Ženska z daljšim skuštranim pažem
Oblikovanje las | Paževske pričeske

Daljši paž v novi preobrazbi: Skuštran in razigran

Trendovska paževska pričeska z nekoliko daljšimi lasmi je nadgrajena. Predstavljamo vam stilsko (ne)urejeno različico s stopničkami, ki smo jo poimenovali skuštrani paž. Vas zanima, kaj je za ta stil značilno in kakšno je oblikovanje? V nadaljevanju vam bomo o tem povedali več. 

Pričeske lahko postanejo zelo priljubljene, predvsem če izpolnijo dva kriterija. Morajo biti lepe, zelo pomembno pa je tudi, da ne zahtevajo pretiranega stilskega oblikovanja. Predstavljamo vam pričesko, za katero to velja od korenov do konic. V mislih imamo paž in njegove številne različice. Paž preseneča s številnimi izraznimi možnostmi; od valovitega, daljšega ali stopničasto postriženega. Povsem nova različica, ki je trenutno zelo moderna in ki vam jo zaradi njenega visokega faktorja zapeljivosti še posebno polagamo na srce, pa se imenuje skuštran daljši paž. Zanj je značilno, kot pove že beseda sama, da je razigran in navihan. Pravzaprav ne bi mogel biti bolj preprost in enostaven, zato ima vse lastnosti, da postane najbolj lahkotna trendovska pričeska za jesen 2017.

Kakšno je striženje pri skuštranem pažu?

Rachel McAdams s skuštranim pažem in prameni v tehniki balayage

Prameni v tehniki balayage skuštranemu pažu podelijo iskrico življenja, kot smo lahko opazili pri igralki Rachel McAdams.

Dolžina pri tej različici je enaka kot pri daljšem pažu. Lasje so postriženi, tako da lepo uokvirijo obraz, segajo pa približno do ramen. Zato da ustvarite prepoznaven skuštran videz, morajo biti lasje postriženi izrazito stopničasto. Konice morajo biti poleg tega nekoliko stanjšane. Nasvet: K temu razigranemu stilu lepo pristaja moderna trendovska barva las. Za vznemirljivo popestritev bodo poskrbeli prameni v blond odtenkih; ustvarite jih s tehniko balayage, pri kateri uporabite čopič in z njim nanesete barvo na posamezne pramene.

Povsem enostavno stilsko oblikovanje

Stilsko oblikovanje pravzaprav ne bi moglo biti bolj enostavno. Skuštrani paž je popolna rešitev za vse, ki zjutraj ne želijo porabiti preveč časa za stilsko oblikovanje. Lase umijte, nato pa nanje nanesite sprej za zaščito pred vročino in jih osušite skoraj do suhega. Da bodo imeli dodatno strukturo, uporabite solni sprej in posamezne pramene navijte na kodralnik. Pri tem vam ni treba delovati ''sistemsko'', tako bo rezultat namreč veliko bolj naraven. Pomembno: Če želite ustvariti skuštran videz, pramene s prsti nekoliko razvlecite. Lase vrzite preko glave in jih utrdite z lakom. Nato glavo ponovno vzdignite, lase še enkrat pregnetite in uporabite še malo laka za lase. Če imate že po naravi kodraste ali valovite lase, ste zagotovo v prednosti. Najprej jih umijte, nato nanje nanesite balzam za kodre in jih na koncu osušite s sušilnikom (uporabite nastavek).

S pomočjo našega iskalnika frizerskih salonov lahko najdete Schwarzkopfovega profesionalnega frizerja, ki obvlada tehniko striženja za skuštrani paž.