chin-length-hair-bob-wins
Oblikovanje las | Paževske pričeske

Lasje z dolžino do brade: Zmagovalni paž

V kratki pričeski je veliko več kreativnosti, kot se vam morda zdi na prvi pogled. Dolžina do brade omogoča raznolike preobrazbe, kar dokazuje tudi Schwarzkopfova pričeska Pretty Jaws. Za takšno pričesko z dolžino do brade sta se odločili tudi Jennifer Lawrence in Lea Sedoux. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše različice, ki navdušujejo s svojo raznolikostjo. 

Si želite imeti paž? To je vsekakor dobra ideja, saj je kratka dolžina las trenutno zelo moderna. Prav zato nič ne preseneča, da blogerji in uporabniki družbenih omrežij, kot sta na primer Instagram in Influence, ter številne zvezdnice po vsem svetu tekmujejo s kratkimi pričeskami s priljubljenim hashtagom #ShortHairDontCare. Samo na Instagramu se to geslo pojavi pri skorajda 1,4 milijona slikah, zato tega trenda nikakor ne moremo prezreti. To dokazuje tudi naša trendovska pričeska Pretty Jaws z dolžino do brade. Odlikuje se po svoji eleganci in je zagotovo uspešnica med trendovskimi kreacijami 2016. S kratko pričesko boste v najboljši družbi, kar še posebno velja za paž. In kaj ga naredi tako posebnega? Kratek in praktičen, zato tudi zelo ženstven. Najboljše pri tem je, da lahko pričesko s srednjo dolžino las oblikujemo na različne načine. Paž ponuja številne možnosti oblikovanja kot le malokatera druga pričeska – lasje so lahko skodrani, zravnani, valoviti, speti … Poleg tega paž obožujemo zaradi njegove metamorfnosti. Lahko je eleganten, drzen, športen, zapeljiv in še veliko več.   

To je prepoznal tudi Hollywood. Prelepe filmske igralke so se odločile za trendovski paž in si postrigle dolge lase. Zvezdnice se predstavljajo s pričesko z dolžino do brade, vse od lahkotnih do superglamuroznih in elegantnih različic, in s tem kažejo, da obožujejo vsestransko pričesko z izjemnimi potenciali.

Lasje z dolžino do brade
© Getty Images

Premočrtno! Jennifer Lawrence se je odločila za paž s povsem gladko počesanimi lasmi

Paž z gladkimi lasmi deluje izrazito ekstravagantno. Različno postrižene dolžine poudarijo eleganten videz. Osnovna dolžina je do brade (sprednji prameni in na zatilju), lasje ob straneh tvorijo asimetrično linijo in segajo vse do ključnice. Pričeska združuje paž in clavi-cut (dolžina do ključnice) ter predstavlja absolutni trendovski duet. Da bo prišla najlepše do izraza, si obvezno omislite sredinsko prečo. 


Stilska navodila: Ustvarite prečo na sredini lasišča, nato nanesite sprej za zaščito pred vročino. Postopoma, pramen za pramenom, lase zravnajte z likalnikom. Konice pri tem nežno obrnite navznoter. Na koncu uporabite lak za visok lesk in kreacija v stilu ultra-sleek-chic je ustvarjena.

V galeriji si lahko ogledate, kakšne stilske možnosti ponuja paž z dolžino do brade, kot smo lahko videli pri Kristen Stewart in drugih zvezdnicah. 

Lasje z dolžino do brade