Rjavolaska, ki pogleduje preko svojega desnega ramena in ima lahkotno spete lase, zavezane z rdečo rutico (pogled z zadnje strani).
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 50. let

Pričeske v stilu rockabilly

Vnesite v svoje življenje pridih glamurja s pričeskami v stilu petdesetih! Trakovi, visoke grive in sanjsko lepi valoviti lasje poskrbijo za popoln videz najrazličnejših stilov. Pokazali vam bomo, kako oblikovati retropričeske, da bodo te videti moderne in primerne za sodobni čas.

Draga dekleta in žene, osvojite svet! Pričeske v stilu petdesetih so ženstvene in individualne, predvsem pa boste z njimi videti, kot da živite najboljšo različico svojega življenja. Nič čudnega, da zvezdnice, kot sta Dita Von Teese in Pink, obožujejo in živijo ta stil. Dovolite, da vam predstavimo štiri najlepše pričeske rockabilly, ki jih lahko ustvarite tudi sami.

Ženske pričeske v stilu rockabilly: Visoka griva

Popoln glamur: Visoko grivo okrasite z elegantno ruto ali s turbanom

Visoko privzdignjena griva je retropričeska ''par excellence'', ki se ponaša z razkošnim glamurjem. Superzvezdnica Alicia Keys se je s tako pričesko predstavila tudi na rdeči preprogi. Vse, kar potrebujete za uglajeno visoko privzdignjeno grivo, je nekoliko pene za lase, malce pudra za večji volumen, gel za oblikovanje pričeske z močnim utrjevanjem in za konec še lak za lase, ki bo poskrbel za popolno obstojnost.

 

Če želite ustvariti razkošno grivo, nanesite peno na še vlažne lase, osušene z brisačo, nato pa jih do konca osušite s sušilnikom in pri tem uporabite okroglo krtačo. Da bi ustvarili osupljiv volumen, lase sušite s krtačo že pri korenih. Ko so povsem osušeni, lahko naelektrene lase ob straneh zgladite z gelom. Osnova za privzdignjeno grivo je po navadi spletena kita. Začnite na zatilju, nato pa spletajte v smeri navzgor. Konca kite ne spnite, temveč lase samo zavijte navznoter in jih usmerite v smeri naprej, nato pa jih nad čelom utrdite z lasnicami oziroma s sponko, ki jo vstavite z notranje strani. Pričesko utrdite z lakom za večjo obstojnost.
 

Ženske pričeske v stilu rockabilly: Veliki glamurozni kodri

Še eno čudovito retropričesko predstavljajo izjemno mehki in veliki kodri, kot jih ima Dita Von Teese. Najlažji način, kako priti do takšnih kodrov, je, da pri stilskem oblikovanju uporabite kodralnik s široko palico, likalnik za ravnanje las ali – za tiste, ki prisegate na klasiko – običajne navijalke.

 

Za brezhiben videz glamuroznih valovitih kodrov morajo lasje biti sijoči in negovani. Pri tem je bistvena uporaba izdelkov za nego in preprečevanje naelektrenih las. Za še bolj avtentičen videz lase počešite na eno stran, nato pa s črtalom za oči ustvarite mačje oči, ustnice pa poudarite z rdečilom.
 

Ženske pričeske v stilu rockabilly: Zmagoslavni koluti

Plavolaska z blond rožnatimi prameni, oblikovanimi v zmagoslavne kolute, in s črno obleko v stilu rockabilly, na kateri ima pripeto broško v obliki rdeče rože.

Ustvarite elegantne zmagoslavne kolute. Uspelo vam bo!

Umetelno zaviti koluti so videti bolj zapleteni, kot so v resnici. Ta stilska pričeska je dobila ime po letalskem manevru, ki so ga izvedli v čast zmagi zavezniških sil v drugi svetovni vojni. Z nekaj triki si boste s takšno pričesko tudi vi povsem enostavno utrli pot do zmage!

 

Najprej naredite stransko prečo, bodisi na levi ali desni strani. Izbira je prepuščena vam! Nato na vsaki strani ločite po en širok pramen in ga nežno pritrdite ob strani. Preostale lase navijte, pri tem ustvarite velike, mehke kodre. Ko se ti ohladijo, jih lahko počešete s krtačo iz naravnih ščetin, da bodo ti padali nežno in lahkotno. Medtem ko oblikujete kolute, preostale lase spnite na zatilju, da vam ne bodo napoti. Videz zmagoslavnih kodrov boste dosegli tako, da posamezne pramene nakodrate in prečešete (kot ste to storili z lasmi na zatilju), nato pa jih še močno natupirajte. S tem boste pridobili na volumnu in obstojnosti, ki ju potrebujete za stilsko oblikovanje. Posamezni kolut ustvarite tako, da pramen ovijete okrog dveh prstov, nato pa ga navijte vse do lasišča in previdno pritrdite s sponkami. Nakodrane lase na zatilju razpustite, da prosto padajo. Za konec pričesko utrdite še z lakom za večji lesk.

Ženska pričeska v stilu rockabilly: Okrasna rutica

Rjavolaska s kratkim frufrujem, ki nosi sončna očala in rdečo bluzo z motivom belih srčkov. Lasje so lahkotno zvezani z ruto.

Z modno rutico je lahko vsaka pričeska v trenutku videti elegantna

Visoko spete pričeske z modnimi ruticami vnašajo retro vzdušje v vaš stil. Najboljše pri tem: Pričeska je lahko videti neukročena in rahlo skuštrana. Razigrana figa je popolna podlaga za ta retrostil, ki ga obožujeta tudi Beyoncé in Rihanna.

 

Vse, kar potrebujete za stilsko oblikovanje, so trendovska rutica in sponke. Najprej s kodralnikom ali likalnikom za ravnanje las ustvarite kodre in jih s sponkami poljubno pritrdite. Nato okoli glave ovijte ruto. Začnite na zatilju, nato pa oba konca rutice zavežite na vrhu glave. V pentljo ju zavežite nekoliko bolj ob strani, da bo vaš videz v stilu rockabilly še bolj prepričljiv. Če želite vzbuditi dodatno pozornost: Izvlecite nekaj pramenčkov, ki ustvarijo lahkoten in naraven videz.