Oblikovanje las | Paževske pričeske

Zvezdniška pričeska: Nikki Reed in njen navidezni bob

Na prvi pogled je videti tako, kot da bi se igralka Nikki Reed poslovila od svojih prečudovitih dolgih las. Če pa pogledamo nekoliko pobližje, lahko vidimo, da je pričeska v stilu boba z dolžino las do brade zgolj optična prevara. Nikki si je omislila zanimivo pričesko v stilu navideznega boba (faux bob). Ali si tudi vi želite kratkotrajne spremembe svojega stila pričeske? Zanimivo kreacijo lahko ustvarite zgolj z nekaj potezami in že je tu izvirna pričeska v stilu Nikki Reed. V našem stilskem kotičku vam bomo predstavili, kako to gre.

Nikki Reed je znana predvsem po svoji vlogi Rosalie Hale v filmski upodobitvi serije Twilight avtorice Stephenie Meyer. Ljubka igralka pa je poleg igralskega talenta prepoznavna predvsem zaradi svojih zanimivih ekstravagantnih stilskih pričesk. Pričeska v stilu navideznega boba, s katero se je igralka, pevka in avtorica predstavila na enem izmed slavnostnih dogodkov na rdeči preprogi, pri tem še posebno izstopa. To je pričeska, ki vam bo podelila posebno noto in dopolnila vašo popolno stilsko podobo. S takšno pričesko boste izstopali in vso pozornost usmerili nase.

Navidezni bob, ki nam ga je predstavila Nikki Reed, je zelo preprosta, a obenem učinkovita metoda za preverjanje nove stilske pričeske, bodisi da si takšne spremembe želite samo za en večer ali pa morda razmišljate, da bi povsem spremenili svojo pričesko.

Pripomočki, ki jih potrebujete za navidezni bob v stilu Nikki Reed

Rahli kodri in razkošen volumen podelita asimetričnemu bobu mehko, razigrano noto in pridih ekstravagance. Najbolje je, da lase navijete na navijalke, lahko pa si pomagate tudi s kodralnikom ali likalnikom za lase ter tako ustvarite živahne kodre različnih velikosti.

Za stilsko oblikovanje potrebujete sponke, puder za večji volumen in lak za lase.

Stilska navodila za oblikovanje navideznega boba v stilu Nikki Reed

Faux Bob
© Getty Images

Styling Nikki Reed's faux bob is not as intricate a task as you may imagine

Najprej morate ustvariti neenakomerne kodre v laseh, nato pa lahko začnete oblikovati pričesko v stilu navideznega boba. Svetujemo vam, da na kodraste lase predhodno nanesete nekaj laka, kar vam bo olajšalo stilsko oblikovanje.

1. Ustvarite globoko stransko prečo.

2. Nato velikodušno nanesite puder za večji volumen in ga enakomerno porazdelite po laseh, s čimer bodo ti dobili še bolj izrazito strukturo in oprijemljivost.

3. Na levi strani od preostalih las ločite pramen, približno do ušesa, in ga nato provizorično spnite na eni strani. To je pramen, ki bo kasneje nežno padal na eno stran obraza.

4. Na desni strani od preostalih las prav tako ločite širok pramen in ga položite nazaj, tako da pada preko ramena. Zdaj pramen zasukajte tesno ob lasišču in ga oblikuje v visoko speto banano.

5. Banano utrdite s sponkami.

6. Preostanek las (tudi konec banane) na zatilju povežite v ne preveč strog čop.

7. Čop zasukajte navznoter, pri čemer naj poteka v smeri proti zgornjemu delu glave, in ga utrdite s sponkami. Pričeska je lahko nekoliko bolj neukročena (v stilu undone).

8. Posamezne pramene, ki izstopajo, lahko zasukate, oblikujete majhne polžke, ki jih prav tako pritrdite s sponkami.

9. Pramen na levi strani, ki ste ga na začetku provizorično ločili od preostalih las, zdaj zasukajte navznoter in ga pritrdite s sponkami.

10. Pričesko na koncu utrdite še z lakom za močno utrjevanje las.