimi resicami na sprednjem delu lasišča, ki lepo padajo na obraz, optično podaljša obraz in ga zoži, kot to lahko vidimo pri Kate Beckinsale (slika zgoraj).

Navodila za stilsko oblikovanje pričeske v stilu navideznega boba

Faux-Bob-Frisur Elizabeth Banks
© Getty Images

Elizabeth Banks se nam je predstavila z zanimivo pričesko v stilu navideznega boba, ki združuje beach waves in daljše resice.

1. Če so vaši lasje gladki in bi želeli imeti čudovite kodre: Lase umijte in jih osušite z brisačo, nato pa nanje nanesite sredstvo za zaščito pred vročino in posamezne pramene postopoma navijte na kodralnik. Pri tem uporabite tanjši kodralnik za prefinjene kodre, lahko pa uporabite tudi debelejši kodralnik ali pa preprosto kombinirate oboje in tako ustvarite živahno pričesko različnih oblik.

Če želite ustvariti navidezni bob z gladkimi lasmi in velikim volumnom, vam priporočamo, da na lase pred sušenjem nanesete peno za večji volumen. Nato jih natupirajte, in sicer v nasprotni smeri rasti las. Pričesko oblikujte s prsti ali s konico glavnika, če pa si želite ustvariti še večji volumen, lahko uporabite tudi puder za večji volumen, ki ga morate nanesti na lasišče.

2. Lase na zatilju povežite s tanko gumico in ustvarite sproščen čop, nato pa gumico potegnite vse do konca in pahljačasti čop umetelno zavijte navznoter. Tako boste ustvarili prečudovito pričesko v stilu navideznega boba z izjemnim volumnom.

3. Lase na zatilju pritrdite s sponkami in pričesko dodatno utrdite z lakom za lase.