baby-bob
Oblikovanje las | Paževske pričeske

Trendovska pričeska: Krajši paž, ki smo ga poimenovali baby bob

Imamo sporočilo za vse ženske, ki želijo biti spontane. Prihaja nova kratko postrižena paževska pričeska, ki smo jo poimenovali baby bob, za njo pa je značilna dolžina do brade. Lahko jo interpretiramo kot rahlo podaljšano različico povsem kratko postrižene pričeske v stilu pixie ali kot zanimivo trendovsko spremembo za ženske, ki se želijo posloviti od dolgih las. Mladostna pričeska, ki je lahko bodisi cool ali romantična, naredi izjemen vtis. Poleg tega o njej lahko povemo vse najlepše, tudi ko beseda nanese na stilsko oblikovanje. 

Menite, da kratke pričeske ponujajo zgolj malo prostora za stilsko oblikovanje? Nikakor ne! Moderne, kratke pričeske po svoji atraktivnosti v ničemer ne zaostajajo za dolgimi lasmi. Bodisi da so to kodri v stilu morske deklice, ki spominjajo na morske valove, spletene pričeske ali takšne v mokrem videzu … Kratke pričeske vsekakor v ničemer ne zaostajajo, saj si vse to lahko omislite tudi v tem primeru. To vsekakor dokazuje tudi nova pridobitev v družini – paž z dolžino do brade, ki smo ga zaradi nežnega videza poimenovali baby bob. Skrajšani paž prihaja kot nov trend, po daljšem pažu, pri čemer je deležen velike priljubljenosti v srednjem razredu (pri tem mislimo na srednjo dolžino las). Modni navdušenci so že zdavnaj prepoznali njegove številne prednosti: Pričeska z dolžino do brade po eni strani ponuja čudovit prehod od povsem kratko postrižene pričeske do daljših las, ob tem pa navdušuje s praktičnim vidikom in enostavno nego. Moderna trendovska pričeska bo poskrbela za zanimivo spremembo. Nežen in ljubek paž deluje prepričljivo in se predstavlja s pestro raznolikostjo – v smislu stilskega oblikovanja je zagotovo grandiozen. V nadaljevanju vam bomo predstavili, zakaj je tako edinstven.

Baby bob: Povsem enostavno

Baby Bob
© Getty Images

Filmska igralka Ana de Armas se je predstavila s krajšim, rahlo skuštranim pažem

Obožujemo vse, kar je preprosto! Baby bob v rahlo skuštranem stilu je zelo priljubljena pričeska pri modnih navdušenkah. Preprosta pričeska navdušuje s stilskim potencialom in strukturiranim volumnom. Lahko bi rekli, da je nadvse prepričljiv – za pričesko pa ni nujno, da je povsem ravna: Asimetrično postrižene linije poskrbijo za dodaten učinek presenečenja. Stilski nasvet: Če želite poudariti pričesko, lahko na posamezne pramene nanesete vosek za lase, na lasišču pa uporabite puder za večji volumen, ki bo poudaril bogato razkošje. Konice v stilu dip&dye bodo poskrbele za piko na i.

Baby bob: S povsem gladkimi linijami

Baby Bob
© Getty Images

Na podelitvi Emmy Awards je filmska zvezdnica Jaimie Alexander zablestela s kratko postriženim pažem

Dosledno postrižene konice v isti liniji in povsem zravnani lasje, ki so z gelom počesani nazaj – tako je videti glamurozna plat nove pričeske. Minimalistična pričeska je nadvse primerna za osupljivo in dih jemajočo večerno kreacijo! Navodila: Na dlani nanesite majhno količino gela, podrgnite, nato pa zgornje lase zgladite v smeri nazaj, ob straneh jih zataknite za ušesi. Na koncu uporabite lak za lase. Za popoln finiš uporabite še lak za visok lesk.  

Baby bob: Z elegantno noto

Baby Bob
© Getty Images

Retroromantika: Blagovna znamka Marchesa nam je predstavila baby bob z mehkimi kodri v stilu dvajsetih

Z romantičnimi kodri se bo moderna, kratko postrižena pričeska v trenutku spremenila v ženstveno, ki vselej in povsod lepo pride do izraza. Podnevi ali ponoči, v službi ali v restavraciji – s takšno podobo boste vsakogar ovili okrog prsta! Če želite ustvariti pričesko v stilu vodne trajne, oblikujte stransko prečo, nato pa lase navijte na velike navijalke. Še hitreje boste kodre ustvarili s kodralnikom. Uporabite palico za navijanje s širokim premerom, navijte pa samo spodnje segmente las. Nato lase prečešite in jih utrdite z lakom, ki ga morate usmeriti na lasišče. To je pričeska, ki je lepa, nadvse ljubka in obenem zelo raznolika. Poleg tega je stilsko oblikovanje povsem enostavno. Zdaj vemo, od kod ime baby bob.

So beautiful, so versatile. And styling the hair is child’s play too. Now you know where the baby bob really gets its name...