Ženska s koruznimi kitkami
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Pet najlepših pričesk s kitkami

Pričeske s kitkami lahko oblikujemo povsem enostavno, obenem pa so videti čudovite. Popolna rešitev, če se vam mudi, a kljub temu želite ustvariti stilsko pričesko. V nadaljevanju vam predstavljamo pet najlepših pričesk s kitko in navodila za stilsko oblikovanje

Nekoč je bil vrhunec obiska v frizerskem salonu trenutek, ko je frizer po striženju in sušenju lase oblikoval v čudovito kitko. Stilske kitke pa lahko enostavno in hitro ustvarite tudi sami doma. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako lahko svojo kopalnico spremenite v frizerski salon in pred ogledalom oblikujete najlepše pričeske s kitkami.

Zakaj so pričeske s kitko tako priljubljene?

Spletene kitke niso več primerne samo za posebne priložnosti, temveč jih vedno več žensk vključuje tudi v vsakdanjo stilsko podobo. Čudovita kitka deluje vselej elegantno in poudari obrazne poteze ter vsekakor privablja številne poglede in komplimente. Bodimo iskreni: Kdo od nas ni že kdaj občudoval dovršeno spletenih kitk?
 

Pričeske s kitkami lahko oblikujemo na številne načine. Lahko so spletene v laseh ali pa so oblikovane kot reliefna kitka, ki je položena na lase, kar ustvari tridimenzionalni učinek. V nadaljevanju vam predstavljamo pet najlepših pričesk s kito in razkrivamo, kaj je značilno za posamezne različice. Poleg tega vam bomo povedali, s katerim stilom oblačenja se te pričeske najlepše ujemajo.
 

1. Francoska kitka

Če konec francoske kitke skrijete, boste ustvarili čudovito visoko speto pričesko za običajen vsakdan

Nekatere ženske nosijo francoske kitke že od otroštva. To vsekakor ni naključje! Ta stilski videz je namreč praktičen, izjemno privlačen in primeren za različne priložnosti. Posebnost pri tej pričeski: Francosko kitko začnemo oblikovati na zgornjem delu glave, nato pa pri spletanju postopoma vključujemo nove pramene las.
 

Navodila za stilsko oblikovanje: Lase najprej prečešite in jih skrtačite v smeri nazaj. Ločite segment na zgornjem delu lasišča in ga razdelite na tri dele. Prva dva pramena spletite kot pri običajni kiti, nato pa nove pramene z leve in desne postopoma vključite v kitko. Pričesko oblikujte vedno s tremi prameni. Ob straneh postopoma dodajajte vedno več pramenov, da boste zajeli vse lase. Če želite ustvariti klasični videz, kitko spletite do konca in pričesko utrdite s prozorno gumico. Popolna stilska kombinacija: Francoske kitke in majica z odkritimi rameni.
 

2. Nizozemske kitke

Ženska z nizozemskimi kitkami

Zares stilsko delujejo nizozemske kitke v kombinaciji z vsakdanjimi oblačili

Nizozemske kitke so elegantne in atraktivne. Pri tej pričeski oblikujemo dve kitki, pri čemer je tehnika spletanja enaka kot pri francoski kitki. Lase najprej prečešite, nato pa jih skrtačite v smeri nazaj in ustvarite sredinsko prečo, ki poteka do zatilja. Prvi segment las zvežite z gumico, da vam ne bo v napoto. Drugi segment razdelite na tri dele, ki jih najprej spletite na ''klasični'' način. Nato postopoma dodajajte lase z leve in desne in jih vključujte v spleteno pričesko. Spodnji del kitke spletite do konca in ga pritrdite s tanko, prozorno gumico. Enak postopek ponovite tudi pri drugem segmentu las. Tako bosta nastali dve kitki, ki se tesno prilegata lasišču. Popolna modna kombinacija, ki bo hkrati razbila monotonost punčkastega videza: Nizozemske kitke in lahkoten ulični stil.

3. Kitka v obliki ribje kosti

Ženska s kitko v obliki ribje kosti

Bodite opaženi: Kitka v obliki ribje kosti

Nobena spletena pričeska ne deluje tako razigrano in mladostno kot kitka v obliki ribje kosti. Pri stilskem oblikovanju te kreacije boste potrebovali malo več spretnosti, saj kitko spletamo z dvema pramenoma namesto s tremi.

Stilsko oblikovanje kitke v obliki ribje kosti: Najprej ustvarite stransko ali sredinsko prečo, odvisno od tega, kako boste kitko pozneje nosili (npr. na hrbtu ali čez ramo). Nato lase razdelite na dva dela: Segment (a) in segment (b). Ločite tanek pramen z zunanje strani segmenta (a) in ga položite preko celotnega segmenta (a), tako da ga združite z notranjim delom segmenta (b). Nato na zunanji strani ločite tanek pramen las iz segmenta (b) in ga položite preko celotnega segmenta (b) na notranjo stran segmenta (a). Nasvet: Pazite na to, da lase pri spletanju vedno znova tesno zategnete. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler ne spletete celotne dolžine las. Popoln trendovski stil: Kitka v obliki ribje kosti in kratka majica, ki sega do popka.
 

4. Čop

Ženska s čopom in sončnimi očali

Nezapleten in vedno čudovit: Čop

Čop spada med absolutne klasične kreacije med visoko spetimi pričeskami. Že dolgo ni primeren samo za športne aktivnosti, temveč je postal prepoznavni znak modnega sveta. Lahkotno zvezan ali oblikovan tesno na zgornjem delu glave – čop je primeren tako rekoč za vse priložnosti. Želite popestriti svoj stilski videz? Preizkusite visoko spet ali nizko umeščen čop.

 • Visoko spet čop
  Resen, privlačen, eleganten: Visoko spet čop vselej deluje ženstveno in samozavestno. Pričeska pride najlepše do izraza, če je zglajena in se tesno prilega lasišču. Zato je za finiš kot ustvarjena krema za stilsko oblikovanje, ki bo poskrbela, da lasje ne bodo štrleli na vse strani. Lase oblikujte v visoko spet čop, ki ga utrdite s tanko gumico. Nasvet: Poskusite pričesko oblikovati tako, da imate glavo obrnjeno navzdol. Popolna stilska kombinacija: Visoko spet čop in črn pulover z visokim ovratnikom!

 • Nizko umeščen čop
  Ena izmed trendovskih pričesk v letu 2018 – nizko umeščen čop. Ključni trik: Pričeska mora delovati lahkotno in sproščeno. Če želite ustvariti čop, ne uporabite preveč izdelkov za stilsko oblikovanje, saj pride pričeska najlepše do izraza s skuštranim videzom. Manj je več! Popolna stilska kombinacija: Nizko umeščen čop in majica z izrezanim hrbtnim delom.

5. Kitke v obliki vodnega slapa

Ženska s kitkami v obliki vodnega slapa

Pri kitkah v obliki vodnega slapa gre za kombinacijo spuščenih in spletenih las

Napol spuščeni, napol spleteni lasje – to je tisto, kar zaznamuje kitke v obliki vodnega slapa. Poleg tega lahko to pričesko povsem enostavno stilsko preoblikujete: Vi odločate, ali boste pričesko ustvarili v zglajenem, valovitem ali kodrastem videzu. Še ena izmed številnih prednosti je, da pristaja tako kratkim in srednje dolgim kot tudi dolgim lasem.
 

Lase najprej prečešite, nato pa ustvarite sredinsko ali stransko prečo. Začnite na eni strani: Izberite segment las, ki ga razdelite na tri pramene, in spletite ''klasično'' kitko. Pri tem spodnji pramen las v enakomernih presledkih ''izpustite'', tako da visi iz kitke. Velja enak princip kot pri francoski kitki: V kitko postopoma vključujte vedno več pramenov – le da v tem primeru enega izpustite. Isti postopek ponovite tudi s pramenom na nasprotni strani sredinske oziroma stranske preče. Tako oblikovani kitki lahko na koncu spletete skupaj ali pa ju enostavno zvežete z gumico ali pritrdite s sponkami. Ta pričeska pride še posebno lepo do izraza z valovitimi lasmi. Popolna stilska kombinacija: Kitki v obliki vodnega slapa in obleka v dekliškem videzu.
 

Pravilna nega za pričesko s kitko

Pri pričeskah s kitko velja: Čudovit videz lahko dosežete le, če so lasje zdravi. Tudi na poškodovanih laseh brez leska lahko ustvarite popolno kitko, vendar pa ta nikoli ne bo videti tako čudovita kot pri zdravih laseh. Predstavljamo vam popolno nego za pričeske s kitko:

 

 1. Pri umivanju las
  Za umivanje las uporabite šampon, ki lase okrepi. Tanki in šibki lasje bodo tudi v kitki delovali slabotno. Spleteni lasje najlepše pridejo do izraza, če imajo volumen in če so lepo spleteni – zato poskrbite za razkošen volumen.

 2. Pred sušenjem s sušilnikom
  Lasje z izrazito teksturo so najprimernejši za spletanje. Po umivanju je lasna povrhnjica zelo gladka, zato lase težje spletamo. Priporočamo, da pred uporabo sušilnika na celotno površino vtrete lahkotno peno, ki bo poskrbela za potrebno teksturo. Prednost: Oblikovanje bo povsem enostavno, kitka pa bo ohranila čudovit videz. Pričeska bo posledično obstojnejša.

 3. Za končni finiš
  Da bo kitka imela zdrav lesk, na posamezne pramene nanesite nekaj kreme za stilsko oblikovanje, s čimer boste preprečili razmršen videz. Spleteno kitko na koncu utrdite s sprejem ali z lakom. Na ta način bo pričeska obstojna več ur – in bo kos tudi dolgim nočnim zabavam.