choppy-bob
Oblikovanje las | Srednje dolgi lasje

Trendovska paževska pričeska v stilu choppy bob

Predstavljamo vam paževsko pričesko v stilu choppy cut. To je moderna pričeska, pri kateri potrebujete srednjo dolžino las, prepoznavna pa je predvsem po neenakomerno postriženih konicah (angleški izraz ''choppy'' označuje prav to – konice so postrižene, kot bi bile ''odsekane''). Stil namerno želi posredovati skuštran videz in mladostno razposajenost. V nadaljevanju vam bomo predstavili manekenke, ki so si omislile provokativno pričesko, zaupali pa vam bomo tudi nekaj koristnih nasvetov. 

Predstavljamo vam moderno in zapeljivo pričesko, ki vas bo navdušila. To je mladostna, razigrana pričeska, ki ne zahteva veliko truda in je zato zelo preprosta za stilsko oblikovanje. Med drugim smo jo lahko opazili pri številnih manekenkah priznanih modnih oblikovalcev. Umetniški fotograf Mario Testino je moderno pričesko upodobil v okviru Schwarzkopfovih trendovskih pričesk, opazimo pa jo lahko tudi pri številnih zvezdnicah, na primer pri Michelle Williams, ki je v ta namen žrtvovala celo svoje dolge lase. Spoznajte trendovsko pričesko z neenakomerno in ''odsekano'' postriženimi konicami, ki smo jo poimenovali choppy bob! Angleški izraz choppy poleg ''odsekanih'' konic označuje tudi "razgibanost", v našem primeru bi lahko rekli, da gre za stilsko razigranost. 

Trendovska paževska pričeska
© Getty Images

Michelle Williams ima povsem kratko postriženo pričesko v stilu choppy pixie. S kratko pričesko v tem stilu nas je navdušila tudi Morena Baccarin (Homeland)

Pri ustvarjanju in kreiranju pričeske v stilu choppy bob pomislite na ''razigrane'' valove v morju. Za to pričesko je značilen skuštran videz, zato so linije razigrane in igrive. Pričeska je še posebno primerna za srednjo dolžino las. Za to, da si pričeska zasluži naslov Trendovska pričeska 2015, pa ni dovolj samo, da je v modi. Izpolnjevati mora še številne druge kriterije: primerna mora biti za vsakdan, izžarevati mora posebno noto. Vse to in še veliko več choppy bob z zanimivimi konturami vsekakor izpolnjuje.

Bistvo te pričeske je drzna smelost s kančkom mladostne razposajenosti in razigranosti, ki ju pričara stopničasto striženje zgornjih las. Različna dolžina ustvari lahkotnost in vnaša razgibanost, ki deluje zelo dinamično. Izbirate lahko med kratko postriženo pričesko (t. i. choppy pixie) ali se odločite za srednjo dolžino las (t. i. choppy bob). Najboljše pri tem pa je, da ta stil odlično pristaja sleherni ženski. Če imate ožji obraz, bo takšna pričeska poudarila izraznost, če pa je vaš obraz bolj okrogle oblike, bo zanimiv stil lepo poudaril konture.

Stilsko oblikovanje pričeske choppy bob

Pri trendovski pričeski 2015 sta v ospredju volumen in struktura. Če želite, da ima pričeska v stilu choppy bob karakterističen videz, potrebujete predvsem vosek za lase, s katerim boste poudarili posamezne pramenčke. V ta namen na dlan nanesite vosek v velikosti lešnika, nežno podrgnite in ga vtrite v lase. Bolj skuštrana ko bo pričeska, boljše bo. Najlepše pride do izraza v modernem stilu undone z vetrom v laseh. Posamezne predele lahko obdelate tudi z likalnikom za lase. Na koncu uporabite še solni sprej in ga nanesite na preostalo dolžino las. Tako bo vaša pričeska imela dodatno strukturo. Naš nasvet: pri umivanju las uporabite šampon, ki las ne obremeni in obenem ustvari volumen.

Schwarzkopfov strokovnjak Armin Morbach vam bo v videoposnetku zaupal, kako lahko ustvarite kratko pričesko na tri različne načine:

Videoposnetek: Kako ustvariti tri različne paževske pričeske