Oblikovanje las | Ravni lasje

Vsestranski izdelki za stilsko oblikovanje las vam bodo v veliko pomoč

Zagotovo poznate občutek, ko z velikim trudom ustvarite gladko stilsko pričesko, ki pa v trenutku, ko zapustite svoj dom, izgine, kot da je sploh ne bi bilo. Lasje postanejo neukročeni, rezultat pa so divje razkuštrani lasje, namesto da bi bili gladki in sijoči. Za vas imamo rešitev, ki vam bo zagotovo pomagala. Priporočamo vam izbiro stilskih izdelkov za gladke lase, ki bodo nežno, a učinkovito ukrotili trmaste lase, tako da vam ne bosta mogla do živega niti pršenje niti tropsko podnebje.

Če so vaši lasje neukročeni, je to lahko posledica različnih vzrokov. Morda so lasje že po naravi nekoliko bolj valoviti ali kodrasti in jih zaradi tega ni mogoče stilsko oblikovati. Velikokrat so razlog zunanji vplivi, kot so prepogosto umivanje, vroč zrak pri sušenju, uporaba likalnika za lase, barvanje ali trajna, ki posledično povzročijo, da lasje sčasoma niso več ''poslušni''. Vsi ti stresni dejavniki povzročijo izgubo leska in pomanjkanje vlage, zaradi česar lasje postanejo suhi, lomljivi in slamnati. Poleg tega imajo poškodovani lasje pogosto negativen naboj, kar dodatno povzroči leteče lase, tako da ti včasih zaradi električnega naboja dobesedno stojijo pokonci.

Izdelki, ki vašim lasem podelijo več vlage

Poškodovani tanki lasje ne potrebujejo ničesar, kar bi jih po nepotrebnem obremenilo, kot na primer balzam za lase, ki vsebuje preveč lipidov. Takšni lasje nujno potrebujejo proteine. Lasje zaradi umivanja izgubijo dragocene snovi, v največji meri proteine. Zato bo v tem primeru izbira izdelkov, ki vsebujejo proteine, zares čudodelna rešitev. Notranja lasna struktura se bo tako ponovno obnovila, lasje pa se bodo okrepili.

Učinkovine, ki lasem podelijo vlago, so v šamponih, balzamih pa tudi v maskah za lase brez izpiranja, ki so na voljo v obliki sprejev in v obliki običajnih mask za lase. Redna uporaba takšnih izdelkov bo bistveno doprinesla k temu, da bodo vaši lasje zdravi, da bodo lepo padali pa tudi da bodo imeli čudovit sijaj. Zagotovo se bodo v tem primeru lažje spopadli s slabim, neugodnim vremenom, denimo z vlago in pršenjem.

Izdelki za lepšo strukturo las

Lomljiva mesta so pogosto vzrok za to, da so lasje razmršeni, da nimajo sijaja in niso gladki, pa tudi za razcepljene konice. Luskasta povrhnjica je v tem primeru poškodovana in se več ne prilega lasnemu deblu, zato svetloba ne more tako dobro odsevati, kar povzroči izgubo sijaja. V tem primeru vam priporočamo, da uporabite izdelke, ki vsebujejo svilnate, sojine ali pšenične proteine. Proteini bodo okrepili poškodovano lasno strukturo, zapolnili poškodovana mesta na laseh in jih do naslednjega umivanja nežno obdali s tankim zaščitnim filmom, tako da bodo lasje gladki in voljni ter bodo imeli visok lesk.

Zelo učinkoviti so tudi preparati, ki vsebujejo koencim Q10, ki pozitivno vpliva na nastajanje keratina. Če so lasje poškodovani in tanki, si lahko pomagate z učinkovinami, ki bodo okrepile lasno strukturo, kot na primer bambus ali izvlečki iz korenine ginsenga. Kot zelo učinkoviti so se izkazali tudi izdelki s tako imenovano polimerno mrežo, ki s pozitivno nabitimi ioni nevtralizira negativen naboj neukročenih las ter zgladi poškodovano luskasto povrhnjico in s tem lasno strukturo obnovi v samem jedru.

Izdelki za čudovito mehkobo in voljnost vaših las

Močnejši neukročeni lasje poleg sredstev za obnovo lasne strukture potrebujejo tudi lipide. Izdelki za stilsko oblikovanje las, ki vašim lasem podelijo voljnost in mehkobo, vsebujejo visokokakovostna rastlinska olja. Lase oskrbijo z dragocenimi nenasičenimi maščobnimi kislinami. Na voljo so lažja rastlinska olja, kot na primer olje marule, mandljevo olje, sezamovo olje ali olje mareličnih koščic. Amarantovo, arganovo ali olivno olje, ki so bogatejša z maščobami, pa so zelo primerna za močnejše in nekoliko bolj valovite lase. Nekatera olja se uporabijo tako, da se ne izpirajo, druga pa so dodana šamponom in balzamom ter se po določenem času delovanja morajo izprati.

Odkrijte: Ravni lasje