Ženska s kitkami cornrows
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Tesno spletene kitke cornrows so prava paša oči!

Tesno spletene kitke ob lasišču (an. cornrows) so ponovno v modi! Zvezdnice in influencerke obožujejo elegantno spleteno kreacijo. Trendovske kitke, ki se lepo prilegajo lasišču, so popolna izbira za pomlad in poletje. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako ustvariti takšen stil in komu najlepše pristaja.

Vas zanima, katera spletena pričeska je trenutno najbolj priljubljena? To so tesno spletene kitke, ki jim pravimo tudi koruzne kitke (an. cornrows). Pričeska prvotno izvira iz Afrike, vendar pa je zaradi blogerk in influencerk izjemno priljubljena tudi v uličnem stilu. Bi radi imeli takšno pričesko, vendar ne želite splesti kitk po celotnem lasišču? V tem primeru se lahko odločite samo za majhen segment, kjer boste spletli kitke v prepoznavnem stilu cornrows. V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj je za ta stil značilno in kakšna je tehnika spletanja. Poleg tega boste izvedeli, ali je ta pričeska primerna tudi za vas!

Tesno spletene kitke: Navodila za spletanje

Ženska s spletenimi kitkami z blond barvo las in očali

Nekaj kitk lahko poskrbi za umetniški detajl v laseh. Influencerka Caro Duar ve, kako to gre

Če želite ustvariti kitke v stilu cornrows, morajo imeti vaši lasje dolžino najmanj 10 cm. Načeloma velja: Čim daljši so lasje, tem bolj enostavno je spletanje. V nadaljevanju vam bomo predstavili stilska navodila.

 

  1. Najprej lase razdelite na posamezne segmente. Čim debelejši bodo posamezni prameni, tem debelejše bodo kasneje spletene kitke. V pomoč vam bo, če boste posamezne pramene predhodno speli z gumicami, ki bodo poskrbele za to, da bo vse na svojem mestu. Tako bo spletanje veliko lažja naloga.

  2. Posamezne pramene morate splesti na enak način. Zgornje lase preprosto razdelite na tri dele in jih spletite v klasično kitko.

  3. V nadaljevanju je tehnika spletanja enaka kot pri francoski kitki: Vsakokrat, ko položite enega od obeh zunanjih delov preko sredinskega dela, dodajte še tanjši pramen preostalih las.

  4. Zdaj imate dve možnosti: Posamezne pramene lahko spletete bodisi do konic ali pa kitko oblikujete samo na dolžini nekaj centimetrov (na zgornjem delu lasišča). Pri tej različici so preostali lasje spuščeni. V tem primeru lahko uporabite kodralnik in ustvarite mehko valovito obliko, ki v kombinaciji s spletenimi kitkami pride še posebno lepo do izraza.

  5. Spletene kitke utrdite z majhnimi prozornimi gumicami za lase.

  6. Popoln zaključek: Lak za visok lesk, ki bo poskrbel za to, da bo pričeska videti negovano, poleg tega bodo lasje imeli sijoč videz.

Še ena različica spletanja koruznih kitk: Ustvarite stransko prečo, nato pa kitke spletite samo na eni strani, in sicer na tisti, kjer ste naredili prečo. Rezultat bo stilski videz, ki je naravnost ustvarjen za selfie. Takšen stil še posebno lepo pristaja mladim ženskam.

Pravilna nega spletenih kitk cornrows

Ženska s kitkami cornrows in očali (pogled z zadnje strani)

Stilska dovršenost: Kitke cornrows so nekoliko debelejše in spletene do zatilja

Najlepše pride ta stil do izraza, če so lasje spleteni v kitke po celotnem lasišču. Morda boste imeli na začetku občutek napetosti na lasišču, vendar bo ta sčasoma popustila. Tesno spletene kitke cornrows se lahko ohranijo celo tri tedne. Pri umivanju spletenih kitk pazite, da ne boste uporabili preveliko količino šampona, saj je izpiranje v tem primeru nekoliko težje. Nasvet: Priporočamo vam, da šampon predhodno spenite na dlaneh in ga šele nato nanesete.
Še nasvet za čim manjšo obremenitev: Po razpletanju kitk morate lasem nameniti intenzivno nego. V ta namen jih razvajajte z dragocenimi negovalnimi maskami. Za konice uporabite posebne preparate, poleg tega ne pozabite na nego preostale dolžine las. V tem primeru bo dragoceno olje za lase, ki ga morate uporabiti v manjši količini.