Ženska z dolgimi blond lasmi, ki nosi krono iz cvetja in bluzo s cvetličnim potiskom
Oblikovanje las | Poletje

Cvetje v laseh: Kako stilsko oblikovati pričesko?

Modni dodatki s cvetličnimi motivi bodo lepo zaokrožili stilsko podobo. Cvetje ni samo okrasje, ki bi bilo značilno za neveste, ampak je tudi čudovit dodatek v laseh bodisi na glasbenih festivalih ali različnih poletnih zabavah.

Kako nositi cvetje v laseh?

Okrasje iz cvetja v laseh je nekaj posebnega in vseeno je, če lase okrasimo z venčkom ali z enim samim cvetom. Modni dodatki s cvetličnimi motivi so igrivi, romantični in ženstveni. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj nasvetov, kako izbrati cvetlice, s katerim želite okrasiti svoje lase:

 

  • En sam cvet v laseh, ki poskrbi za zanimivo barvno popestritev, deluje bolj subtilno kot cvetlični venček. Lepo pride do izraza pri finih ali kratko postriženih laseh.
  • Razkošna cvetlična krona je videti veličastno na gostih ali daljših laseh.
  • Če želite doseči usklajen videz, poskrbite, da se bosta barva in stil cvetja ujemala z vašimi oblačili. Če izberete oblačila v eni barvi, bo cvetje poskrbelo za barvno popestritev in lep videz. Drznite si biti romantični! Omislite si obleko s cvetličnim vzorcem in podobo dopolnite s cvetjem v laseh, ki bo barvno usklajeno.
  • Izberite cvet(je) v skladu s svojo pričesko. Sadrenke (šlajer) so na primer popolna izbira za razigrano in romantično spleteno pričesko, medtem ko orhideje in lilije lepo pristajajo elegantni figi. Povprašajte svojega frizerja za nasvet.

Priložnosti, ob katerih lahko lase okrasite s cvetjem

Ženska z rahlo spetimi lasmi in cvetlično krono (pogled z zadnje strani)

Vedno več nevest se raje odloči za cvetlično krono kot za klasično vlečko

Cvetlične krone so videti božanske, pa naj bo to na poletni zabavi, praznovanju otroškega rojstnega dne ali na glasbenem festivalu. Samo pomislite na moderni hipijevski stil na festivalih, kot so Coachella, Glastonbury in Lollapalooza. Sofisticirani modni dodatek je zelo primeren tudi za romantično poroko. Vedno več nevest svoje lase raje okrasi s cvetjem kot z vlečko. In ne samo nevesta, tudi družice in seveda deklice, ki nosijo cvetje, lahko svoje lase okrasijo s cvetličnimi motivi. Namig: Iščete bolj subtilno okrasje? Lasem dodajte le posamezen cvet in tako ustvarite popoln videz za romantični zmenek, piknik ali večer ob jezeru s prijatelji.

Katero cvetje je najlepši modni dodatek?

Cvetje v laseh, pritrjeno s sponkami. Poročne pričeske s cvetjem po navadi ustvarijo frizerski mojstri, da je zagotovljena dolgotrajna obstojnost

Najprej se morate odločiti, ali želite izbrati pravo ali umetno cvetje. Če se odločite za pravo cvetje, potem se morate seznaniti z načini, s katerimi boste podaljšali njegovo obstojnost. Pri tem si lahko pomagate s sprejem ali z lakom za močno utrjevanje las. Namig: Uporabite sprej za večji lesk ali bleščice in tako zaokrožite svečan videz. Ko izbirate vrsto cvetja, se odločite na podlagi tega, kaj vam je najbolj všeč. Izbira je vsekakor zelo pestra. Vrtnice so romantične, a lahko kljub temu prevladajo nad vašo pričesko, odvisno od tipa las. Pri oblikovanju venčka so najboljša izbira rožice z majhnimi cvetovi. Sadrenke, frezije, sivko, plumerijo, obmorsko sivko ali metuljnice lahko kombinirate z večjimi cvetovi in tako ustvarite čudovito silhueto. Priporočamo tudi, da izberete takšne, ki ne potrebuje veliko vode, da ostanejo sveže, na primer mnogocvetni šipek ali buvardijo. S prepletanjem pisanega cvetja in bujnega zelenja, kot je na primer pušpan, poskrbite za raznolikost, eleganten videz pa lahko ustvarite s srebrnkastimi vejicami evkalipta.

Kako dodati cvetje svoji pričeski?

Na trgu je veliko modnih dodatkov za lase z umetnimi cvetlicami, pritrjenimi na sponke ali gumice. Seveda pa lahko tudi sami z vročim lepilom pritrdite katerokoli umetno cvetlico na sponko. Če želite svoje lase okrasiti s pravim cvetjem, skrajšajte pecelj na dolžino približno dveh in pol do petih centimetrov. Cvetlico pritrdite na peclju s pomočjo sponke, ki jo vstavite za ušesno mečico, da bo vse ostalo na svojem mestu. Po potrebi lahko uporabite še nekaj dodatnih sponk.

Pričeske, ki se najlepše kombinirajo s cvetjem

Ženska z dolgimi rjavimi lasmi, okrašenimi z boemskim cvetličnim venčkom

Omislite si nekaj cvetja v spuščenih, rahlo skuštranih laseh in ustvarite boemski pridih

Cvetlični venček je videti božansko na spuščenih laseh, lepo pa pride do izraza tudi pri romantičnih pričeskah s kitkami, na primer pri spletenem venčku. Cvetlični venčki so že skoraj obvezen modni dodatek za trendovske pričeske v hipijevskem stilu. Peščeni kodri ali kodri v stilu morske deklice pomenijo poletje, sonce in morje – če takšni pričeski dodate še majhen cvet, bodo vaši lasje še bolj obsijani s soncem. Dodajte samo nekaj spreja za poudarjeno teksturo in za uho zataknite tropski cvet, ki ga pritrdite s sponko. Posamezni cvetovi odlično dopolnijo trendovske pričeske: Si želite svoj kratki paž okrasiti s cvetjem? Sponka s cvetličnim motivom je odlična alternativa za tanke in kratko postrižene lase. Tudi okraševanje visoko spetih pričesk je nadvse preprosto. Vse, kar morate narediti, je, da vstavite nekaj cvetov in jih pritrdite.

Odkrijte: Poletje