boxer-braids
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Spletene pričeske – bogata raznolikost in praktičnost

Spletene pričeske so zelo raznolike, vendar tudi zelo praktične. To so lahko nekoliko debelejša kita ali tanjše kitke, kitka, oblikovana v figo, ali na stran spletena kita, položena preko ramena, morda nekoliko bolj neukročena kitka v stilu undone ali pa zelo elegantna. Stilsko oblikovana spletena pričeska je tudi zelo obstojna, saj se bo zlahka obdržala še naslednji dan. V stilskem kotičku vam bomo predstavili, kako lahko povsem preprosto ustvarite zvezdniško spleteno pričesko, ki vam bo pričarala zvezdniški občutek z rdeče preproge. Nekaj zanimivih nasvetov pa je za vas pripravil tudi zvezdniški stilist Armin Morbach.

Spletene pričeske predstavljajo kreativno možnost za vse priložnosti, od službe do svečanih priložnosti. Spletena pričeska združuje igrivost in romantično noto, zato je primerna za najrazličnejše priložnosti, odlikuje pa se po svoji raznolikosti in praktičnosti. Četudi spletene pričeske na prvi pogled delujejo zelo zapleteno, je potrebno le nekaj spretnosti, medtem ko se boste tehnike spletanja naučili povsem enostavno.

Preprosta kita: Lase počešite nazaj, nato oblikujte čop in ga razdelite na tri dele. Prameni morajo biti čim bolj enakomerni. Desni pramen položite preko sredinskega, levega pa položite preko desnega. Nadaljujte tako, da spodnji pramen vsakokrat povlečete navzgor in ga spletete med druga dva. Konec čopa pritrdite z gumico.

Francoska kita: Lase počešite nazaj in jih z izjemo spodnjega dela povežite tako, kot da bi hoteli ustvariti visoko umeščen čop. Nato ga razdelite na tri enakomerne pramene in začnite spletati kito tesno ob lasišču. Približno na polovici lasišča postopoma dodajajte preostale pramene in jih vključite v spletanje kite. Na ta način nadaljujte vse do zatilja, v spodnjem delu pa oblikujte preprosto kito.

Kita v obliki ribje kosti: Globoko na zatilju naredite nizko umeščen čop in ga razdelite na dva dela. Na zunanji strani levega pramena ločite približno centimetrski pramen ter ga položite preko desnega pramena in ga prepletite. Postopek ponovite še na desni strani in spletajte izmenično do konca.

Brez skrbi, če vam spletanje kitke ne bo takoj uspelo. Z nekaj vaje in pravilnimi pripomočki za stilsko oblikovanje boste kaj hitro osvojili tehniko in navdušili s čudovitimi spletenimi pričeskami.

Spletene pričeske: vse, kar potrebujete

Poleg občutka potrebujete za ustvarjanje spletenih pričesk še glavnik z velikimi zobci, sponke in gumice. Lase umijte, nato pa nanje velikodušno nanesite peno za utrjevanje, ki bo zagotovila, da bodo lasje po sušenju bolj oprijemljivi. Tako bo spletanje še bolj preprosto.

V videofilmu vam bo vrhunski stilist Armin Morbach predstavil, kako lahko povsem preprosto ustvarite figo v treh različicah.

V naši galeriji vam bomo predstavili izbor najlepših kitk in spletenih kreacij, ki smo jih opazili pri zvezdnicah na rdeči preprogi.

Videofilm: Tako lahko ustvarite tri različne fige

Zvezdnice in njihove spletene pričeske