summer-hairstyles-2
Oblikovanje las | Poletje

Poletne pričeske 2013 – Inspiracija naravnost z modnih brvi

Juhu, poletje je tu! Prvi sončni žarki so nas nežno pobožali po laseh in nas navdali z radostjo, veseljem in razigranostjo. Obujemo lahko prikupne balerinke in si oblečemo lahkotna oblačila v svetlih in veselih poletnih barvah. Poletje je tudi čas počitnic, morja in sonca. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti na lase. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj najlepših pričesk, ki smo jih opazili na modnih revijah, zaupali pa vam bomo tudi, kako boste najbolje poskrbeli za nego las.

Poletne pričeske nas navdajajo z radostjo in nam pričarajo čudovite trenutke popolne stiske urejenosti. Bodisi da je to dopust na plaži, vrtna zabava ali morda krajši oddih ob kakšnem jezeru. Najpomembneje pri poletnih pričeskah je, da so povsem preproste in nezapletene. Poletje ni čas za zapletene in zamudne stilske kreacije, ki se zaradi vročine in vlage ne bi obdržale prav dolgo. Prav zato morajo biti lahkotne, razigrane, obenem pa tudi trendovske. Lahko so v stilu undone. Tu in tam se lahko kakšen pramenček veselo pozibava v rahlem vetriču. Stil undone je zelo trendovski, vendar mora delovati negovano in usklajeno. V nasprotnem primeru boste vzbudili občutek neurejenosti, kar si nikakor ne želite.

Z našimi nasveti boste tudi v vročih poletnih dneh ohranili popolno podobo, ki vas bo spremljala na vsakem koraku, vi pa se boste počutili čudovito in samozavestno.

Kako boste v poletnem času najbolje poskrbeli za lase

Četudi lasje dobro prenesejo morsko vodo, pa tudi kopališča in bazene, pa se je vendarle potrebno zavedati, da kombinacija vetra, sonca, morske soli oziroma klorirane vode predstavlja precejšen stres, ki zahteva vso pozornost in pravilno nego. Lasje se žalostno povesijo, postanejo brezvoljni in izgubijo ves svoj lesk.

Ne glede na to, ali imate pričesko v stilu beach blond ali sunset blond – v poletnem času vaši lasje potrebujejo izdatno nego, ki bo poskrbela za zdrav videz in osupljiv lesk.

Nega las z zaščito pred UV žarki: UV-A in UV-B filter ne ščitita samo las, temveč tudi občutljivo kožo na lasišču. Na trgovskih policah lahko najdete številne izdelke, ki vsebujejo zaščito pred ultravijoličnimi žarki. Tako boste lahko brezskrbno uživali na soncu, vaši lasje pa vam bodo nadvse hvaležni.

Popolna zaščita: Če nameravate na soncu ostati dlje časa, bo najbolje, da uporabite klobuk. Tako boste poskrbeli za popolno zaščito in preprečili, da bi vas sonce preveč ožgalo. Poleg tega pa boste poskrbeli tudi za trendovski videz.

Frufru: Frufru in resice so zaradi poletne vročine lahko moteči. Zaradi potenja se lahko na čelu pojavijo akne in kožna nečistoča. Na voljo imate različne možnosti; lahko se na primer odločite za daljše lase. Seveda je potrebno takšno odločitev sprejeti pravočasno, saj je za takšno dolžino potrebno kar nekaj časa. Če pa želite frufru obdržati, si lahko pomagate tudi s sponkami, ki bodo poleg tega delovale kot zanimiv modni dodatek.

Manj sušenja: Če je le možno, se izognite uporabi sušilca. Poletna sapica bo lase osušila veliko bolj nežno in prizanesljivo.

Beach waves je idealna osnova za poletno pričesko. Schwarzkopfov strokovnjak Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil, kako lahko povsem preprosto ustvarite zanimivo pričesko v stilu sonca in morja v laseh.

Video: Kako ustvariti Beach waves

V galeriji vam predstavljamo najlepše poletne pričeske 2013 s koristnimi stilskimi nasveti.

Poletne pričeske naravnost z modnih revij