Dve ženski s svečano pričesko (pogled z zadnje strani): Prva ima dolge, temne in skodrane lase, druga ima visoko speto pričesko in rdečkasto rjave lase.
Oblikovanje las | Poroka

Pričeske za poročne goste: Razkrivamo vam, kako ustvariti najlepše pričeske

Na poroki so vse oči uprte v nevesto. Toda tudi kot gostje se želimo predstaviti v najlepši luči! Z našimi nasveti boste povsem enostavno uskladili svoja slavnostna oblačila z ustrezno pričesko. Poleg tega vam bomo povedali, kako lahko tudi sami povsem enostavno ustvarite čudovite pričeske.

Zlato pravilo za poroke: To je velik dan za nevesto, zato mora biti v središču pozornosti prav ona. Za ta dogodek neveste običajno poiščejo strokovno pomoč stilistov za ličenje in stilsko oblikovanje, medtem ko družice in poročni gostje običajno za urejen videz največkrat poskrbijo sami. Idealna rešitev: Preprosta, a svečana pričeska, ki bo usklajena s poroko, obenem pa tudi z izbranimi oblačili.

Najlepše poročne pričeske, ki jih lahko ustvarite tudi sami

Da bi bili dobro pripravljeni na prihajajočo sezono porok, smo za vas izbrali štiri čudovite pričeske, primerne za vse, ki se boste na poroko odpravili kot gostje. Vse pričeske lahko oblikujete doma pred svojim ogledalom – zagotavljamo vam, da bodo osupljive. Za vas smo pripravili izbor najlepših pričesk za poročno slavje!

Poročna pričeska: Spleteni lasje

Ženska z dolgimi blond lasmi, spletenimi v umetelno kito, okrašeno s cvetovi, v stilu morske deklice (pogled z zadnje strani)

Sanjsko in nadvse romantično: Kitka v stilu morske deklice, okrašena s cvetjem

Za posebne priložnosti so spletene pričeske zagotovo vselej najboljša izbira. Kako to? Spletanje je zelo enostavno, obenem pa so kitke videti nadvse elegantno. Bodisi kita v obliki padajočega slapa, spleteni venček, ki spominja na krono, ali kitka v obliki ribje kosti … nekaj zagotovo velja: v nobenem primeru ne boste ostali neopaženi. Tak stil se namreč zelo lepo sklada z romantičnimi cvetličnimi motivi in s čipkastimi oblekami. Preizkusite spleteno pričesko v stilu morske deklice – ta različica je videti še posebej romantična!

Navodila za stilsko oblikovanje:

 1. S tankim glavnikom (z ozko konico na eni strani, ki omogoča precizno ločevanje) na sredini zadnjega dela lasišča ločite pramen v širini približno treh prstov in oblikujte čop.
 2. Spletite klasično kito vse do konic, nato pa jo pritrdite z gumico. Položena naj bo na hrbet.
 3. Preostale lase nežno navijte s kodralnikom. Ne pozabite na sprej za zaščito pred toplotnimi učinki!
 4. Zdaj ločite pramen na eni strani in ga oblikujte v kolut. Usmerite ga proti lasišču, nato pa ga, gledano od zgoraj navzdol, vstavite v prvo zanko že spletene kite.
 5. Postopek ponovite še na drugi strani. Nato pa izmenično spletajte in strani menjavajte tako dolgo, dokler ne bodo v osnovno kito vključeni vsi lasje. Na koncu utrdite z gumico.
 6. Spleteno kito nekoliko razvlecite s konicami prstov in ustvarite rahlo skuštran videz. Pričesko utrdite z lakom za večjo obstojnost.

 

Želite, da bi bila vaša kita videti še elegantnejša? V lase vpletite bisere ali satenaste oziroma žametne trakove. Nasvet: Modni dodatki naj se barvno skladajo s svečano obleko.

Poročna pričeska: Lasje, počesani na eno stran

Ženska z valovitimi, srednje dolgimi in svetlo rjavimi lasmi, spetimi na eno stran

Čudoviti in na eno stran počesani lasje tankim lasem pričarajo več volumna

Pri tej pričeski so lasje počesani na eno stran, tako da elegantno padajo čez ramena. Ta videz je še posebno primeren za ženske s tankimi lasmi, saj koncentracija vseh las zgolj na eni strani ustvari videz razkošnejšega volumna. Omislite si lahko tudi lasne podaljške, ki jih pritrdite s sponkami. Pričeska pride najlepše do izraza, če so lasje skodrani.

 

Najprej lase stilsko oblikujte s kodralnikom, nato pa jih položite na eno stran. Polovico natupirajte in jo položite preko ramen, drugo polovico pa pritrdite na zatilju. Naš izbor modnih dodatkov: Elegantne lasne sponke in lasnice z bisernimi ali diamantnimi ornamenti. Ta videz se najbolje ujema s preprosto obleko: Ozko oprijete obleke ali takšne, krojene v obliki črke A, ali celo preprost hlačni kombinezon, so idealna izbira. Če želite ustvariti eleganten videz, izberite obleko iz šifona, ki sega vse do tal.

Poročna pričeska: Napol visoko speti lasje

Ženska z dolgimi, valovitimi, rjavimi in napol spetimi lasmi, na katerih je pripeto cvetje (pogled z zadnje strani).

Napol speti, napol spuščeni lasje: Popolna mešanica igrivosti in sproščenosti za vse priložnosti

Napol visoko speti lasje so videti čudovito, obenem pa je taka pričeska nadvse praktična. Zakaj? Lasje so počesani z obraza, tako da vam ni treba skrbeti, da bi vam frufru ali kakšni prosto padajoči prameni bili v napoto. Pri napol spetih pričeskah običajno sprednje lase zvijemo ali spletemo nazaj in jih na zadnjem delu glave pritrdimo s sponko, gumico ali lasnico. Preostali lasje so lahko povsem zravnani, lahko pa jih tudi nakodramo. Pričesko lahko okrasimo z raznimi trakovi in obroči, kar poskrbi za dodatno mero elegance. Združuje igrivost in brezskrbno lahkotnost, zato je zelo primerna za preprosta oblačila, ki prav tako odražajo prefinjeno lahkotnost. Lepo pride do izraza s krajšimi oblekami iz šifona, ki segajo približno do kolen in so brez naramnic. S takšno kombinacijo boste zagotovo poskrbeli za popoln videz.
 

Poročna pričeska: Preprosta visoko speta pričeska

Rjavolasa ženska z visoko spetimi lasmi, okrašenimi s cvetjem (pogled od zadaj)

Cvetovi v visoko speti pričeski poskrbijo za romantičen videz in stilsko dovršenost

Visoko speta pričeska je popolna izbira za najrazličnejše priložnosti. Videti je odlično, saj naredi izjemen vtis, poleg tega jo stilsko oblikujemo nadvse enostavno in to doma pred ogledalom. Bodisi obleke brez naramnic ali visoko zapete obleke – oboje je videti odlično v kombinaciji s spetimi lasmi. Na lase najprej nanesite malo pene za večjo obstojnost in lažje stilsko oblikovanje. Spletena polovična figa je kombinacija romantično spletenih las in preproste napol visoko spete fige.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 1. S konico glavnika ločite nekoliko širši segment las na zgornjem delu glave. Francosko kito začnite spletati pri čelu in nadaljujte v smeri proti zatilju.
 2. V ta namen ločite manjši pramen in ga razdelite na tri dele. Pri prepletanju vsakokrat postopoma vključite še nekaj dodatnih las od tistih, ki ste jih predhodno ločili.
 3. Kito spletite do zatilja in jo pritrdite z gumico.
 4. Preostali del las spetega čopa na zatilju oblikujte v figo in pritrdite s sponkami.
 5. Želite ustvariti romantično noto? Poročno pričesko, bodisi kitko ali figo, okrasite z majhnimi cvetovi ali biseri.