Ženska z dolgimi lasmi in s kitkami v obliki vodnega slapa
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Ustvarite romantične in privlačne kitke v obliki vodnega slapa

Kitke v obliki vodnega slapa sodijo med najbolj priljubljene spletene pričeske. Zakaj? Ker bodo zagotovo privabile številne poglede! V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako lahko ustvarite to edinstveno spleteno pričesko in katere različice poznamo.

Pri tej trendovski pričeski lasje lahkotno padajo iz spletenega venčka, kar spominja na vodni slap. Se vam to zdi romantično? Saj tudi je. Spletena pričeska deluje razigrano in mladostno, zaradi česar je popolna izbira za zmenke, poroke in valentinovo, pa tudi za maturantski ples. Zgornji lasje tako tvorijo romantičen venček, medtem ko preostala dolžina las lahkotno pada kot vodni slap. Tak učinek nastane zaradi sofisticirane tehnike spletanja, pri kateri se med posameznimi kaskadami vselej izpusti en pramen. To je romantična različica francoske kitke. Predstavljamo vam navodila za njeno stilsko oblikovanje.

Stilsko oblikovanje kitk v obliki vodnega slapa

Tako kot pri drugih spletenih pričeskah tudi ta stilski videz najlažje ustvarimo na laseh, ki niso sveže umiti, saj imajo na ta način oprijemljivo strukturo. Za dodatno osvežitev ali poudarjeno strukturo lahko uporabite suhi šampon ali puder za večji volumen, ki ga nanesete na lasišče. Z nekaj občutka za spletanje lahko to romantično pričesko ustvarite tudi sami doma.

 

  1. Ustvarite stransko prečo, nato pa na sprednjem delu ločite širok segment in ga razdelite na tri manjše pramene ter začnite spletati. Tehnika spletanja je enaka kot pri povsem običajni kiti.

  2. Pri naslednjem koraku izpustite spodnji pramen in priključite naslednjega, ki je v neposredni bližini.

  3. Tako kot pri francoski kiti tudi v tem primeru k zgornjemu pramenu dodajte malo več las in jih prav tako vključite v kito.

  4. Spodnji pramen izpustite in nadaljujte spletanje naslednjega pramena, ki je v neposredni bližini.

  5. Kitke v obliki vodnega slapa lahko spletete po celotnem zadnjem delu lasišča, lahko pa zaključite tudi nad ušesi. Kito spletite do poljubne dolžine in jo pritrdite z gumico ali s sponkami ter utrdite z lakom za večjo obstojnost.

800x600_woman-waterfallbraid
Prameni las padajo iz kitke, kar spominja na vodni slap. Pastelni odtenki poskrbijo za čudovit in lahkoten videz

Različice kitk v obliki vodnega slapa

Ta spletena pričeska ni primerna samo za dolge lase. Tudi na krajših pričeskah, kot je paž, lahko ustvarite kitke v obliki vodnega slapa. Zapeljiva kreacija pride lepo od izraza tako s kodri kot z ravnimi in gladkimi lasmi. Lase lahko zravnate, skodrate ali ustvarite valovito strukturo. Pričeska je videti še posebej čudovita z živahnimi barvnimi prameni. Preizkusite pastelni barvni sprej, s katerim boste v trenutku ustvarili rožnate, oranžne ali vijolične odtenke.

Odkrijte: Spletene pričeske