Ženska z razigranim pažem
Oblikovanje las | Paževske pričeske

Zakaj je razigrani paž z različnimi dolžinami tako trendovski

Obstajajo številne različice paža, ki velja za eno najbolj priljubljenih pričesk. Najnovejša se imenuje razigrani paž, ki je povsem enostaven za oblikovanje. Povedali vam bomo, kako si lahko omislite paž z različnimi dolžinami las in komu najlepše pristaja.

Razigrani paž z različnimi dolžinami izraža lahkotno brezskrbnost. Pomeni, da lasje pri tej različici niso postriženi na enako dolžino, temveč stopničasto. Najboljše pri trendovskem razigranem pažu je, da deluje zelo zapeljivo, nezapleteno, predvsem pa ga lahko oblikujete povsem enostavno. To je popolna izbira za ženske z zelo gostimi lasmi. Stopničke takšnemu tipu las namreč podelijo strukturo in obliko, ne da bi se s tem zmanjšal volumen.

Zakaj je stilsko oblikovanje razigranega paža tako enostavno

Ženska z razigranim pažem in očali

Razigrani paž je praktičen in se lahko ustvari v trenutku.

Lahkotna stopničasto postrižena pričeska je odlična izbira za običajen dan in se lahko oblikuje, kot bi trenil. Zaščitni znak razigranega paža je igriva, razposajena silhueta, ki jo ustvarite s stopničastim striženjem zgornjih las. S tem namreč ustvarite prehod med različnimi dolžinami, zaradi česar celostna podoba deluje nadvse lahkotno in razgibano. Zaradi vseh naštetih lastnosti je stilsko oblikovanje nadvse enostavno.

Kako stilsko oblikovati razigrani paž

Stilsko oblikovanje je povsem enostavno: Pred sušenjem na lase nanesite sprej za zaščito pred vročino in majhno količino pene za stilsko oblikovanje (v velikosti lešnika), zato da bodo imeli lasje oprijemljivo strukturo. Najboljše pri tej pričeski je, da lahko izbirate med valovito strukturo, ki jo ustvarite z nastavkom za sušenje, ali pa si omislite različico z gladko počesanimi lasmi, tako da pri sušenju uporabite okroglo krtačo. Razposajena različica z valovito strukturo je zelo primerna, če se vam mudi. Na koncu uporabite samo še vosek za stilsko oblikovanje in z njim poudarite posamezne pramene.

Paž ni edina pričeska, ki jo lahko postrižete ''razigrano''

Ženska z asimetrično postriženim razigranim pažem

Ta paž ni sam razigran, temveč tudi asimetrično postrižen.

Lahko si omislite tudi razposajeno različico kratko postrižene pričeske v stilu pixie, ki jo s tehniko različnih dolžin spremenite v razigrani pixie. V tej različici si lahko omislite tudi daljši paž. Razigrane pričeske lepo pristajajo ožji obliki obraza, ki zaradi stopničk pride lepše do izraza, podajo pa se tudi okrogli obliki.