Ženska s trajno pričesko
Oblikovanje las | Trajno skodrani lasje

Obožujemo kodraste lase: Vrnitev trajne

Prav ste prebrali, dobro znana pričeska iz osemdesetih let se vrača. Kako je videti v sodobni različici? Na srečo popolnoma drugače kot nekoč! V letu 2018 trajna pričeska doživlja poletno popestritev, saj so kodri videti, ''kot bi pravkar prišli s plaže''. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako je videti trajna pričeska v novi podobi in komu pristaja.

Kodrasti lasje so v letu 2018 izjemno priljubljeni! To je zagotovo tudi eden izmed razlogov, zakaj trajna pričeska trenutno praznuje svojo veliko vrnitev. Neukročena pričeska deluje bohemsko in obenem lahkotno – popolna izbira za enostavne spomladansko-poletne stile. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako ustvariti trajno pričesko, kako negovati lase in komu pristaja.

Tako deluje trajna pričeska

Plavolaska s trajno pričesko

Trajna pričeska deluje sveže in spomladansko – nič čudnega, da je trenutno ponovno v modi

Seveda tudi v sodobnem času trajne pričeske ni mogoče ustvariti brez kemičnih postopkov. To nam pove že izraz permanentno oblikovanje, ki se prav tako uporablja za trajno kodranje las. Med samim postopkom se sprostijo povezave, ki povezujejo lasna vlakna, nato pa se ponovno utrdijo v kodrasti obliki.
 

Poznamo dve možnosti oblikovanja: Kislo in alkalno trajno kodranje las. Pri prvi metodi se disulfidne vezi prekinejo nežneje, kar pomeni tudi, da je postopek obdelave bolj dolgotrajen. Pri alkalnem trajnem kodranju las se uporabi kemična sestava z višjo koncentracijo.
 

Za zaščito las so na voljo posebni izdelki za nego, ki jih lahko uporabite pred samim postopkom trajnega kodranja. Zaščitijo posamezna vlakna, tako da jih na primer okrepijo s keratinom in kolagenom. Tudi sama tekočina za trajno kodranje vsebuje negovalne snovi, kot na primer svilnate proteine, ki lase nežno zgladijo, aloe vero, ki lasem podeli zadostno količino vlage, in aminokisline, ki lase negujejo in jih zaščitijo med kemičnim postopkom.
 

Kodri, valoviti lasje, volumen: Trajna omogoča vse to

Nasmejana ženska s trajno pričesko

Razkošna kodrasta pričeska je prava paša za oči!

S trajno pričesko lahko ustvarite svedraste kodre ali velike kodre. S trajno lahko ukrotite tudi svoje naravne bujne kodraste lase in obvladate trdovratne vrtince. Omejitev predstavlja le dolžina las. Lasje v dolžino ne smejo meriti več kot 30 centimetrov, saj bodo sicer pretežki in ne bo mogoče ustvariti optimalne oblike kodrov. Glede teksture na splošno velja: Če so lasje pregosti, to lahko prav tako predstavlja težavo, ker se lahko povesijo. Fini in tanki lasje imajo pri tem prednost, saj s trajno dobijo dodaten volumen in so videti razkošnejši.
 

Trajna pričeska je zelo vsestranska: Glede na tehniko in debelino navijalk lahko s trajno ustvarimo samo volumen na lasišču ali pa čudovite kodre po celotni dolžini. Na splošno velja: Čim večje so navijalke, tem bolj mehki so kodri in tem krajša je njihova obstojnost.
 

Nega las po trajnem kodranju

Četudi je trajna nežnejša do las kot kdajkoli prej, lasje v tem primeru potrebujejo primerno intenzivno nego. Izberite posebne šampone in regeneratorje za poškodovane ali kodraste lase, ki bodo vaše lase zaščitili, da ti ne bodo krhki in brez leska. Zelo praktične so tudi maske brez izpiranja.
 

Enkrat tedensko lasem privoščite intenzivno negovalno masko. Pomembno: Če imate sveže oblikovano trajno pričesko in si želite pobarvati lase, vam priporočamo, da počakate vsaj en teden, saj bi oba postopka hkrati predstavljala preveliko obremenitev za lasišče.
 

Želite imeti kodre? V galeriji vam predstavljamo, katere pričeske so najprimernejše v tem primeru:

Odkrijte: Kodri Trajna