seventies-trend-style-genuine-hairstyles-2560x963
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 70. let

Pričeske in moda v stilu sedemdesetih

Sedemdeseta leta prejšnjega stoletja so bila v znamenju disko glasbe, hipijev in glamuroznega roka. Za to obdobje so značilni stilsko pretiravanje pri pričeskah, ekstravagantna moda in živahne barve. Sedemdeseta v novi preobleki navdušujejo z nekoliko bolj umirjeno in elegantno podobo. V nadaljevanju vam bomo predstavili retropričeske v stilu sedemdesetih s sodobnim pridihom.

Če pomislite na švedsko pop skupino ABBA, disko kraljico Donno Summer in večno priljubljene Rolling Stones, si lahko v hipu pričarate tipično podobo sedemdesetih let prejšnjega stoletja – v znamenju hipijevske mode flower power, ki ga močno zaznamujejo ležernost in boemski videz, razkošni kodri, izrazit volumen las in stopničasto postrižene pričeske. V galeriji vam predstavljamo izbor zanimivih pričesk, ki vas bodo popeljale v preteklo obdobje in vas navdušile za lastno kreativnost!

Pričeske in moda v stilu sedemdesetih

Pričeske v stilu sedemdesetih: Tako boste povsem preprosto ustvarili retro videz

Moda: Lahko bi jo opisali z besedami originalna, nenavadna, živopisna in ekstravagantna. Sedemdeseta leta prejšnjega stoletja so v znamenju močnih izraznih barv in opaznih vzorcev. Prevladujejo visoki ovratniki, kratka krila, obleke in čevlji s polno peto. Tipične za to obdobje so tudi bleščice in sijoče tkanine, ki spominjajo na priljubljeno disko obdobje. Velikokrat lahko opazimo cvetlične vzorce, batik vzorec (ročni način vzorčenja tkanin z voskom) in široka krila, ki spominjajo na hipijevsko obdobje. Seveda ne sme manjkati niti nadvse priljubljeni glamurozni rok s tipičnim usnjem, kovicami in ponošenim videzom.  

Pričeske: Ob tem, ko so oblačila živahnih barv in s poudarjenimi konturami ali materiali, so pričeske preproste in nekoliko bolj zadržane. Na splošno prevladujejo mladostno razkuštrane in nekoliko razigrane pričeske v stilu undone. Če želite poudariti pričesko, si lahko omislite preprost pulover z visokim ovratnikom v kombinaciji z enobarvnim kostimom ali elegantno bluzo in trapez hlače. Tako bo recimo kodrasta pričeska z izrazitim volumnom pritegnila vso pozornost.

Ličenje: K stilu sedemdesetih let prejšnjega stoletja odlično pristajajo zadimljene oči ali ličenje v naravnih odtenkih. Lepo pridejo do izraza tudi rdeče ustnice, ki poskrbijo za eleganten in ženstven pridih.