Ženska z rdečerjavo barvo las in s pažem, oblečena v belo majico
Oblikovanje las | Paževske pričeske

Paž je v središču pozornosti

Je praktičen, nezahteven in izjemno priljubljen. Paž je morda celo najbolj čudovita pričeska na svetu! Razkrivamo, zakaj nikoli ne gre iz mode in katere so najbolj vroče različice paža ta hip.

Simbol emancipacije: Paž

Profil ženske z rjavo barvo las, s pažem in frufrujem, ki je oblečena v poslovna oblačila

Popolna pričeska? Paž!

V dvajsetih letih 19. stoletja je bilo ženskam po svetu dovolj podrejanja in zastarelih predstav o njihovem položaju v svetu. Prvi val gibanja za enakopravnost žensk je med drugim svetu predstavil tudi kratke pričeske, čeprav so takrat veljale za neženstvene. Emancipirane ženske v dvajsetih letih so pažu podelile njegovo značilno obliko z novimi in za takratni čas radikalnimi oblikami. Pričeska je segala do ušesnih mečic, zanjo pa je bil značilen tudi povsem ravno postriženi frufru. Coco Chanel in zvezdnice nemih filmov tistega časa so dokazale, kako ženstven in eleganten je lahko tak stil.

 

 

V šestdesetih letih se je paž vrnil v svet mode, njegovo ponovno priljubljenost pa je povzročilo hipijevsko gibanje mlade generacije v šestdesetih in seksualna revolucija. V primerjavi z drugimi zapletenimi in dosledno urejenimi pričeskami tistega časa (samo pomislite na natupirane in visoko spete lase v stilu petdesetih), je bila za paž najbolj značilna predvsem enostavna nega. Namesto, da bi ure in ure preživele pred ogledalom, so imele ženske s paževsko pričesko več časa za pomembnejše stvari – uživanje in politično udejstvovanje.

Pet razlogov, zakaj se odločiti za paž

  1. Paž ne gre nikoli iz mode.
  2. Paž je praktičen in ne zahteva veliko nege.
  3. Primeren je za vse tipe las in starosti.
  4. Za vsakogar obstaja različica, ki mu najbolje pristaja.
  5. Lahko je nadvse raznolik. Oblikujte ga v skladu s svojim počutjem.
     

Številne podobe paža

Ženska z blond barvo las in s pažem ter črnim klobukom, oblečena v črno obleko

Paž je izjemno raznolik – lepo pride do izraza tudi v kombinaciji s klobukom

Zakaj je paž vedno moderen? Predvsem zato, ker pooseblja izrazno kreativnost. Obstaja toliko različic, da se je med vsemi včasih težko odločiti. Zaradi svoje raznolikosti je odlična izbira za ženske vseh starosti z različnimi tipi las. Če imate ravne ali skodrane lase, klasično ali kreativno službo, če ste mladi ali starejši – paž je primeren za vsakogar. Modni oblikovalci in zvezdnice so že dolgo nazaj odkrili raznolikost stilskega oblikovanja. Še vedno niste prepričani? Začnite s pažem do ramen. Grafično oblikovani paž z dosledno postriženimi linijami lahko postane prepoznavni znak – samo pomislite na Anno Wintour, urednico ameriške revije Vogue. Če se vam zdita dolžina do brade in ravno postriženi frufru preveč drzna, si lahko omislite nekaj stopničk. Še posebej zanimivo: Postopno postrižen paž, ki s številnimi prehodi poskrbi za lahkotno razgibanost. Slednji je popolna izbira za ženske z gostimi lasmi. Če imate naravne kodre, si lahko omislite različico z valovitimi ali kodrastimi lasmi.

Paž: Tako enostaven, tako raznolik

Ženska s svetlo rjavimi lasmi, oblikovanimi v valovit paž.

Paž z rahlo valovitimi lasmi je zelo eleganten – to je popolna pričeska za toplejše dni

Hitro in enostavno: To je moto za stilsko oblikovanje paža. Zaradi kratke dolžine ga lahko povsem enostavno osušite na zraku, vendar bo kljub temu vedno videti čudovito. Izdelki za stilsko oblikovanje za naravno sušenje, kot je na primer pena za stilsko oblikovanje Taft Casual Chic Air Dry Foam, poskrbijo za čudovit volumen in ukrotijo neposlušne lase.

 

Če se odločite za striženje ali pa si puščate dolge lase, je paž z različnimi dolžinami idealen za prehodno obdobje, saj v tem primeru niso potrebni pogosti obiski pri frizerju. Izjema je le grafična različica, ki zahteva nekaj več nege. Prepoznavne dosledno postrižene linije namreč zahtevajo stalno pozornost vašega frizerja.

Zaradi svoje raznolikosti ima številne dodatne prednosti – možnosti za stilsko oblikovanje je neskončno veliko! S sprejem za večji lesk boste poskrbeli za piko na i in ustvarili svečan večerni videz, medtem ko bo za oblikovanje stopničasto postrižene pričeske čez dan zadostoval kremni vosek. Tistim z naravnimi kodri priporočamo, da paž oblikujete z izdelkom za oblikovanje kodrov, kot je na primer lepotilno mleko za poživitev kodrov.

Stopničasto postriženi paž ponuja veliko možnosti. Lahko je gladko počesan ali kodrast, s peščenimi kodri, napol visoko spet ali oblikovan v trendovskem mokrem videzu. Za posebne priložnosti si lahko omislite paž s prepoznavnimi kodri v stilu dvajsetih ali ga okrasite z modnimi dodatki. To je stil, ki omogoča pestro raznolikost pri vsakodnevnem stilskem oblikovanju.