hair-accessories
Oblikovanje las | Ravni lasje

Ravnanje las: Trije postopki do gladkih las

Sleek-look je eleganten in zapeljiv, poleg tega ustvari vitko linijo. Prav nič ne preseneča, da so gladko počesani lasje z visokim leskom nadvse priljubljeni. Predstavljamo vam različne tehnike za trendovsko pričesko, ki obetajo odlične uspehe, kjer bo šlo vse povsem gladko: Sušenje z okroglo ali oglato krtačo, stilsko oblikovanje z likalnikom za ravnanje las in dolgoročna metoda glajenja las. Poiščite najboljšo rešitev zase! 

Je šlo pri vaši pričeski vse povsem gladko? Odlično! Gladko počesani in povsem zravnani lasje z visokim leskom so klasična pričeska, ki nikoli ni iz mode. Odlikuje se po čistih in enostavnih linijah, obenem je nadvse preprosta. Pa vendar zelo žlahtna in elegantna, brezhibna in moderna. Zato ne preseneča, da so čudoviti, gladko počesani lasje izjemno priljubljeni tudi v sodobnem času. Za pričesko v stilu sleek-look se odločajo tako zvezdnice kot tudi manekenke oziroma modni oblikovalci, prav tako stilske navdušenke, opazimo ga tudi na ulicah. Odlično pristaja različnim stilom, okusom, priložnostim in pričeskam (vse od kratko postriženih do dolgih). 

Četudi vaši lasje po naravi niso povsem ravni, to nikakor ni razlog, da bi obupali. Obstajajo številne metode, ki obljubljajo povsem gladke in zravnane lase za različne strukture. Za vas smo izbrali tri najboljše tehnike, v nadaljevanju pa vam bomo zaupali, katera je najbolj primerna za vas in katera zagotavlja najbolj dolgotrajne rezultate. 

Ravnanje las: Sušenje z okroglo ali oglato krtačo

Klasična metoda za ravnanje: s sušilnikom in krtačo! Povsem enostavno in na dosegu roke, saj ta dva pripomočka ne manjkata v nobeni kopalnici. Poleg tega je ta metoda nežna do vaših las in cenovno zelo ugodna. Brez velikih priprav se lasje zravnajo že med postopkom sušenja. Če imate dolge lase, lahko izberete štirioglato krtačo, za kratke pričeske pa so bolj primerne okrogle krtače. Tako je ravnanje povsem enostavno. 


Postopek: Na lase nanesite sprej za zaščito pred vročino. Še vlažne lase, ki ste jih predhodno osušili z brisačo, pramen za pramenom nežno navijte na krtačo, jih za kratek čas osušite in na koncu povlecite preko ščetin. Pri tem s sušilnikom sledite gibanju krtače od lasišča do konic, vselej v smeri povrhnjice, nikakor ne v nasprotni smeri. Lahko uporabite posebne kreme ali spreje za ravnanje las, ki se nanesejo pred sušenjem. S tem boste dodatno poudarili visok lesk, ki bo še bolj izrazit.

Praktični vidik: Nekateri od teh izdelkov za stilsko oblikovanje vsebujejo tudi sprej za zaščito pred vročino, ki lase pri sušenju zaščiti pred izsušitvijo. 

Dobro je vedeti: Ravnanje las s sušenjem in z uporabo okrogle ali štirioglate krtače je nadvse primerno tudi za začetnike. Gladko počesana pričeska se ohrani približno en dan. Če imate že po naravi kodraste lase, metoda glajenja s krtačo ni najbolj primerna. Kodri se v tem primeru ne zravnajo popolnoma, največkrat ustvarimo zgolj valovito obliko. V tem primeru vam priporočamo metodo, ki jo bomo predstavili v nadaljevanju.

Ravnanje las: Stilsko oblikovanje z likalnikom za lase

Imate naravne kodre in se spogledujete s pričesko v stilu sleek-look s povsem gladkimi in svilnato mehkimi lasmi z visokim leskom? Potem vam svetujemo, da uporabite likalnik za ravnanje las. S priljubljenim pripomočkom boste ustvarili veliko večji učinek ravnanja kot z metodo, ki združuje krtačo in sušilnik. Vročina, ki jo oddajajo grelne ploščice, za kratek čas spremeni lasno strukturo (zato tudi nastane učinek povsem gladkih las z visokim leskom), zato morate obvezno uporabiti sprej za zaščito pred vročino. Obstaja zelo veliko posebnih izdelkov v obliki seruma, pene ali spreja, ki zagotavljajo potrebno zaščito in popoln gloss finish z izrazitim leskom. 


Kako deluje: Sprej za zaščito pred vročino velikodušno nanesite z razdalje 20 do 25 cm na še vlažne lase, ki ste jih predhodno osušili z brisačo. Najboljše, da uporabite glavnik z velikimi zobci in lase razčešete. Šele nato jih osušite. Uporabite likalnik za ravnanje in lase postopoma polikajte, pramen za pramenom. Uporabite pripomočke s posebnimi zaščitnimi premazi (npr. iz keramike), ki poskrbijo za to, da se lasje segrejejo enakomerno in nežno. 

Praktični vidik: Gladki lasje se s to metodo ohranijo približno dva dneva. Po prvi noči sleek-look preprosto še enkrat osvežite naslednje jutro, v ta namen uporabite likalnik za ravnanje las. 

Dobro je vedeti: Da bi lase zaščitili pred trajnim poškodovanjem, morate poleg spreja za zaščito pred vročino enkrat tedensko uporabiti intenzivno masko za suhe in poškodovane lase. 

Ravnanje las: Dolgotrajna obstojnost

Vaši poskusi niso zagotovili povsem gladkih, zravnanih rezultatov? Ni razloga za paniko, tukaj je še metoda številka tri. Najbolj primerna je za ženske z izrazitimi kodri, valovito strukturo, pa tudi za vse tiste, ki se spoprijemajo s problemom razmršenih in neubogljivih las. V tem primeru lahko uporabite poltrajno ali trajno ravnanje las. Svetujemo vam, da se o tem posvetujete s frizerskim mojstrom. 


Postopek: Poltrajno ravnanje las poteka v dveh korakih. Najprej na še vlažne lase, ki ste jih osušili z brisačo, nanesite serum za ravnanje (vsebuje keratin, svilnate in pšenične proteine), nato lase prečešite z glavnikom, da so povsem zravnani. Po dvajsetih minutah delovanja se serum za ravnanje izpere z mlačno vodo. Zdaj s čopičem nanesite zaščitno kremo, ki vsebuje aktivne učinkovine in s tem konzervira učinek mehkih, voljnih in povsem zravnanih las. Kremo pustite delovati deset minut, v tem času pa jih lahko enkrat do dvakrat povsem gladko počešete. Nato izperite. Rezultat bodo povsem gladki in čudoviti lasje, s katerimi boste naredili izjemen vtis. 

Praktični vidik: Poltrajna metoda ravnanja las zagotovi povsem gladke in zravnane lase, učinek pa se ohrani do deset umivanj. Permanentno oziroma trajno ravnanje las, ki ga opravijo profesionalni frizerski mojstri, zagotavlja tudi večmesečno obstojnost.