volume-in-hair
Oblikovanje las | Puder za volumen

Za velik volumen vaših las

Volumen v laseh boste zlahka ustvarili. Pomagate si lahko z okroglo krtačo med sušenjem, lase lahko natupirate ali pa ustvarite velike kodre. To je samo nekaj idej za ustvarjanje razkošnega volumna, ki bo izrazit pri stilskih pričeskah. Z našimi stilskimi nasveti in videoposnetkom vam bo to zlahka uspelo.

Brez dvoma je volumen primeren predvsem za posebne priložnosti, pa tudi za ženske, ki so rade v središču pozornosti. Razkošje las namreč pritegne veliko pogledov in občudovanja. Če si želite nevsakdanjo pričesko, ki vas bo postavila v središče dogajanja, bo za vas zelo primerna pričeska z razkošnim volumnom.

Volumen v laseh – čudovit stilski element

Volumen ima lahko več različnih učinkov. Tako je volumen na zadnjem delu lasišča manj opazen in s sprednje strani skorajda ni viden, kot to vidimo pri Marion Cotillard in Nicole Richie (v galeriji spodaj). Volumen na zgornjem delu lasišča ustvari optični učinek bogatega razkošja, kot vidimo pri Gemmi Arterton in njeni visoko speti pričeski v Cannesu. Tudi volumen na zadnjem delu lasišča, na primer pri natupirani banani, vzbuja optični učinek večje velikosti. Potem so tu še glamurozni kodri z volumnom v predelu ponija. Obraz deluje nekoliko daljši in bolj ozek tudi pri grivi. Z volumnom v laseh se lahko poigravamo in si privoščimo veliko različnih trikov, ki nam lahko prinesejo številne prednosti – predvsem pa veliko pozornosti.

Volumen v laseh: nasveti in triki

Če si želite večji volumen, imate na voljo veliko različnih možnosti:

Pena za večji volumen: Pena za večji volumen se nanese na umite lase, ki se osušijo z brisačo. Peno je treba nanesti tja, kjer želimo ustvariti volumen, bodisi da je to lasišče ali preostala dolžina las ali pa oboje.

Sušenje las z glavo navzdol: S tem trikom boste ustvarili večji volumen na lasišču že med sušenjem.

Uporabite okroglo krtačo: Krtačo namestite pod lasmi in jo povlecite od lasišča do konic. Krtačo premikajte vzporedno s sušilnikom.

Tupiranje las: Pramene postopoma privzdignite in jih natupirajte v nasprotni smeri s posebnim glavnikom za tupiranje. Uporabite lak za lase za sprotno utrjevanje in nadaljujte s tupiranjem.

Volumen z navijalkami: Lase umijte, nanesite peno za stilsko oblikovanje in posamezne pramene na kratko osušite ter jih navijte na navijalke. Z navijanjem začnite na zgornjem delu lasišča in nato postopoma nadaljujte. Uporabite lak za lase in navijalke po 15 minutah odstranite. Lasišče narahlo natupirajte, s čimer boste ustvarili še več volumna.

Kodranje: Kodrasti lasje imajo večji volumen kot gladki. Toda, ali ste vedeli, da ločevanje kodrov na drobne kodraste pramene ustvari še dodaten volumen?

Lak za lase ali sprej za večji volumen: Če želite čudovit volumen, je lak za lase več kot odlična rešitev. Pri tem vam priporočamo, da lase vržete preko glave in jih polakirate v tem položaju.

Puder za večji volumen: Lase privzdignite in puder nanesite pod lase, na lasišče.

V naši galeriji si lahko ogledate različne zvezdniške pričeske z razkošnim volumnom, vključno z navodili za stilsko oblikovanje.

V videoposnetku vam Armin Morbach predstavlja zanimive pričeske z razkošnim volumnom, ki ga lahko ustvarite z navijalkami.

Videoposnetek: za čudovito razkošje vaših las

Zvezdniške pričeske z velikim volumnom