Ženska z napol visoko spetimi temno blond lasmi, oblečena v turkizen zgornji del in z make-upom v stilu 60. let.
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 60. let

Kako oblikovati sodobno različico pričeske v stilu šestdesetih

Legendarne pričeske v stilu šestdesetih tudi v sodobnem času navdušujejo. Od gobice do pričeske v stilu pixie, v razigranem ali glamuroznem stilu – izbira je velika. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše stilske pričeske šestdesetih v sodobni preobrazbi.

Pričeske z razkošnim volumnom v stilu šestdesetih

Čim več, tem bolje. Tako bi lahko opisali razkošne visoko spete pričeske, ki so bile značilne za šestdeseta. Med tehnikami stilskega oblikovanja je bilo zagotovo najbolj priljubljeno tupiranje. Zelo priljubljena je bila visoko speta pričeska v stilu čebeljega panja, pa tudi druge pričeske z natupiranimi lasmi in s poudarjenim volumnom. Oba stila sta priljubljena tudi v sodobnem času, največkrat v obliki napol visoko spete pričeske z bogatim volumnom na zadnjem delu lasišča. S takšno pričesko lahko velikokrat občudujemo priljubljeno pevko Adele.

 

Nasveti za stilsko oblikovanje:

 

 • Na čelu ločite širok pramen las.
 • Za razkošen volumen lase popršite s sprejem za hitro sušenje, nato pa jih osušite s pomočjo okrogle krtače in sušilnikom.
 • Nato na lasišče nanesite suhi šampon ali puder za večji volumen.
 • Zdaj lahko začnete tupirati. Tupirajte postopoma, pramen za pramenom. Začnite na sredini zadnjega dela lasišča in nadaljujte v smeri proti zgornjemu delu glave.
 • Zgornje lase lahkotno počešite preko natupiranih, tako da so ti ''skriti spodaj''.
 • Če želite oblikovati napol visoko speto pričesko, lase na spodnjem delu zadnjega dela glave povežite v čop ali pa jih pritrdite s sponkami.
 • Lahko si pomagate tudi z blazinico, ki bo poskrbela za razkošen videz. Položite jo med zgornjimi in preostalimi lasmi, nato pa jo pritrdite s sponkami. Prekrijte jo z zgornjimi lasmi, tako da bo povsem nevidna.
 • Širok pramen las, ki ste ga predhodno ločili, položite tako, da se gladko prilega čelu, nato pa ga zataknite za ušesom. Če imate frufru, ga lahko oblikujete kot zavesico (s sredinsko prečo), ki na levi in desni strani nežno pada na obraz.

Pričeske v stilu šestdesetih s širokim trakom

Ženska z rjavimi lasmi, ki segajo do brade, s frufrujem in trakom v stilu šestdesetih.

Trak za lase: Ta prikupen modni dodatek je bil v šestdesetih zelo priljubljen

V šestdesetih so bili zelo priljubljeni modni dodatki pentlje in modni trakovi. Lasje so pri tej pričeski povsem počesani z obraza, kar zagotavlja čudovit pogled na svet okrog vas. Ne pozabite, da morajo imeti lasje v kombinaciji s trakom v stilu šestdesetih velik volumen. Če želite ustvariti dodatno presenečenje, lase stilsko oblikujte navzven.

 

Nasveti za stilsko oblikovanje:

 • Natupirajte lase na zgornjem delu lasišča, nato pa preko glave položite širok trak, ki naj bo položen tako, da je od zgornjega dela lasišča oddaljen približno za širino enega do dveh prstov.
 • Konice s pomočjo okrogle krtače osušite tako, da jih obrnete navzven.

Pričeska v stilu šestdesetih: Dolgi, spuščeni lasje

Ženska s spuščenimi in rahlo valovitimi blond lasmi in s trakom za lase v hipijevskem stilu.

Naravni dolgi in spuščeni lasje s trakom, zavezanim okrog glave, so ponovno moderni

Konec šestdesetih je bil povsem v znamenju hipijevskega gibanja. Dolgi in rahlo valoviti spuščeni lasje, neukročeni kodri in naravne afropričeske v kombinaciji s trakovi ali cvetličnimi venčki. V sodobnem času tak stil pogosto opazimo na glasbenih prireditvah in festivalih, saj uteleša veselje do življenja in lahkotno sproščenost.  

 

Nasveti za stilsko oblikovanje:

 • Uporabite izdelke za nego in stilsko oblikovanje, ki poudarijo naravno strukturo.
 • Pozabite na sušilnik. Dovolite, da se osušijo povsem naravno. Novodobni inovativni izdelki bodo poskrbeli, da bodo lasje mehki in jih boste preprosto razčesali tudi brez uporabe sušilnika.
 • Teksturni sprej ali majhna količina kreme za stilsko oblikovanje bosta še dodatno poudarila naravni videz.
 • Za zdrav lesk uporabite lahkotno olje za lase v spreju.
 • Pena za stilsko oblikovanje kodrov bo poskrbela, da bodo ti še bolj elastični in izoblikovani, obenem pa boste preprečili naelektrenost. Vaši lasje bodo imeli čudovit lesk, zato bodo kodri prišli še lepše do izraza.

Pričeska v stilu šestdesetih: Drzna kratko postrižena pričeska

Ženska s kratko postriženimi črnimi lasmi in s frufrujem ter s poudarjenim rdečilom in z bluzo v gorčični barvi.

Grafične pričeske čudovito uokvirijo obraz in poudarijo prelepe obrazne poteze

Kratke pričeske so bile najbolj priljubljene v šestdesetih, v letu 2019 pa se ta trend ponovno vrača. Pomislite na deško pričesko in gobico, v kombinaciji z drznim, prepoznavnim in natančno postriženim frufrujem.

 

Nasveti za stilsko oblikovanje:

 • Na lasišče nanesite peno za stilsko oblikovanje, nato pa lase z okroglo krtačo in s sušilnikom oblikujte tako, da so konice obrnjene navzven.
 • Pričesko utrdite z lakom za fleksibilno utrjevanje, ki ne zlepi las.
 • Za dodaten glamur uporabite še lak za večji lesk.
 • Če želite imeti čiste linije, ki so tako značilne za drzne kratke pričeske, morate lase redno striči.

Pričeska v stilu v stilu šestdesetih: Kratko postrižena pričeska pixie

Ženska z rjavimi lasmi, postriženimi v stilu pixie, ki nosi sončna očala in rožnat krzneni plašč (pogled s strani).

Pixie je klasična pričeska, ki so jo oboževale modne ikone v preteklosti, priljubljena pa je tudi v sodobnem času

Pričeska v stilu pixie spada med večno zelene melodije. Zakaj? Zaradi svoji raznolikosti! S kratko postriženimi lasmi ob straneh in na zatilju in z daljšimi zgornjimi lasmi je lahko bodisi zelo elegantna ali ekspresivna. Ta samozavestna pričeska je bila med drugim zaščitni znak gibanja mladih leta 1960 v Angliji. Ženske, ki so jo nosile, so z njo želele poudariti neodvisnost in moč – in morda je ta pričeska prav zato danes enako priljubljena, kot je bila takrat. Sodobna različica v letu 2019 je lahko nekoliko bolj skuštrana in naravna, zaradi česar deluje še bolj lahkotno in sproščeno, obenem pa je tudi nadvse ženstvena.

 

Nasveti za stilsko oblikovanje:

 • Na lase nanesite sprej za hitro sušenje, in jih pustite, da se osušijo povsem naravno.
 • Posamezne pramene poudarite z balzamom za stilsko oblikovanje.
 • Omislite si barvne pramene, ki bodo lasem podelili strukturo in globino.
 • Čudovita popestritev za kratko postriženo pričesko v stilu pixie so tudi svetli prameni. Tak stil spominja na pričesko, ki jo je nosila Mia Farrow v filmu Rosemaryjin otrok.

Pričeska v stilu v stilu šestdesetih: Frufru zavesa

Rjavolaska z dolgim pažem in s frufru zaveso, ki nosi črn klobuk, zelen zgornji del in črno-belo pleteno jopico.

Frufru zavesa – čudovita dopolnitev daljšega paža

Frufru zavesa je priljubljena tako pri ''beauty'' blogerjih kot tudi pri tistih, ki se profesionalno ukvarjajo z modo. Frufru se na sredini razdeli na dva dela, podobno kot da bi razgrnili zaveso. Tak stil je prepoznaven predvsem zaradi Brigitte Bardot, stilske ikone tedanjega časa. V šestdesetih letih je svoj frufru kombinirala z napol visoko spetimi pričeskami z razkošnim volumnom na zadnjem delu lasišča, v sedemdesetih pa smo jo lahko občudovali s prepoznavnim frufrujem v kombinaciji s spuščenimi lasmi. V sodobnem času ga največkrat kombiniramo z daljšim pažem, figo ali visoko spetim čopom.  

 

Nasveti za stilsko oblikovanje

 • Skrivnost, kako dlje časa ohraniti svež videz frufruja, se imenuje suhi šampon. Sprednje lase s spodnje strani preprosto popršite s suhim šamponom.
 • Frufru na sredini razdelite na dva dela.