bridal-hairstyles-3
Oblikovanje las | Poroka

Romantične in klasične poročne pričeske

Za poroko, ki je zagotovo eden najlepših dogodkov v življenju, potrebujete moškega svojih sanj, romantično lokacijo, popolno obleko in prečudovito poročno pričesko. Povedali vam bomo, kakšen stil pričeske najbolj pristaja k različnim oblekam, in vam ponudili nekaj predlogov za pričeske, ki vas bodo navdušile. Za vas pa smo pripravil tudi zanimive nasvete za stilsko oblikovanje.

Veliko bodočih nevest se intenzivno posveča izbiri prave obleke in večina ima povsem izoblikovano predstavo o tem, kakšna mora biti pravljična poročna obleka. Kakor hitro je izbrana prava obleka, pa je na vrsti poročna pričeska, ki mora biti za ta dogodek popolna.

Preproste poročne pričeske

Cena za poročno pričesko v frizerskem studiu se lahko giblje med 100 in 300 evri. Če želite, lahko ta denar privarčujete, saj obstaja veliko preprostih načinov za stilsko oblikovanje poročnih pričesk.

Najbolj priljubljena pričeska za svečano priložnost je visoko speta. Ne samo zato, ker je elegantna in prefinjena, temveč tudi zato, ker je najprimernejša za poročno slavje. Bistvena prednost visoko spete pričeske so tudi številne različice, ki ponujajo neskončne možnosti najrazličnejših kreacij, vse od visoko spete fige do povsem običajne fige ali spletenih pričesk. Zelo preproste, a nič manj elegantne, so fige, ki so spete na zatilju, ali pa banana, ki se lahko okrasi z modnimi dodatki. Če vam bo pri tem pomagala vaša najboljša prijateljica in če boste uporabili dovolj laka za lase, bo vaša poročna pričeska prestala tudi najbolj divjo poročno noč. Lahko se odločite tudi za figo v stilu XXL s posebej velikim volumnom. Tudi tukaj je na voljo veliko različnih možnosti; to je lahko visoko ali nizko umeščena figa, v kombinaciji s stransko ali sredinsko prečo. Če imate kratko pričesko, jo lahko za poročni dan zgladite z gelom ali pa uporabite nekaj nakita in zanimive modne dodatke, ki pričesko popestrijo in ji podelijo svečano noto.

Spuščeni lasje so za tovrstne priložnosti načeloma manj primerni, saj lahko hitro izgubijo svoj volumen. Še posebno problematične so lahko kodraste pričeske, saj se kodri čez dan radi povesijo. Zaradi tega se vam seveda ni treba odreči angelskim kodrčkom. Omislite si pričesko s prečudovitimi posameznimi kodri, ki bodo zanimivo popestrili vašo popolno stilsko podobo. Zelo zanimiva in elegantna alternativa je tudi vodna trajna, ki je bolj obstojna in omogoča preprosto oblikovanje.

Poročne pričeske z nakitom in modnimi dodatki

Cvetlice v laseh bodo poskrbele za zanimivo cvetlično noto in bodo odlično zaokrožile romantično podobo poročne obleke in pravljične pričeske. Zato ne potrebujete pravih cvetlic. Zelo zanimivi so cvetovi iz svile, ki delujejo presenetljivo avtentično in seveda ne ovenijo. Modni dodatki s perjem delujejo klasično moderno, lahko pa si omislite tudi prečudovit diadem, ki vas bo spremenil v princesko in vam podelil čudovit glamurozen videz. Diadem bo še posebno izrazit, če so vaši lasje povsem gladko počesani. Zanimiv je tudi lasni obroček, zlasti če je barvno usklajen s poročno obleko. Če si želite bolj ekstravaganten videz, si lahko omislite črno čipko. Pustite domišljiji prosto pot! Zanimiv modni dodatek je tudi pajčolan, ki je postal ponovno moderen s kraljevsko poroko princa Williama in Kate Middleton.

Katera poročna najbolje pristaja vaši poročni obleki?

Ali bi to lahko bila preprosta figa ali vendarle bolj ekstravagantna pričeska? Ne glede na to, za kakšen stil se boste odločili, je bistveno, da se boste počutili na ta posebni dan čudovito. Romantična visoko speta poročna pričeska v rahlo neukročenem videzu odlično pristaja k oblekam s tilom in čipko. Če ste si izbrali bolj klasično obleko, vam bo odlično pristajala nekoliko bolj stroga pričeska v stilu sleek-look. V kolikor so vam všeč razpuščeni lasje, ki delujejo bolj razkošno, vam priporočamo nekoliko bolj preprosto obleko, zato da celotna stilska podoba ne bo pretirano poudarjena. Visoko spete pričeske z angelskimi kodri ali spletene pričeske še posebno dobro pristajajo k romantičnim oblekam.

Na koncu imamo še en pomemben nasvet za vas. Naj vas pri izbiri prave poročne obleke ne bo strah, da bi naredili karkoli narobe in izbrali slabo pričesko. Ker ste našli pravega moškega, boste zagotovo našli tudi pravo pričesko.

Poročna pričeska: Načrtovanje in generalna vaja

Za svoj poročni dan ste veliko vadili in se med drugim naučili tudi dunajskega valčka. Enako velja za poročno pričesko, ki prav tako zahteva nekaj vaje in predvsem generalno vajo. Da bi preprečili neprijetna presenečenja in nepotreben stres v vašem najpomembnejšem dnevu, vam priporočamo, da nekaj dni pred poroko preizkusite make-up in poročno pričesko.
Prav tako vam svetujemo, da lase umijete en dan pred poroko, zato da bodo bolj strukturirani in jih boste lažje oblikovali.

V galeriji vam bomo predstavili najlepše poročne pričeske, vključno s stilskimi nasveti.

Poročne pričeske in nasveti za stilsko oblikovanje