Ženska z dolgimi lasmi in kitkami v obliki vodnega slapa
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Kite v obliki vodnega slapa: Naredili boste izjemen vtis

... ker je ta romantična pričeska tako zelo privlačna. In res je, tudi malce zapletena. Toda vsekakor je to vredno vsega truda. Preizkusite kitke v obliki vodnega slapa!

Iščete ekstravagantno pričesko za poroko? Ali morda za poseben zmenek zvečer? Potem imamo nekaj za vas. Predstavljamo vam kite v obliki vodnega slapa. Spletena pričeska, ki bi jo lahko označili za romantično smer francoske kite, ob vsaki priložnosti privablja številne poglede in vzbuja občudovanje. Razlog za to je elegantna podoba vodnega slapa, ki nastane zaradi sofisticirane tehnike spletanja, pri kateri se med posameznimi kaskadami vselej izpusti en pramen. Zgornji lasje tako tvorijo romantičen venček, medtem ko preostala dolžina las lahkotno pada kot vodni slap. Toda lepo po vrsti. V nadaljevanju vam bomo zaupali navodila za spletanje, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju.

Ustvarite kite v obliki vodnega slapa

V nasprotju s številnimi drugimi spletenimi pričeskami kite v obliki vodnega slapa lepo pridejo do izraza pri različni strukturi in različnih pričeskah, bodisi da so lasje daljši ali krajši, gladki ali kodrasti. Z nekaj vaje jih boste obvladali tudi vi.

  1. Ustvarite stransko prečo, nato pa na sprednjem delu ločite širok segment in ga razdelite na tri manjše pramene ter začnite spletati. Tehnika spletanja je enaka kot pri povsem običajni kiti.
  2. Pri naslednjem koraku izpustite spodnji pramen in priključite naslednji pramen, ki je v neposredni bližini.  
  3. Tako kot pri francoski kiti tudi v tem primeru k zgornjemu pramenu dodajte malo več las in jih prav tako vključite v kito.
  4. Spodnji pramen izpustite in nadaljujte spletanje naslednjega pramena, ki je v neposredni bližini.
  5. Kito v obliki vodnega slapa lahko spletete po celotnem zadnjem delu lasišča, lahko pa jo zaključite tudi nad ušesi. Kito spletite do poljubne dolžine in jo pritrdite z gumico, s sponkami ter utrdite z lakom za lase.
Odkrijte: Spletene pričeske