female-footballer-hairstyles
Oblikovanje las | Šport

Športne pričeske za igralke nogometa

Na svetovnem prvenstvu za ženske smo lahko videli številne zanimive pričeske. Ženski nogomet ima upravičeno čedalje več oboževalcev. Poleg odlične igre in številnih mojstrovin na zelenici lahko občudujemo tudi zapeljive pričeske, ki ponujajo pestro raznolikost. V nadaljevanju vam bomo predstavili športne pričeske, ki bi po našem mnenju lahko posegle v boj za najvišja mesta. Zaupali vam bomo tudi nekaj nasvetov in trikov za športne pričeske.  

Razred zase! Igralke nogometa so na ženskem svetovnem prvenstvu 2015 v Kanadi dokazale stilsko eleganco in občutek za nove trende. Poleg športnih dosežkov so v ospredju tudi pričeske, ki navdušujejo s stilsko taktiko. Za svojimi slavnimi moškimi kolegi ne zaostajajo za ničemer, tako kot Neymar, Ronaldo in ostali zvezdniki belega baleta, postavljajo nove trende, ki jim sledijo številni športni navdušenci. Stilsko dovršene pričeske, ki so obenem tudi praktične, vedno bolj izpodrivajo čop, ki je sicer na splošno izredno priljubljen. Vedno pogosteje lahko vidimo drzne kratke pričeske pa tudi nenavadne in ekstravagantne barve v laseh, ki poskrbijo za prepoznavnost. Ne manjkajo niti spleteni ornamenti in trendovske različice pričeske v stilu undercut – zagotovo zadetek v polno! 

V galeriji vam predstavljamo pričeske, ki so zavzele najvišja mesta v naši idealni postavitvi:

Najlepše pričeske, ki smo jih opazili pri igralkah nogometa na svetovnem prvenstvu

Pričeske, ki jih imajo igralke nogometa: Pravila igre

Športne pričeske morajo kljub naporom in gibanju ostati v dobri kondiciji, poleg tega pa morajo biti obstojne in vzdržljive. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj zanimivih nasvetov in trikov, ki so lahko v pomoč vsem profesionalkam.

Športna oprema 

Svetovne prvakinje: Gumice za lase se pri športnih pričeskah uporabljajo najpogosteje – največkrat s klasičnim čopom ali figo. Da frufru ne bo moteč, in da vas pri igri ne bodo motili drobni ''leteči'' laski, si lahko omislite trak za lase. V primerjavi z obročkom je trak bolj praktičen, primeren pa je tudi za zabijanje golov z glavo. Na voljo je v različnih barvah, zato se lahko lepo kombinira z oblačili.

Naj se igra začne!

Ogrevanje: S pravilnimi predpripravami vam bodo uspele odlične pričeske, ki so kot ustvarjene za nogometno igrišče. Zato da bodo pričeske v odlični formi, potrebujete peno za utrjevanje. Lahko si omislite skuštrano figo, spleteno kreacijo ali kratko postriženo pričesko – s peno za utrjevanje bo katerakoli pričeska imela obstojnost in volumen.

Način igre: Spremenite taktiko in si omislite različne športne pričeske. Lasje tako ne bodo obremenjeni vedno na istem mestu (predvsem zaradi sponk in gumic). Lase spnite visoko na lasišču, na zatilju ali pa jih spletite v kitke ob straneh.

Finale: Pričesko utrdite z lakom za lase. Tako bo imela izrazito obstojnost, drobni laski pa ne bodo odvračali vaše pozornosti.

Konec tekme 

Popolna nega za vaše lase: Pred umivanjem lase temeljito prekrtačite. Tako boste odstranili zavozlana mesta in ostanke stilskih izdelkov. Uporabite lahko regenerator, ki bo lase nahranil in jim podelil moč ter prožnost. Obremenjene lase je treba redno striči, zato da lepo padajo in imajo zdrav lesk.