Ženske z dredloksi
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Kako ustvariti moderne drede

Najnovejši trend smo opazili pri Valentinu, Robertu Cavalliju in Jillu Stuartu. Predstavljamo vam drede oziroma dreadlokse, ki v novi podobi pričarajo komaj opazne, a učinkovite modne utrinke in pridejo še posebno lepo do izraza pri daljših laseh.  

Marsikdo se spominja devetdesetih, ko so bili dreadloksi ena najbolj priljubljenih pričesk pri modnih navdušenkah in stilskih ikonah. Odtlej do danes je postalo vse tiho okrog nekoč zelo priljubljene pričeske. Le nekatere zvezdnice, na primer Rita Ora, Vanessa Hudgens ali Rihanna, so občasno presenetile s klasičnimi kitkami v stilu afriškega stila. Toda za vse ljubitelje tega trenda imamo zdaj dobro novico. Dredi so se vrnili na modno prizorišče – četudi v nekoliko spremenjeni obliki. Tako na modnih brveh ne opazimo pričesk z dreadloksi po celotnem lasišču, temveč samo v obliki majhnih ornamentov. Tanke kitke so porazdeljene po celotnem lasišču in se zlivajo z dolgimi, spuščenimi lasmi. Povsem v skladu z rekom 'Manj je več'. Prednost tega stila je, da se lahko pričeska neguje povsem enostavno, obenem se ustvari preprosto in je manj zapletena kot originalna različica.

Kako ustvariti moderne dreadlokse

Valentino je predstavil dreadlokse

Valentino je predstavil dreadlokse v verziji 2.0

Bistvena prednost nekoliko bolj umirjene različice dreadloksov je predvsem ta, da jih lahko oblikujete doma. Edini pogoj, ki mora biti izpolnjen, so dolgi lasje. Stilska navodila:

 

  1. Z glavnikom ustvarite prečo v sredini ali na eni strani. Odločitev prepuščamo vam.
  2. Ločite tanek pramen, nato pa nanesite balzam za preprečevanje skuštranih las, da bi ukrotili drobne laske, ki štrlijo na vse strani.
  3. Tanek pramen spletite v kitko. Nasvet: Spletite zelo trdno kitko, zato da bo obstojna. Na koncu jo utrdite s prozorno minigumico.
  4. Po lastnem okusu ustvarite več drobnih kitk (dredloksi) in jih porazdelite po vsem lasišču.
  5. Bistvo tega stila je preplet spletenih kitk in preostalih, rahlo skuštranih spuščenih las, kar ustvari zanimiv kontrast. Zato preostalih las ne počešite, naj bodo nežno skuštrani.
Odkrijte: Kite