Blogerka Janina Pfau s pričesko v stilu peščenih kodrov – z rjavimi valovitimi lasmi in blond prameni, ki se nežno pozibavajo v poletnem vetru
Oblikovanje las | Poletje

Kako do popolnih kodrov, ki so videti, kot bi pravkar prišli s plaže

Sanjate o poletju, soncu in morskem vzdušju na plaži? Sanje lahko postanejo resničnost! Peščeni kodri, ki dajejo vtis, kot bi pravkar prišli s plaže, so trenutno zelo priljubljen modni trend, ki je primeren za vse letne čase. Toda kako ustvariti sanjsko lepe kodre v vaših laseh? Preprosto, samo sledite korakom v naših navodilih za stilsko oblikovanje. Pa začnimo!

Stilsko oblikovanje: Postopna navodila za popolne peščene kodre

Prvi korak: Na sveže umitih in z brisačo osušenih laseh ustvarite sredinsko prečo, nato pa nanje nanesite nekaj pene za večjo obstojnost.
 
Drugi korak: Lase začnite sušiti ob straneh, od zatilja proti sprednjemu delu glave, pri tem si pomagajte z veliko okroglo krtačo.
 
Tretji korak: Nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki in pustite, da se ta osuši, medtem ko se vaš kodralnik segreva na primerno temperaturo. Nato z roko zajemite širši pramen. Kodralnik nastavite približno 10 cm od lasišča in posamezne pramene postopoma navijte na palico kodralnika. Na ta način oblikujte vse lase, nato pa počakajte da se dodobra ohladijo.
 
Četrti korak: Zdaj je čas, da ponovno obdelate vaše že skodrane pramene. Posamezne pramene oblikujte v kolutke, nato pa jih ponovno navijte na kodralnik, vendar tokrat začnite nekoliko bližje lasnim korenom.
 
Peti korak: Lase s prsti nežno prečešite, da se kodri zrahljajo.
 
Šesti korak: Na lase nanesite poseben sprej za stilsko oblikovanje peščenih kodrov in jih še enkrat nežno skuštrajte. Na koncu pričesko utrdite z lakom za lase – vaši popolni kodri s pridihom sonca in morja so ustvarjeni.
 
Nasvet: Peščeni kodri so lahko videti rahlo skuštrani – takšen videz bi ustvarili tudi, če bi pustili, da rahla sapica morskega vetra lase osuši na zraku. Za bogato razkošje na lasišče preprosto potresite puder za večji volumen in ga nežno vtrite.

800x600_rear-view-woman-with-long-beach-waves-with-balayage
Nežni prehodi od temnih korenov do svetlejših konic dopolnijo stilski videz in ustvarijo vtis, kot bi pravkar prišli s plaže