Dve ženski z valovito pričesko
Oblikovanje las | Trajno skodrani lasje

Vodna trajna: Tako lahko ustvarite trendovski retro videz

Iščete glamurozno večerno pričesko? Potem je valovita pričeska popolna izbira za vas! S postopnimi navodili vam bomo pojasnili, kako jo lahko ustvarite.

Odkar je na televizijskih ekranih priljubljena serija Babylon Berlin, je vodna trajna doživela ponovno renesanso. V obdobju med 1920 in 1950 ni manjkala na nobeni večerni zabavi. V zadnjih 100 letih ta pričeska ni prav nič izgubila na svoji priljubljenosti in eleganci. Od Billie Holliday vse do Madonne – je eden izmed redkih stilov, ki se je ohranil skozi desetletja. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kaj je značilno za ta videz in kako lahko sami ustvarite popolne mini valove.

Prvi korak: Poskrbite za napetost

Ženska z vodno trajno in z zaponkami

Tipično S-obliko z valovito strukturo lahko ustvarite z zaponkami

Valovita pričeska zahteva posebno stilsko oblikovanje: Lasje se počešejo v različne smeri in se pritrdijo z zaponkami. Tako nastane tipična S-oblika z valovito strukturo. Da pridejo valovi res najlepše do izraza, jih oblikujte na mokrih laseh oziroma ko so ti še vlažni. Toda začnimo na začetku. Priporočamo, da najprej na mokrih laseh ustvarite ostro prečo bodisi na levi ali desni strani ali na sredini – izbira je vaša. Pomembno pri tem je, da mokre lase počešete tako, da se tesno prilegajo glavi. Na ta način boste ustvarili dramatičen zglajen videz, ki je pomemben za poznejše stilsko oblikovanje.

Popolni valovi

Ženska z valovito pričesko

Sijoča valovita pričeska je videti izjemno glamurozna

Lase še enkrat počešite na stran, pri tem zajemite večji segment las in ga pritrdite z zaponko. Svetujemo, da jo namestite na sredinski liniji tega segmenta tako, da jo s kazalcem druge roke pritisnete navzdol. Tako boste ustvarili pritisk in še večjo napetost. Zdaj pa sledi nekoliko zahtevnejši korak! Lase v bližini prsta nekoliko počešite nazaj, pri tem pa spodnje lase z drugo roko pridržite tako, da ostanejo na svojem mestu oziroma v pravilnem položaju. Nato vzemite drugo zaponko in z njo pritrdite nazaj počesane lase. Vstavite jo tako, da poteka vzporedno s prečo. Lase pod zaponko počešite rahlo naprej in jih pritrdite z naslednjo zaponko. Ponavljajte ta korak tako dolgo, dokler S-oblika ne doseže ušes.

Zaključno stilsko oblikovanje

Ko zaključite zgoraj opisani postopek, se lotite oblikovanja na drugi strani preče, kjer je manj las. Ponovite zgoraj opisane korake. Lase rahlo počešite nazaj in jih pritrdite z zaponko, da jih lahko rahlo usmerite v smeri naprej od zaponke. V nadaljevanju ta segment pritrdite z naslednjo zaponko. Pri tem ustvarite valovito obliko, ki poteka vse do ušesa.
Nato morate počakati, saj vaši mokri lasje potrebujejo čas, da se osušijo. Do takrat zaponk ne vzemite z las, saj te zagotavljajo prepoznavno valovito obliko. Za utrjevanje uporabite lak za večjo obstojnost. Na ta način boste ustvarili elegantno pričesko v mokrem videzu, ki je v tem primeru ključnega pomena, in pripravljeni ste na glamurozen sprehod po rdeči preprogi!

Odkrijte: Vodna trajna