boxer-braids
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Boksarske kitke: Izpraznite ring za trendovsko spleteno pričesko

Napovedujemo naslednjo (stilsko) rundo za spletene kitke – tokrat v boksarskem stilu, ki trenutno osvajajo modne revije, rdeče preproge, opazimo pa jih lahko tudi na ulicah. Zakaj se manekenke, slavne osebnosti in modne navdušenke odločajo za športno spleteno pričesko? Odgovor je povsem na dlani, saj so boksarske kitke pravi šampion med trendovskimi pričeskami. 

Od boksarskega ringa do visoke modne lige! Spletena pričeska, s kakršno se je Hillary Swank predstavila v filmu Million Dollar Baby, ki je bil nagrajen s prestižnim oskarjem, si je izborila pot do najbolj priljubljene pričeske med modnimi navdušenkami. In to v pravem pomenu besede! Boksarske kitke so se morale najprej znebiti svojega imidža pričesk za borilne športe, da so dosegle svojo vsesplošno prepoznavnost – od slavnih osebnosti do modnih navdušenk. Dve strogo spleteni kitki nista več značilni samo za trening ali obisk fitnes studia, temveč sta primerni za vse priložnosti (tudi za najbolj elegantne prireditve). Najpomembnejši aspekt pri spletanju kitk v boksarskem stilu je zagotovo stilski prelom. Namesto športnih oblačil, kot sta na primer ozko oprijeta majčka in trenirka, h kitkam veliko lepše pristajajo ženstvena oblačila. V tem primeru pričeska vnaša zanimiv kontrast, ki nas preprosto osupne. Tanko spletene francoske kitke, ki so znane tudi pod imenom cornrows, se obdržijo več kot dvanajst rund – z drugimi besedami, vzdržijo veliko več kot dvanajst ur. Vse je na svojem mestu, ni se vam treba bati, da bi se zgodil optični K.O. Temu bi lahko v boksarskem žargonu rekli 'lucky punch' – kar bi lahko prevedli kot odločilni udarec. 

Navodila za pričesko: Boksarske kitke

© Getty Images

Dvojna kitka – čudovite boksarske kitke pri Isabelli Rose Taylor

Menite, da to ni vaš razred? Samo pogumno! Boksarske kitke so zmagovalna pričeska. Morda boste na začetku potrebovali pomoč prijateljice, vendar boste sčasoma hitro postali spretni kot prava profesionalka. Bistveno je, da boksarske kitke spletete čim bolj enakomerno. Sprejmete izziv?   

Vse, kar potrebujete: Lasje morajo imeti dolžino vsaj do ramen, poleg tega potrebujete glavnik, peno za utrjevanje, sponko, dve tanki gumici, lak za lase in nekaj potrpljenja.

Stilska navodila za šampionsko pričesko

  • Da bodo imeli vaši lasje oprijemljivo strukturo, da bo vse na svojem mestu in boste boksarske kitke lažje oblikovali, na še vlažne lase, (ki ste jih po umivanju osušili z brisačo), nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice. Nato lase osušite do suhega. 
  • Lase prečešite in s konico glavnika ustvarite dosledno sredinsko prečo, čop pa razdelite na dva dela. 
  • S sponko pritrdite en del, nato začnite spletanje na nasprotni strani (Nasvet: Desničarji začnejo na desni strani, levičarji na levi): Ločite tri majhne pramene, spletanje pričnite v predelu čela, nato francosko kitko spletite v smeri proti zatilju. Značilno za francosko kitko je, da posamezne pramene postopoma dodajate z leve in desne strani lasišča.  
  • Na koncu čop pritrdite s tanko gumico (izberite takšno, ki se ujema z barvo vaših las). 
  • Zdaj se posvetite še drugi polovici las in čop spletite po enakem postopku (francoska kitka). Pazite na enakomerno razdaljo do ušesa in sredinske preče. 
  • Na koncu: Pričesko pritrdite z lakom za lase ali pa na dlani nanesite malo gela za lesk in kitke zgladite. 

Stilski partnerji v ringu: V galeriji vam predstavljamo številne zanimive različice z boksarskimi kitkami. 

 

Boksarske kitke