hairstyles-for-round-faces
Oblikovanje las | Okrogel obraz

Pet pričesk, ki lepo pristajajo okrogli obliki obraza

Imate tudi vi okroglo obliko obraza? Nič hudega! Všeč so nam zapeljive obline, poudarjene linije in mehke konture, predvsem pa močne ženske, ki želijo izstopati. Kako jim to uspeva? Zagotovo z izbiro pravilne pričeske. V nadaljevanju vam bomo predstavili pet pričesk, ki odlično pristajajo okroglemu obrazu, saj ga optično nekoliko zožijo, poleg tega jih lahko ustvarite povsem enostavno. Povedano drugače – popolna lepota v vseh pogledih!

Okrogla oblika obraza deluje mehko, subtilno in ljubko. Nekoliko spominja na otroški šarm, zato deluje tudi zelo mladostno. Tipične lastnosti so srčasta oblika na temenu, mehke linije v predelu brade in polne ličnice. Okrogla oblika glave ne pomeni nujno tudi bolj zaobljene postave oziroma poudarjenih telesnih oblin, bolj ali manj je to naravna danost. Poleg tega ločimo še ovalno, oglato in srčasto obliko obraza. 

S pravilno pričesko ne boste samo poskrbeli za prelep izgled, temveč boste v največji meri poudarili svojo naravno lepoto. Uporabite lahko nekaj trikov in obraz boste optično podaljšali, tako da bo deloval bolj vitko. Zelo primerne so visokospete pričeske, ki jih ustvarite visoko na lasišču, saj pričarajo izrazit volumen in s tem obraz optično zožijo. Primerne so tudi pričeske z resicami, ki obdajajo lička in čelo. Lahko si omislite dolge lase z rahlo valovito strukturo ali nežnimi kodri. Lepo bo prišel do izraza tudi frufru, vendar vam svetujemo, da je postrižen polkrožno.

V galeriji vam predstavljamo nekaj slavnih zvezdnic z okroglo obliko obraza in njihovo izbiro pričesk.

Pet pričesk za okroglo obliko obraza