hairstyle-dakota-johnson
Oblikovanje las | Speta banana

Zvezdniški stil meseca: Dakota Johnson in njena sofisticirana banana

Mlada filmska igralka Dakota Johnson je zaradi vloge Anastasie Steele v prihajajočem filmu 50 Shades of Grey, ki bo posneta po istoimenskem romanu avtorice E. L. James, dvignila precej (zvezdniškega) prahu med ljubitelji priljubljene trilogije pa tudi pri scenaristih. Toda kritike mlade in samozavestne igralke nikakor niso omajale. Za številna presenečenja mlada igralka vedno znova poskrbi tudi s svojimi prefinjenimi in dovršenimi stilskimi podobami.

Dakota prihaja iz igralske družine, saj je hčerka Melanie Griffith in Dona Johnsona. Mlada igralka doslej ni bila v ospredju zaradi filmskih vlog, temveč predvsem kot uspešna manekenka. Toda to se bo v kratkem spremenilo, saj je bila izbrana za vlogo Anastasie Steele v uspešnici 50 Shades of Grey. Filmskega projekta se bo lotila z veliko mero strahospoštovanja in vneme, saj vloga zahteva izjemno subtilnost in dovršenost. V ospredju je zgodba mlade študentke literarnih ved, ki se do vratu zaljubi v atraktivnega in nekoliko posebnega Christiana Greya, kakor tudi njuna nenavadna ljubezenska zgodba, polna strasti in čutnosti.

Doslej Dakote Johnson nismo pogosto videvali na velikih filmskih platnih. Opazili smo jo v filmu The Social Network in The Five Year Engagement, kjer pa je odigrala zgolj stransko vlogo. V nasprotju s tem je kot manekenka precej opozorila nase, saj smo jo lahko občudovali na naslovnicah številnih znanih revij, delala pa je tudi za številne priznane modne oblikovalce. Zaradi glavne ženske vloge v filmu 50 Shades of Grey se bodo zanjo zagotovo odprla številna vrata, tako da bomo o njej zagotovo slišali tudi v prihodnosti.

Dakota Johnson: V soju žarometov

© Getty Images

Dakota Johnson obožuje stilske spremembe in pogosto preseneti s spremenjeno barvo las ali povsem drugačno pričesko

Pri tem vsekakor lahko opazimo tudi veselje do eksperimentiranja in preizkušanja različnih stilov in barv, kar lahko pri 23-letni manekenki in igralki povežemo z njenim poklicnim delom, ki narekuje številne preobrazbe. Tako so lasje včasih rjavi, včasih blond ali rjavi, dolgi ali kratki, s frufrujem ali brez in še bi lahko naštevali. Zagotovo ji lepo pristaja tudi visokospeta pričeska, ki deluje zelo sofisticirano in elegantno. Z ekstravagantno pričesko v obliki banane se je mlada igralka predstavila na filmskem dogodku LACMA 2013 Art & Film Gala v Los Angelesu.
V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko tudi vi povsem preprosto ustvarite takšno pričesko in z njo navdušite.

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu sofisticirane banane, kot jo ima Dakota Johnson

Takšno pričesko boste ustvarili povsem zlahka. Vse, kar morate narediti, je, da dosledno sledite našim stilskim navodilom.

Najlepše takšna pričeska pride do izraza pri dolgih laseh. Če so vaši lasje tanjši, si lahko pomagate s pudrom za večji volumen, ki bo poskrbel za čudovito razkošje. Poleg tega potrebujete glavnik, sponke, lak za lase, vosek … in že ste pripravljeni!

Postopna navodila za sofisticirano banano, ki združuje spletene stilske elemente in umetniško oblikovanje las

Dakota Johnson in njena pričeska
© Getty Images

Dakota Johnson nas je navdušila z umetniško spleteno banano, ki deluje zelo sofisticirano

1. Če so vaši lasje fini in tanki, lahko uporabite puder za večji volumen in jih nekoliko natupirate, da bodo delovali bolj razkošno.

2. Lase razdelite na dva dela. Pri tem ločite en del na zgornjem delu lasišča, ki ga boste spletli v kitko, medtem ko boste spodnji del oblikovali v zavito banano.

3. Da vaši lasje ne bodo ''zbežali'' na vse strani in da jih boste nežno ukrotili, lahko zgornje lase nežno zgladite z voskom. Nato spletite francosko kitko, ki naj poteka do polovice, preostale lase pa spnite s sponkami.

4. Vosek nanesite tudi na spodnji pramen, nato ga zavijte v banano. Lase morate pri tem tako dolgo sukati, da ustvarite tipično obliko banane, ki poteka od zatilja do polovice lasišča.

5. Konec banane v obliki zavitega pramena pritrdite s sponkami, tako da to ne bo vidno. Uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in visok lesk.

Video: Kako ustvariti visokospeto pričesko v obliki banane?

Sorodni članki