Plavolaska s paževsko pričesko, lahkotnim frufrujem in sončnimi očali v retrovidezu.
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 80. let

Pričeske v stilu osemdesetih, ki so tako čudovite, da jih lahko znova nosite

Od valovitih las do pričeske v stilu vokuhile s krajšimi sprednjimi in daljšimi zadnjimi lasmi. Osemdeseta praznujejo svojo vrnitev. V naši galeriji preverite, kako danes stilsko oblikovati videz iz preteklosti.

Barvito, glasno in elegantno – osemdeseta so imela veliko za ponuditi. Neukročeni lasje, asimetrične pričeske in drzni modni dodatki so narekovali stilski repertoar tega obdobja. ''Dovoljeno je vse, kar nam je všeč'' je bil glavni moto tega pestrega desetletja. Ob tolikšni ponudbi ekstravagantnih stilskih pričesk sta vsaj ena do dve veljali za ''modni prekršek'' – vse do nedavnega. Se sprašujete, zakaj? Osemdeseta so bila namreč v znamenju ženskega gibanja! Z izstopajočimi pričeskami in neobičajnimi oblačili ženske v osemdesetih niso samo privlačile pozornosti, ampak so s tem tudi nekaj pomembnega sporočale svetu. Zato smo še toliko bolj navdušeni nad pestrimi stili z razkošnim volumnom, pričesko z lasmi, počesanimi na eno stran, in da – tudi nad pričesko v stilu vokuhila.

Pričeska v stilu osemdesetih: Cikcak kodri

Ženska z dolgimi lasmi in cikcak kodri, oblečena v stilu osemdesetih.etih.

Poiščite klešče za kodranje in z njimi ustvarite nekaj prepoznavnih cikcak kodrov, ki bodo poskrbeli za stilske ornamente!

Nakodrani lasje, ki jih oblikujemo s posebnimi kleščami za kodranje, so zelo priljubljeni pri manekenkah in influencerkah. V osemdesetih letih je ta pričeska, ki je vključevala vse lase, poskrbela predvsem za razkošen volumen. Kakšna pa je videti v sodobnem času? S kleščami za kodranje oblikujte samo posamezne pramene, s čimer boste poskrbeli za prepoznavne stilske ornamente. Takšne kodre smo opazili pri Gigi Hadid, pa tudi pri številnih drugih manekenkah na modni reviji Stelle McCartney. Na modnih dogodkih jih na splošno lahko opazimo v nekoliko bolj subtilni obliki, tako da so na primer speti v čop. Klešče za kodranje delujejo na približno enako visokih temperaturah kot likalniki za ravnanje las in kodralniki, zato ne pozabite na predhodno zaščito las pred toplotnimi učinki.

Pričeska v stilu osemdesetih: Vokuhila

Ta slavna pričeska je bila v osemdesetih nepogrešljivi del punkovskega stila. Slavne ikone takratnega časa, med njimi tudi pop zvezdnici Nena in Joan Jett, so to pričesko nosile celo desetletje. V zadnjem času so modni oblikovalci, med njimi tudi Marc Jacobs, stilsko pričesko s kratkimi zgornjimi in dolgimi zadnjimi lasmi vrnili na modne brvi. Ta stilski videz v trendovskem uličnem stilu pa lahko najdete tudi na Instagramu in Pinterestu. Čeprav je asimetrična pričeska videti kot vaša ''kreativnost s škarjami'', pa lahko frizerski mojster ustvari resnično eleganten videz tega stila. Prehod med kratkim, resasto postriženim frufrujem in daljšimi zadnjimi lasmi (ti naj segajo vsaj do ramen) mora namreč biti prefinjen in tekoč. Za oblikovanje pričeske vokuhila na dlani nanesite vosek za stilsko oblikovanje in z njim poudarite posamezne pramene.

Pričeska v stilu osemdesetih: Kodri z velikim volumnom

Rjavolaska z razkošnimi kodri, oblečena v belo majico brez rokavov.

Utrip osemdesetih: Razkošna griva s trajno skodranimi lasmi ali povsem naravnimi kodri

Stil živahnih osemdesetih je bil predvsem zelo glasen! V tem desetletju vsekakor nista bila v ospredju eleganca in prefinjen videz. Neukročena pričeska z levjo grivo je bila ena izmed zelo prepoznavnih stilov tega časa. Če imate naravne razkošne kodre, jih morate zato pustiti divje in neukročene. Stilski nasvet: Da bodo kodri elastični in živahni, uporabite peno za stilsko oblikovanje kodrastih las. Če želite ustvarite razkošen videz z bogatim volumnom, jih sušite tako, da glavo nagnete naprej, nato pa uporabite nastavek za razpršeno delovanje. Nato glavo nekoliko stresite in kodre pregnetite s prsti. Pri naravnih afriških kodrih uporabite glavnik s širokimi zobmi in z njim poudarite posamezne pramene.

Pričeska v stilu osemdesetih: Lasje, počesani na eno stran

Asimetrične pričeske z lasmi, počesanimi na eno stran, so značilne za osemdeseta. Na eni strani ustvarite globoko prečo, nato pa lase počešite na nasprotno stran. Tako boste ustvarili izrazit volumen na eni strani! Stilski nasvet: Za izjemno glamurozen videz lase oblikujte v velike valove. Pred oblikovanjem pričeske na lasišče nanesite nekaj pudra za volumen. Za obstojnost in polnejši videz uporabite še lak za večji volumen. Asimetrična pričeska z razkošnim volumnom je v osemdesetih predstavljala odličen kontrast strogemu poslovnemu kodeksu oblačenja, ki je prisegal na prevelike kroje in poudarjena ramena, podložena z blazinicami.

Pričeska v stilu osemdesetih: Pričeska z gumico

Gumica, prevlečena z mehko tkanino, je bila zagotovo najbolj priljubljen modni dodatek osemdesetih. Pogosto je krasila pričeske z visoko spetim čopom, ki so ga včasih oblikovali na sredini glave, spet drugič ob strani. Široka gumica je v sodobnem času bolj moderna kot kdajkoli prej. Pri modnih navdušenkah se je uveljavila kot ''tisto nekaj''. Ta ikonični modni dodatek je obvezen za vse ljubitelje stila osemdesetih. Gumico ovijte okoli fige ali pa z njo lase oblikujte v nizko umeščen čop. Gumice so, prav tako kot takrat, izdelane iz različnih materialov – od rebrastega do finega mehkega žameta, z vzorci ali brez. Tako se najde kakšna za vsak okus.