Rdeči lasje s figo v obliki pentlje
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Spoznajte čudovito figo v obliki pentlje!

Figa v obliki pentlje je izjemno prisrčna – in nadvse stilska! Najboljše pri tej pričeski: Stilsko oblikovanje sploh ni tako zapleteno, kot bi mislili. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako lahko ustvarite popolno pričesko za čudovite poletne zabave.

Obstajajo pričeske, ki so popolne za običajen vsakdan. Takšni sta na primer francoska kitka ali čop, okrašen z ruto. Poznamo pa tudi trendovske pričeske, ki so primerne za posebne priložnosti ali zabave – kot recimo figa v obliki pentlje. To je stilski videz, ki čudovito pristaja predvsem mladim ženskam. Na glasbenem dogodku ali dolgih nočnih zabavah bo figa v obliki pentlje vedno prava izbira. Najlepše pri tej pričeski: Videti je veliko bolj zapletena, kot v resnici je. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako ustvarite tak videz in kako lahko pričesko naredite še privlačnejšo.

Stilsko oblikovanje fige v obliki pentlje

Da bo figa v obliki pentlje zares popolna, morajo vaši lasje segati vsaj do ramen. Pričesko je najlažje oblikovati, če so nekoliko daljši. Vse, kar potrebujete za stilsko oblikovanje: Dve gumici, sponke, krtačo, lak za lase in po možnosti gel za stilsko oblikovanje.

Navodila za stilsko oblikovanje fige v obliki pentlje

Navodila za stilsko oblikovanje fige v obliki pentlje

Popolna osnova za figo v obliki pentlje: Dolgi lasje – za še večji učinek so lahko pobarvani

1) Najprej lase počešite v smeri nazaj in jih oblikujte v visoko spet čop.

600x420_how_to-bow-bun-step-2
Za polnejši videz čopa uporabite puder za večji volumen

2) Z drugo gumico spnite zgornjo polovico čopa.

 

3) Primite čop in ga z eno roko potegnite navpično navzgor. Z drugo čop med obema gumicama za lase razdelite na dva dela.

 

4) Drugo gumico položite na prvo in pritrdite s sponkami.

 

5) Obe pentlji oblikujte tako, da ustvarite prepoznavno obliko. Nato spodnji del čopa razdelite na dva dela ter ju položite v smeri naprej, tako da potekata ob levi in desni strani gumic.

 

6) Oba pramena položite enega čez drugega in ju položite preko sredine pentlje, tako da konca pramenov na zadnjem delu lasišča skrijete pod pentljo. Pričesko utrdite s sponkami.

800x600_how-to-bow-bun-step-3
Pričesko utrdite s sponkami, da zagotovite dolgotrajno obstojnost

7) Če je treba, sprednje lase nekoliko zravnajte, in jih prav tako utrdite s sponkami.

 

8) Figo v obliki pentlje nekoliko razvlecite s konicami prstov in jo utrdite z lakom. Lase, ki segajo iz pričeske, zgladite z gelom za stilsko oblikovanje.

600x_420_Hairspray_on_hair
Figo v obliki pentlje utrdite z lakom za lase – in že ste gotovi

Še bolj razkošno: Figa v obliki pentlje s pobarvanimi lasmi

Navodila za stilsko oblikovanje fige v obliki pentlje

Figa v obliki pentlje je še privlačnejša, če so lasje pobarvani

Ta pričeska deluje še privlačneje, če so vaši lasje pobarvani z intenzivno barvo. Izberete lahko eno samo barvo, ki izstopa – ali pa ustvarite drzen videz s kombinacijo več odtenkov. V tem primeru bo imela pentlja drugo barvo kot lasišče, kot lahko vidite tudi pri naši manekenki, ki si je omislila kombinacijo vijolične in rožnato-rdeče.

Za tak razigran stilski videz boste potrebovali posebno barvo, ki vsebuje dva različna odtenka. Pomembno, če lase barvate sami: Najlepši rezultat boste dosegli na blond laseh.
 

 

 

Ženskam z rjavimi lasmi priporočamo, da se pri frizerskem mojstru pozanimajo, kako lahko ustvarijo barvit videz, ne da bi se pri tem poškodovali lasje. Mogoče bo potrebnih več obiskov, preden boste dosegli intenzivno in sijočo barvo.