marilyn-monroe-hairstyle
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 50. let

Marilyn Monroe in njeni glamurozni kodri

Njeni blond kodrasti lasje, njene polne ustnice in čudovite zapeljive linije so legendarni. Marilyn Monroe je umrla pred 50 leti, vendar živi še naprej. Njena pričeska, ki jo odlikujejo glamurozni retrokodri, je v sodobnem času popularna kot že tolikokrat pred tem. Ob obletnici njene smrti se spominjamo velike hollywoodske zvezdnice, ki je nepozabna tudi zaradi svoje elegantne pričeske. Njena pričeska ima zagotovo veliko oboževalk tudi pri sodobnih zvezdnicah.

Marilyn Monroe je bila več kot samo filmska igralka s talentom za igranje v komedijah, več kot samo pevka z zapeljivim glasom (I wanna be loved by you) ali fotomodel z iskrivostjo in smislom za humor, ki je nekoč na vprašanje: ''Ali res niste imeli ničesar na sebi?'', odgovorila: ''Pač, radio!''. Rodila se je kot Norma Jean Baker. Njen agent ji je svetoval, naj si izbere umetniško ime Marilyn Monroe, po zgledu takratne zvezdnice muzikala Marilyn Miller ter v kombinaciji s srednjim imenom njene matere. Marilyn Monroe si je rjave lase pobarvala na blond in kmalu za tem s svojo lepoto osvojila svet. Zagotovo lahko rečemo, da je bila ena najlepših žensk 20. stoletja. Marilyn Monroe je stilska ikona, ki jo obožujemo še danes, njen stil pa še vedno posnema veliko število žensk po vsem svetu. Bila je karizmatična osebnost, ki je združevala lepoto in karizmo, bila je zapeljiva, privlačna in glamurozna. Vendar pa je njen videz zakrival njeno nežno, krhko in subtilno osebnost, ki se v realnem svetu ni znašla najbolje.

Zaščitni znak: Pričeska Marilyn Monroe

Lahko bi rekli, da je njena kratka pričeska z glamuroznimi retrokodri v kombinaciji z blond barvo las njena najbolj prepoznavna zaščitna znamka. To je pričeska, ki je v sodobnem času ponovno zelo moderna in se danes pogosto označuje kot retro pričeska v stilu Hollywooda štiridesetih in petdesetih let prejšnjega stoletja.

Madonna, Amy McAdams, Paris Hilton, Christina Aguilera, Katherine Heigl, Michelle Williams – to je samo nekaj zvezdnic, ki so posnemale Marilyn Monroe, čeprav je seznam neskončno dolg.

Toda, zakaj je pričeska v stilu Marilyn Monroe tako zelo posebna? To je vprašanje, ki si ga lahko upravičeno zastavimo, saj se zdi, da je pričeska večna.

Glamurozni kodri v retrostilu najbolje pristajajo nekoliko bolj okroglemu in ne preveč ozkemu tipu obraza. Lasje morajo biti v tem primeru dolgi do brade, rahlo stopničasto postriženi in blond. Kodri morajo biti veliki, vendar ne preštevilni. Pomembna je tudi izbira pravega make-upa, pri čemer so rdeče ustnice in črna obroba na vekah nepogrešljiv spremljevalec zapeljive, čutne stilske podobe v stilu Marilyn Monroe.

Pričeska Marilyn Monroe: Kakšno je stilsko oblikovanje

1. Lase umijte in jih obrišite z brisačo. Nato nanesite peno za večji volumen ali peno za stilsko oblikovanje.

2. Z glavnikom ustvarite stransko prečo.

3. Postopoma na velike navijalke ali debel kodralnik navijte široke pramene in jih oblikujte v kodre.

4. Lase osušite do suhega in nato previdno odstranite navijalke. Če uporabljate kodralnik, počakajte nekaj sekund in ga nato odstranite.

5. Kodre s prsti oblikujte v želeno obliko. Da bo pričeska izžarevala eleganco, na lase nanesite gel. Če želite, da pričeska deluje bolj 'casual', lase s prsti nekoliko razkuštrajte.

6. Na koncu uporabite še lak za visok lesk, ki bo poskrbel za obstojnost in visok sijaj.

V galeriji vam bomo predstavili pričesko v stilu Marilyn Monroe, ki je navdušila številne zvezdnice.

Pričeska v stilu Marilyn Monroe