Moški s pričesko v stilu side cut in brado
Oblikovanje las | Side cut

Kako moški nosijo trendovsko pričesko v stilu side cut

Pričeska, postrižena na eno stran (side cut), spada k absolutnim favoritom med aktualnimi moškimi pričeskami. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kakšna je tehnika striženja in kakšno stilsko oblikovanje zahteva. Poleg tega vam bomo zaupali, kakemu tipu moškega pristaja. 

Elegantna pričeska v stilu side cut za moške je ena izmed letošnjih trendovskih pričesk. Pri tej pričeski so lasje ob straneh povsem kratko postriženi, zgornji pa so zato nekoliko daljši. Najbolj pomembna lastnost pričeske, postrižene na eni strani, je njena sposobnost preoblikovanja. Lahko se stilsko oblikuje na nešteto načinov, včasih s povsem gladko počesanimi in zravnanimi lasmi, drugič divje in skuštrano. Povedali vam bomo, kaj je zanjo značilno in komu najlepše pristaja.

Tehnika striženja in stilskega oblikovanja

Zakaj torej side cut? Kot pove že ime, so lasje na eni strani postriženi, zgornji pa so nekoliko daljši. Ti lahko v dolžino merijo tudi od 10 do 15 cm, kar ustvari asimetrično pričesko. Da bi dosegli tak videz, je treba zgornje lase počesati na tisto stran, kjer lasje niso postriženi. Nasvet: Bodite pogumni. Še posebno lepo pride do izraza, če so daljši lasje oblikovani neukročeno in skuštrano. Tak videz lahko ustvarite z gelom ali voskom, pričeska pa bo narejena v nekaj minutah.

Komu pristaja side cut

Ta pričeska še posebno lepo pristaja mladim moškim, lahko pa si jo omislijo tudi gospodje v zrelih letih, ki imajo sive lase. Pri tem ni odločilna starost, temveč kak tip ste. Ste torej bolj športen in sproščen ali bolj formalen in eleganten tip? Pričeska je zaradi postriženih delov ustvarjena za običajen dan in obenem zelo trendovska, zato je primerna med drugim za moške, ki opravljajo kreativne poklice. Zelo lepa je pričeska, postrižena na eni strani, pri razkošnih laseh. Če so lasje fini in tanki, deluje pobrita stran preveč golo. Če pa so ti gostejši, boste veliko bolj enostavno oblikovali daljše zgornje lase.

Niste prepričani, ali side cut pristaja vašemu tipu? V našem iskalniku frizerskih salonov lahko najdete profesionalnega Schwarzkopfovega frizerja, ki vam bo ustrezno svetoval.