Ženska z nizozemsko kito
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Novi trend spletenih pričesk: Nizozemska kita

Vsi poznajo francosko kito. Toda zdaj je na vidiku nova spletena pričeska, ki je poskrbela za veliko navdušenje. Predstavljamo vam nizozemsko kito. In kar je najboljše: Z našimi navodili jo boste ustvarili povsem preprosto. 

Spletene pričeske niso nikoli iz mode. Prav nasprotno! So vseskozi prisotne, občasno pa se tudi spremenijo. Včasih se predstavijo s svoje elegantne plati, kot denimo francoska kita, drugič s svoje ekstravagantne strani, kot je značilno za kitajsko kito. Od nedavnega je v ospredju nizozemska kita. In kaj je tisto, kar naredi to spleteno različico, ki sicer sama po sebi vzbuja pozornost, tako posebno? Nizozemska kitka je položena na zgornje lase, kar ustvari tridimenzionalen učinek, spletena je od zatilja pa vse do konic. Nizozemska in francoska kita se med seboj razlikujeta samo v tem, da pri prepletanju posamezne pramene pri nizozemski kiti križamo spodaj, pri francoski različici pa zgoraj. Zveni privlačno? Potem vam svetujemo, da preizkusite tudi sami.

Stilska navodila: V šestih korakih do nizozemske kite

Če želite ustvariti to trendovsko kreacijo, morajo lasje segati do ramen. Ne smejo biti sveže umiti, potrebovali pa boste tudi nekaj spretnosti. In že se lahko lotite dela.

  1. Da bodo lasje imeli oprijemljivo strukturo, nanje nanesite peno za utrjevanje, nato pa jih počešite nazaj.
  2. V predelu čela (območje od sence do sence) jih razdelite na tri enako velike pramene. Preostale lase sprva pustite, da povsem naravno padajo. Če želite splesti dve nizozemski kitki, kot lahko vidite na naši sliki, lase naprej razdelite na dve polovici, tako da ustvarite sredinsko prečo. Na tisti strani, na kateri začnete spletati, ločite zgornje lase od sredinske preče, vse do sence. Ta segment zdaj razdelite na tri enako velike pramene.
  3. Začnite spletati tik ob lasišču. Najprej levi pramen položite preko sredinskega, nato pa položite še desni pramen preko sredinskega (pramene vedno prekrižajte od spodaj).
  4. Pri spletanju postopoma dodajajte nekaj pramenov od zgornjih las; priključite jih k zunanjim pramenom. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler ne vključite vseh las in dokler ne pridete do zatilja.
  5. Lase spletite vse do konic. Pri tem pazite, da jih boste pri spletanju prekrižali ''od spodaj'', to pomeni, da morate zunanje pramene, ki jih dodajate, vselej položiti pod srednji pramen.
  6. Svojo nizozemsko kito pritrdite s tanko gumico – in že ste urejeni.
Odkrijte: Kite