Oblikovanje las | Paževske pričeske

Victoria Beckham in njene čudovite pričeske – od kratko postrižene v stilu pixie do razigranega boba

Victoria Beckham bo 17. aprila 2014 praznovala 40. rojstni dan, kar nas je spodbudilo k retrospektivi njenih najlepših pričesk skozi prizmo časa. Priznati moramo, da je izbor njenih pričesk edinstven, saj je Victoria znana po tem, da rada eksperimentira z dolžino, barvo in stilom, poleg tega pa je tudi zelo kreativna. Modna ikona sodobnega časa je zagotovo pravi navdih in morda bo s svojimi pričeskami navdušila tudi vas – bodisi da je to razigrani pixie ali bob bodisi pričeska z daljšimi kodrastimi lasmi.

Kot uspešna poslovna ženska, modna oblikovalka, manekenka, pevka in še kaj je Victoria Beckham vselej urejena do potankosti, kar velja tako za izbiro oblačil kot za vselej urejeno pričesko, ki v ničemer ne zaostaja za popolnostjo. Poleg tega je znana po strogem videzu, saj jo redko vidimo nasmejano, nepogrešljive so tudi visoke pete, brez katerih je ne vidimo skoraj nikoli. Ženske po vsem svetu jo občudujejo in posnemajo njen stil, kar še posebno velja za njene pričeske, ki so vse prej kot dolgočasne. Prav nasprotno! Morda je prav to razlog, da ima toliko oboževalk, saj se vedno drži svojih zapovedi in nikogar ne posnema. Pri njej lahko pričakujemo drastične spremembe glede barve, dolžine in stila. Njen stil bi lahko najbolje povzeli z besedami Williama Cowperja ''Raznolikost je začimba življenja'', kar za članico nekdanjih Spice Girls še kako velja.

Victoria Beckham in njena pričeska v stilu boba

Victoria Beckham z različnimi pričeskami
© Getty Images

Pričeska v stilu boba je ena najbolj priljubljenih pričesk Victorie Beckham, bodisi v rjavih odtenkih bodisi v platinasti blond (2007)

Ko je Victoria Beckham zapustila nadvse uspešno skupino Spice Girls, s katero je dosegla svetovno slavo, se je posvetila iskanju svojega stila, ki mu je sledilo obdobje eksperimentiranja. Tako nas je na primer povsem navdušila s pričesko v stilu boba z dolžino do brade – od različnih rjavih odtenkov do platinaste blond (kot to lahko vidimo na sliki), ki je navdihnila številne ženske, da so jo posnemale. Pričeska, ki bi jo lahko poimenovali kar Victoria-Beckham-Look, je tako postala pravi hit.

V videoposnetku vam bo Schwarzkopfov strokovnjak za lase Armin Morbach predstavil, kako lahko po umivanju las preprosto oblikujete pričesko v stilu boba. 

Video: Pričeska v stilu boba – tri različice

Victoria Beckham in njena pričeska v stilu pixie

Victoria Beckham z različnimi pričeskami
© Getty Images

Victoria Beckham s kratko pričesko v stilu pixie – preprosto osupljivo! (2008)

Kratka pričeska v stilu pixie je osvojila sodobni svet in številne predstavnice ženskega spola, ki se ji niso mogle upreti. Drzno kratko pričesko si je omislila tudi Victoria Beckham in ji dodala nekaj svojstvenega in povsem edinstvenega. Tej pričeski je ostala zvesta kar nekaj let, bodisi s prečo bodisi brez nje, v stilu sleek-look s povsem zglajenimi lasmi ali v nekoliko bolj razkuštrani in razigrani različici, toda vselej zelo ženstveno in elegantno, predvsem pa zelo kreativno in stilsko dovršeno.

Victoria Beckham z dolgimi lasmi

Victoria Beckham z različnimi pričeskami
© Getty Images

Raznolikost in stilska razigranost – tako bi lahko najbolje opisali Victorio Beckham. Na posnetku jo vidimo z daljšim čopom, elegantno in razigrano visoko speto pričesko in na eno stran počesano kitko v stilu side-swept (vse pričeske so iz leta 2012)

Dolgi lasje omogočajo skorajda neskončne možnosti, kar je znala modna oblikovalka in stilska ikona še kako izkoristiti in si pričarati najrazličnejše pričeske z visokim faktorjem zavidanja in elegance. Tako smo jo lahko videli z nizko spetim čopom, pri čemer nekaj pramenov obroblja obraz in poudari lepe poteze, obenem pa sporoča ''Jaz sem ženska, na katero je treba računati''. Navdušila nas je tudi z visoko speto pričesko, ki je elegantna in obenem tudi zelo mladostna in razigrana. Še posebno ljubka pa je njena pričeska v stilu side-swept s spleteno kitko, ki je položena na eno stran ramen. Le s kakšnimi pričeskami nas bo Victoria Beckham presenetila v prihodnosti?